FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De ce nu-l titularizează Edi Iordănescu pe Runar Sigurjonsson » Internaționalul islandez mai stă două sau trei etape

Runar Sigurjonsson
foto: Guliver/Getty Images
Runar Sigurjonsson foto: Guliver/Getty Images

Articol de , , - Publicat vineri, 12 februarie 2021 09:00 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 11:03

Runar Sigurjonsson, achiziția-vedetă a campioanei, va apărea în echipă peste două sau peste trei etape, când va ajunge la un nivel optim al pregătirii fizice.

Runar Sigurjonsson, internaționalul islandez pe care CFR l-a achiziționat recent, nu va evolua în partida de luni cu FC Voluntari, pentru că are nevoie să recupereze pregătirea pe care a pierdut-o în perioada recentă. Nordicul a jucat ultima oară în noiembrie, atunci când a apărut pe teren pentru 12 minute într-un meci pe care echipa lui, Astana, l-a câștigat în campionat cu Kaisar, 3-1.

Mijlocaș ofensiv, islandezul e cea mai importantă achiziție din campionat în fereastra de transferuri din iarna aceasta. El a acumulat 30 de meciuri în echipa națională, pentru care a marcat un gol, și a fost adus ca să-l înlocuiască pe Damjan Djokovici, pe care CFR l-a vândut la Rizespor.

Sigurjonsson va juca pentru CFR peste două sau peste trei runde, atunci când va fi pregătit fizic, și ar trebui să devină un om de bază în play-off, în perioada cea mai importantă din tot sezonul.

Bordeianu e apt

Campioana va evolua luni împotriva lui FC Voluntari, acasă. Adversarele următoare: Gaz Metan, în deplasare, FC Argeș, acasă, UTA, în deplasare. Într-o astfel de partidă va apărea Sigurjonsson, un mijlocaș în vârstă de 30 de ani.

Celălalt nou-venit, Mihai Bordeianu, se află într-o stare fizică mai bună, el a jucat cel mai recent pe 6 februarie, în campionatul Arabiei Saudite. A fost integralist într-o remiză pe care formația lui, Al Qadisiyah, a înregistrat-o într-un meci cu Damac, noua formație a lui Budescu. Bordeianu, pe care Petrescu îl mai folosea și ca inter, mijlocaș ofensiv în sistemul 4-3-3, va juca doar ca închizător în formula lui Edi Iordănescu, un antrenor preocupat să folosească mai mulți fotbaliști tehnici, ofensivi. 

Bordeianu e împrumutat din Arabia până la finalul sezonului. Arabii au crezut că el era atacant și când s-au convins că nu era jucător de atac au vrut să elibereze un loc pentru un fotbalist străin ofensiv. Ar fi greu să continue la CFR și din vară, din moment ce el e cel mai bine plătit jucător din România.
- Florin Vulturar, impresarul lui Bordeianu

50.000 de euroîncasează lunar Bordeianu din contractul cu Al Qadisiyah, chiar dacă arabii nu îl mai vor. Înțelegerea e valabilă și pentru stagiunea următoare, până în iunie 2022

Sigurjonsson a fost prezentat oficial la CFR Cluj! Interviu și primele imagini cu mijlocașul transferat de la Astana

Citește și alte articole despre CFR Cluj: 

CFR Cluj, transfer din Liga 1 în ultima zi de mercato! Edi Iordănescu a adus un mijlocaș ofensiv + Mihai Bordeianu, prezentat oficial

Arabii îi răspund lui Florin Vulturar, după declarațiile de la GSP: „Suntem în 2021, ne pare rău pentru el”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează