FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL PLOIEȘTI

De ce nu se poate juca pe stadionul "Ilie Oană": "Reparați turnicheții, altfel nu intră spectatori!"

Articol de , - Publicat duminica, 22 iulie 2018 00:06

Surse federale susțin că acesta a fost mesajul Jandarmeriei către CSM Ploiești, administratorul stadionului „Ilie Oană”, pentru ca arena să primească Certificatul de Securitate.

Pare greu de înțeles cum un stadion precum "Ilie Oană", care a costat 15 milioane de euro și a fost inaugurat cu nici 7 ani în urmă, în septembrie 2011, a ajuns în situația de a nu primi Certificatul de Securitate. Un document care se emite o dată la doi ani și care vizează securitatea spectatorilor, conform Legii 4/2008.

Cum ultimul asemenea aviz expirase, o comisie a reinspectat arena din Ploiești cu câteva zile în urmă. Au fost constatate probleme la sistemul de turnicheți, la căile de acces și defluire a spectatorilor, la delimitarea zonei pentru suporterii echipei adverse, la sursele de apă de tip tâșnitori, pentru fani.

Motiv pentru care Jandarmeria nu și-a mai dat acordul pentru a parafa un nou Certificat de Securitate. Iar administratorul arenei, CSM Ploiești, a fost avertizat să remedieze toate aceste disfuncționalități până pe 2 august, înainte cu două zile de startul Ligii a 2-a. Altfel, Petrolul va putea juca pe "Ilie Oană" doar fără spectatori!

"De 4 ani tot nu repară turnicheții!"

Surse federale susțin că sistemul de turnicheți "nu mai funcționează corect de vreo 4 ani. De atunci, s-a tot promis că va fi reparat, dar nu s-a făcut nimic. Dacă până acum s-a dat Certificatul de Securitate pe promisiuni, de data asta s-a terminat! Jandarmeria a pus o condiție clară: nu reparați sistemul de turnicheți, jucați fotbal, dar fără spectatori!".

CSM Ploiești a dat asigurări, printr-un comunicat oficial, că "până la termenul limită impus de organele abilitate pe acest domeniu, 2 august 2018, aceste probleme vor fi rezolvate, iar stadionul "Ilie Oană" va obţine Certificatul de Securitate valabil pentru următorii doi ani".

Cu Mutenegru se poate

Pe 7 septembrie, România va debuta în Liga Națiunilor chiar pe "Ilie Oană", cu Muntenegru. Meciul de poate juca acolo pentru că se dispută fără spectatori, în urma unei sancțiuni UEFA, reportată din preliminariile pentru Euro 2016.
FRF ar intenționa ca "tricolorii" să dispute și ultimul joc din Liga Națiunilor, pe 17 noiembrie, cu Lituania, tot pe "Ilie Oană", dar, fără Certificat de Securitate, e imposibil să intre și spectatori. Astfel, dacă Jandarmeria nu va constata remedierea problemelor, FRF va trebui să schimbe stadionul pentru respectiva partidă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
2173980759500616
Mihail Stefan  •  22 Iulie 2018, 15:23

dar ce ma saraciilor e singurul stadion din tara fara turnicheti ? institutia asta, care nu ar trebui sa existe (mai nou intitulata sclavii lui dragnea) la ploiesti a devenit stat in stat. singura activitate a jandarmeriei din ploiesti consta in intimidarea suporterilor petrolului. cu altceva nu se mai ocupa. ne mancati banii degeaba grupare de tarani frustrati care nu stiti decat sa instigati ca za va faceti front de lucru. daca nu ati aparea pe langa stadion totul ar fi mult mai calm si mai frumos. voi stricati atmosfera jandarmi de doi bani

106683413108068
Francisc Dascal  •  22 Iulie 2018, 12:25

STADIONUL DIN TARGU MURES CINE A OMOLOGAT,NICI NU EXISTA SURSA DE APA PENTRU SPECTATORI ,TEREN CATASTROFAL,CONDITII" CAMPIONATUL JUDETEAN."

1571879562884615
Mișu Tudorașcu  •  22 Iulie 2018, 11:40

Si nationala cum a jucat acolo?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează