FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Veste proastă pentru Gigi Becali! » „FCSB nu poate juca pe arena Arcul de Triumf”

FOTO: Facebook @companianationaladeinvestitiisa
FOTO: Facebook @companianationaladeinvestitiisa

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 09:54

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, spune că FCSB nu poate folosi arena Arcul de Triumf.

Gigi Becali nu a renunțat la ideea ca FCSB să joace sezonul următor pe una dintre arenele noi ale Bucureștiului, Ghencea sau Arcul de Triumf. Dacă în cazul stadionului Steaua obstacolele sunt numeroase, acum și arena de lângă Herăstrău devine greu de folosit.

Alin Petrache: „Terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”

„Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pentru categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal. 

În cazul rugbyului, prevederile sunt diferite si sa nu uitam ca nu există bancă de rezerve, jucătorii stand în tribună. Pe acest teren se pot face antrenamente, aceasta fiind și una din premisele demarării construcției noii arene, dar nu a fost niciodată vorba despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal”, a declarat Alin Petrache conform Prosport. 

VIDEO / Lucrările avansează rapid la arena Arcul de Triumf

Ce prevede regulamentul UEFA

Pentru terenurile din categoriile 3 și 4, UEFA prevede ca lungimea minimă să fie de 105 metri, iar lățimea de 68 de metri. Conform schemei de organizare a arenelor, mai sunt necesari cel puțin 4 metri între teren și elementele structurale. Astfel, celor 68 de metri li se adaugă încă 8. Intervine apoi spațiul destinat băncilor de rezerve și zonei de încălzire a jucătorilor. UEFA nu precizează nicio dimensiune specifică pentru această zonă.

Veste proastă pentru Gigi Becali! » „FCSB nu poate juca pe arena Arcul de Triumf”
Schema unui teren, imagine din regulamentul UEFA în privința infrastructurii

Gigi Becali vrea pe Arcul de Triumf

Gigi Becali a declarat în mai multe rânduri că FCSB vrea să se mute pe arena de lângă parcul Herăstrău: „Am făcut cerere și oficial, și verbal, am vorbit pentru Arcul de Triumf. Burleanu a făcut o cerere la Ministerul Sportului sau nu știu unde, ca terenurile să rămână pentru sportul pe care au fost construite. Cum adică s-a făcut teren de fotbal ca să se joace pe el rugby? Poate nu știm noi bine”.

Stadionul „Arcul de Triumf”, caracteristici:

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
  • lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
  • lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
  • lucrări arhitectură și instalații (18%)
  • montaj scaune public general (20%)

VIDEO / Situația la zi la cluburile din Liga 1

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali e de acord să vândă doi fotbaliști la o adversară din Liga 1: „Unul, 500.000 de euro, celălalt, 300.000”

Gigi Becali, după adoptarea regulii cu 5 modificări pe meci » Finanțatorul FCSB exultă: „Fac 4 schimbări la pauză!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Mai 2020, 22:56
Postat de valdino pe 20 Mai 2020, 15:31

Iar ai iesit sa debitezi prostii :)) Prostovane, stadionul Arcul de Triumf e al FRR..Adica, acolo se joaca rugby..Ce ai zice fraiere daca s-ar juca pe Arena Nationala un meci de rugby iar dupa doua zile sa joace fcfcsb ?P.s. Pe Arcul de Triumf o sa se antreneze echipele care vor juca la Bucuresti meciurile in cadrul CE, atentie, se vor ANTRENA !

si trebuia stadion de 30 milioane de euro pt 2-3 antrenamente inainte de Campionatul European?? Asta e o smecherie, de ce nu a obtinut FRR finantare pt un stadion nou, de ce a trebuit sa il faca chipurile pt fotbal ca sa il treaca imediat la rugby? Pe noi ne dezmembreaza Georgia si mai nou ne bat Rusia, Germania si Portugalia si ne trebuie stadion dedicat pt rugby? Pana acum s-a jucat f bine rugby la Cluj, Iasi, dar datorita popularitatii 'uriase' a rugbyului in Romania, le trebuie un stadion exclusiv pt ei? In Anglia sunt multe stadioane pe care se joaca si fotbal si rugby , de exemplu la Wigan, la Hull, Reading, Bristol samd

tiberiu33
tiberiu33  •  20 Mai 2020, 21:13
Postat de florar pe 20 Mai 2020, 16:19

Alt flet!!!!Nu intelegi o fraza in limba romana?Eu intreb de unde spune ala ca nu se poate juca fotbal pe acest stadion!!!Ala spunea ca stadionul ar fi neconform pentru fotbal...

pai ce fcsb joaca fotbal ??

rocky2
rocky2  •  20 Mai 2020, 19:47

Gigi Becali isi ia caruta cu coviltir, turma si continua transhumanta!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează