FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - ASTRA 1-4

De ce s-a înmuiat ASA? Vicecampioana a jucat împotriva Astrei mai prost ca niciodată

În toamna trecută, Ivan Gonzalez s-a aflat în atenţia Stelei pentru un transfer
În toamna trecută, Ivan Gonzalez s-a aflat în atenţia Stelei pentru un transfer

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2016 00:00

ASA a dat afară doi jucători înaintea meciului, s-a baricadat după pauză ca să apere scorul defavorabil, și a fost îngropată de Ivan Gonzalez, un fundaș care și-a găsit deja un alt club.

Steaua s-a aprins după ASA- Astra 1-4. "Nu ne punem mari speranțe", afirmau roș-albaștrii înaintea partidei de la Târgu Mureș. Reacțiile care au urmat jocului arată că steliștii visau în realitate un pas greșit al liderului și desfășurarea de pe stadionul Trans-Sil i-a enervat.

Becali și Mihai Stoica au acuzat un joc de culise și s-au legat, în discursurile lor, de atitudinea moale a ardelenilor, de schimbările din timpul partidei și de prestația lui Ivan Gonzalez.

Ce a atras atenția în meciul cu care Astra s-a apropiat de câștigarea campionatului:

  1. ASA a reziliat contractele cu Ramiro Costa și Jazvici exact înaintea jocului cu liderul. Cei doi atacanți nici nu se mai aflau în România luni, când s-a disputat meciul cu Astra.
  2. George Ciorceri, antrenorul mureșenilor, l-a schimbat după pauză pe Borza, mijlocașul stânga, cu fundașul central Marius Constantin! Scorul era 0-1, dar gazdele treceau la o tactică mai defensivă. Constantin abia revenise după o accidentare care i-a recidivat și în minutul 74 a trebuit înlocuit.
  3. Ivan Gonzalez, cel mai slab de pe teren, a venit la ASA anul trecut, impresariat de Bogdan Apostu. Fost atacant, Apostu a făcut pereche cu Șumudică în atacul de la UTA în sezonul 2004-2005.

Doar St. Etienne a fost ca Astra :)

ASA îşi făcuse renumele unei echipe care pierde cu foarte mare greutate pe teren propriu. Proporţia înfrângerii de luni seară nu-şi mai regăseşte corespondent în ultimii ani.

O singură echipă a mai reuşit ceea ce au făcut Astra şi Şumudică, să câştige la 3 goluri diferenţă pe stadionul Trans-Sil. E vorba despre francezii de la Saint Etienne, care au bătut-o pe ASA cu 3-0, în vara trecută, în turul 3 preliminar din Europa League.

În rest, în ultimii aproape 6 ani, gruparea mureşeană nu a încasat o asemenea bătaie precum cea din faţa Astrei Giurgiu.

POZIŢIA ASA-ULUI:

"Avem deplină încredere în componenţii lotului nostru şi excludem din start orice acuzaţii aduse jucătorilor ASA Târgu Mureş. Clubul ASA Târgu Mureş nu acceptă sub nicio formă astfel de păreri şi acuze aruncate asupra unor componenţi ai lotului nostru, determinate mai mult ca urmare a imposibilităţii unor adversari, prin jocul prestat, de a-şi trece în palmares noi titluri care li se par ca aparţinându-le de drept"

9din cele 33 de goluri ale celor de la ASA Tg. Mureş în acest campionat, regular plus play-off, au fost marcate de Jazvici şi Ramiro Costa

"Astra nu va putea face şi cu Dinamo ceea ce a făcut cu Astra, pentru că nu are cu cine. Dar vă spun sigur că nu se poate face blat cu echipa lui Rednic. Nu spun că ASA - Astra a fost meci aranjat, spun doar că meciul cu Dinamo nu va fi blat. La meciul de luni m-am uitat până când a făcut ăla 11 metri. Am vrut să nu mă uit, dar am zis că poate nu mă pricep eu la fotbal şi am zis să încerc să privesc"
Gigi Becali, patron Steaua

Rezultatele ASA - Astra, în acest sezon, până la meciul de luni

Data Meciul Competiţia
19 iulie 2015 Astra - ASA 1-5 Campionat regular
24 octombrie 2015 ASA - Astra 3-1 Campionat regular
18 martie 2016 Astra - ASA 1-0 Play-off

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
para.para
para.para  •  27 Aprilie 2016, 16:53
Postat de Constantin Luca pe 27 Aprilie 2016, 13:40

steaua a gresit ca a jucat cinstit cu iasul si asa a ajuns ASA ln play-off,cum echipa din iasi a condus steaua,trebuia sa se lase batuti si asa egalul nu ia ajutat cu absolut nimic,dar pe cine nu lasi sa moara...dece sa ne facem ca nu pricepem,sa vedeti cum vor juca ASA cu steaua,din cauza urii care o aveti lmpotriva stelei nu mai vedeti adevarul.pt mine indiferent cine ia campionatul,tot nu-mi mareste pensia,dar pt. a respecta adevarul nu afost un campionat curat,afost stabilit in cea mai mare parte de bravii nosti arbitri,de interesul national si un oarecare ionut.

Pai mai pensionare, ASA v-a dat meciul trecut cand si-au dat autogol in minutul 86. Mai vreti si alte meciuri in care sa nu aveti adversari? Ai trait degeaba baaaaaaaaaaaaaaaa.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  27 Aprilie 2016, 16:00

s-au dat punctele inapoi din sez regulat,doar prostii nu stiu adevarul

1173145572718573
Extra Bogdan  •  27 Aprilie 2016, 13:51

BLAT!!! BLAT1! O fura pi stiaua, sa nu ia stiaua campionatul, hotie, hotie!! Deveniti mai penibili ca Antena 3 cand il pupa in dos pe voiculescu. Nu mai da oierul bani sa scrieti de bine daca nu castga campionatul? Faceti coada la pupat ghiulul oierului, asta va este caracterul. ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează