FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

De ce îl mai ține Hagi pe Rednic în brațe? Are cifre mai proaste ca Ruben de la Barrera

Rednic (59 de ani în aprilie) e cel mai în vârstă antrenor dintre cei care activează acum în Liga 1 +20   FOTO
Rednic (59 de ani în aprilie) e cel mai în vârstă antrenor dintre cei care activează acum în Liga 1

Articol de , , - Publicat luni, 01 februarie 2021 23:22 / Actualizat luni, 01 februarie 2021 23:35

Viitorul a arătat catastrofal în meciul cu Astra, având cifre chiar și sub cele din partidele cu FCSB și Dinamo, invocate de Hagi atunci când l-a demis pe Ruben de la Barrera, însă spaniolul îl bate la toate capitolele pe actualul tehnician de la Ovidiu.

Hagi l-a adus ca pe un adevărat salvator pe Mircea Rednic, însă Viitorul arată mai rău acum decât s-a prezentat în prima parte a sezonului cu spaniolul Ruben de la Barrera. Pe care Gică l-a demis brusc, după un meci pierdut într-o manieră categorică în "16-imile" Cupei României, scor 0-3 cu Dinamo. La momentul respectiv, Hagi a explicat sec despărțirea de iberic: "Mie, meciurile cu FCSB și Dinamo mi-au arătat că nu suntem pe drumul cel bun". Primul, pierdut și el de Viitorul cu 3-0, se jucase în startul sezonului, la mai puțin de o lună de când Barrera fusese instalat.

Într-adevăr, la cele două jocuri invocate de Hagi, Viitorul a arătat dezamăgitor. Departe de pretențiile unui club care își propune nu doar să acceseze play-off-ul, ci și să ajungă în Europa și chiar să câștige trofee interne, cum s-a întâmplat sub comanda Regelui.

CIFRELE MECIULUI FCSB - Viitorul 3-0

Șuturi pe poartă 10-2
Șuturi la poartă 15-4
Cornere 10-1

CIFRELE MECIULUI Dinamo - Viitorul 3-0

Șuturi pe poartă 7-1
Șuturi la poartă 17-6
Cornere 1-3

Foarte probabil că o asemenea oglindă a jocului Viitorului n-a existat pe parcursul cât Hagi a fost antrenor, chiar dacă au mai fost și în vremea respectivă perioade de criză. Gică le dezvăluise celor din club nemulțumirea totală, nu neapărat raportată la scorurile cu care echipa lui fusese învinsă, ci la maniera de joc. Una în care Viitorul a fost dominată total!

Iar Hagi l-a ales pe Mircea Rednic, în ciuda faptului că nu toți oamenii din club i-au împărtășit opțiunea, unul dintre ei fiind Gică Popescu. "În cele din urmă l-am convins și pe el", a spus Hagi ulterior. "E antrenorul ideal pentru ceea ce avem noi nevoie, un creator de echipe", a argumentat Gică. Lucrurile care au urmat însă nu l-au confirmat. Cu Rednic pe bancă, echipa a ajuns, după mai bine de două luni de colaborare cu noul tehnician, chiar mai jos decât pe vremea lui Barrera.

Duminică, la Giurgiu, deși a început bine partida cu Astra și a condus 1-0 încă din start, restul confruntării s-a jucat aproape numai la poarta lui Căbuz, care a făcut un meci uluitor. Chiar și Gică Popescu a spus la final: "E inexplicabil ce s-a întâmplat după ce am marcat. La cum a arătat jocul ulterior, să fim mulțumiți că s-a terminat 1-1". Iar cifrele îl pun la colț pe Rednic. 

CIFRELE MECIULUI Astra - Viitorul 1-1

Șuturi pe poartă 14-1
Șuturi la poartă 20-3
Cornere 11-6

Toate comparațiile îl dezavantajează pe Rednic în duelul cu Barrera

1. Procentaj de puncte net superior pentru spaniol

Cu Barrera pe bancă, Viitorul a disputat 11 etape de campionat, cu Rednic 9. Având în vedere că dificultatea jocurilor a fost asemănătoare, ambii au jucat cu FCSB, Craiova, Sepsi, doar spaniolul cu CFR, procentajul de puncte din cele maxim disponibile indică în mod clar care a avut randament mai bun. Iar Barrera stă mai bine. A luat 16 puncte din 33, un procentaj de 48%, în vreme ce Rednic a făcut doar 9 din 27, fix o treime!

2. De 3 ori mai multe victorii

Și în privința numărului de succese, Rednic e surclasat. Predecesorul său a câștigat 4 meciuri, adică s-a impus în mai mult de o treime din jocuri. Procentajul lui Mircea a umilitor: o singură victorie în 9 etape, procentaj puțin peste 10%.

3. Mai ofensivi cu Barrera

Hagi i-a imputat spaniolului că s-a abătut mult de la filosofia principală adoptată de club, aceea de a juca ofensiv și de a produce multe goluri. Cu Barrera, Viitorul a avut o medie de 1,5 goluri marcate pe meci, în vreme ce Rednic e mai jos, doar 1,3 goluri înscrise pe meci.

4. Rednic s-a îndepărtat de obiectiv

În contractul ambilor antrenori, Hagi a trecut ca misiune principală în acest sezon accederea în play-off. În momentul în care a plecat, Barrera se clasa pe locul 7, primul sub linia play-off-ului, la un singur punct sub UTA, care era atunci pe 6. Acum, Viitorul e un loc mai jos, iar distanța e mai mare, 3 puncte față de Chindia! 

357de meciuri are Rednic ca antrenor în Liga 1, lider detașat, următorul în top e Eugen Neagoe (192)

10ani au trecut de la ultimul trofeu câștigat de Rednic ca antrenor, Cupa în Azerbaidjan cu Hazar Lankaran; în primii 10 ani cucerise 5 trofee, dintre care două au fost titlurile cu Rapid și Dinamo

Gazeta s-a întrebat ce mai poate Rednic

De ce îl mai ține Hagi pe Rednic în brațe? Are cifre mai proaste ca Ruben de la Barrera

Imediat după ce Hagi l-a numit la Viitorul, GSP a publicat un articol în care se întreba "Ce și cât mai poate Mircea Rednic?". În analiza pe două pagini, ziarul a prezentat modul în care s-a prăbușit cariera de tehnician a Puriului (foto). În ultimii 4 ani și jumătate, la Mouscron, Al Faisaly, Dinamo și Poli Iași, Rednic și-a înjumătățit procentajul victoriilor și l-a dublat pe cel al înfrângerilor, raportat la ceea ce făcuse în primii lui 10 ani ca antrenor, când a reușit performanțe fantastice la Rapid și Dinamo și, ulterior, chiar și la Standard Liege. 

VIDEO Cum a căzut un fotbalist în dizgrația lui Rednic: „Trebuia să scăpăm într-un fel sau altul”

EXCLUSIV Gică Hagi vrea să schimbe regulile: „Fotbalul necesită asta! Jucătorii clachează”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
1737160896507567
Sorin Dumitrescu  •  02 Februarie 2021, 21:25

*** de antrenor,este total depasit, nu are nicio strategie.chiar nu stiu dece insista Dinamo, cu el.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  02 Februarie 2021, 19:42

Trei autori al unui articol care nu spune nimic...Gică Popescu a spus clar: unul dintre motivele pentru care a fost schimbat spaniolul a fost modul cum îl trata pe Hagi. Gică Popescu a dat și un exemplu când s-a enervat Hagi. A spus că după un meci spaniolul nu i-a răspuns lui Hagi la telefon...

magic4ever
magic4ever  •  02 Februarie 2021, 16:43
Postat de godot pe 02 Februarie 2021, 11:48

Rednic a fost meseriaș la vremea lui, acum e depășit. Sunt antrenori tineri, gen Teja, Costel Enache, Isăilă, Dică, Croitoru, care lucrează altfel și arată altceva. Rednic nu e potrivit pentru Viitorul, face atmosferă bună și se așează pe două linii.

Stai linistit ca Rednic are 5 clase peste cei enumerati de tine,dar el are nevoie sa aiba mana libera la transferuri sa isi aduca fotbalisti cu anumite calitati...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează