FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

De la Irina Begu la Nicandro Breeveld » Mirel Rădoi îl vrea în staff-ul său pe preparatorul fizic al echipei naţionale a României

Marian Lupu s-ar întoarce în Ghencea după o pauză de mai bine de 9 ani
Marian Lupu s-ar întoarce în Ghencea după o pauză de mai bine de 9 ani

Articol de - Publicat miercuri, 03 iunie 2015 00:00

Marian Lupu, care a repus-o pe picioare pe Irina Begu după grava accidentare de acum 2 ani, ar putea urma modelul preparatorului fizic al naţionalei Franţei, care era în acelaşi timp şi la Lyon, şi ar putea colabora cu Mirel la Steaua.

Noul antrenor al Stelei vrea să-l aducă la echipă pe preparatorul cu care chiar el a lucrat cel mai bine cît timp a fost fotbalist în Ghencea. Rădoi l-a ofertat pe Marian Lupu, cel responsabil în prezent cu pregătirea fizică a echipei naţionale a României, formaţie cu care a şi fost la Campionatul European din 2008.

Cît timp l-a avut pe Lupu ca preparator la Steaua, adică între vara lui 2002 şi primăvara lui 2006, Rădoi n-a avut nici o accidentare gravă. Imediat cum a plecat acesta din Ghencea, Mirel a început să se rupă şi chiar a ajuns la operaţii complicate, care l-au ţinut perioade lungi departe de gazon.

Lupu a fost adus la Steaua de Olăroiu şi, indirect, tot din cauza lui a şi decis să plece, atunci cînd Ferdinando Hippoliti a fost angajat să lucreze şi el în Ghencea, iar metodele italianului n-au fost pe placul lui Lupu.

Cunoaşte tot lotul Stelei

Singura barieră în calea venirii acestuia alături de Rădoi e contractul de la naţională. Lupu, care cîştigă în jur de 50.000 de euro pe an la FRF, nu vrea să renunţe şi nici Iordănescu nu e încîntat de idee, dar i-a transmis deja lui Rădoi că ar putea lucra în paralel.

Ar fi modelul preparatorului fizic al naţionalei Franţei, care în acelaşi timp lucra şi la Lyon. Mirel îl doreşte cu orice preţ şi fiindcă Lupu cunoaşte în momentul de faţă aproape toţi jucătorii Stelei, fie de la naţionala de seniori, fie de la tineret şi ar şti exact ce trebuie să lucreze cu fiecare în parte.

În afară de naţională, Lupu e şi cel care o pregăteşte fizic pe Irina Begu. A început colaborarea cu ea în urmă cu aproape 2 ani, cînd jucătoarea era aproape terminată de mai multe accidentări şi era undeva în jurul locului 150 WTA.

Lupu a repus-o pe picioare şi azi Begu e în top 30 cele mai bune din lume, însă parteneriatul cu ea e valabil numai cînd sportiva e în ţară şi preparatorul o însoţeşte la primul antrenament al zilei, între 7:00 şi 8:30 dimineaţa.

5e numărul antrenorilor cu care Marian Lupu a lucrat la Steaua şi la echipa naţională: Olăroiu, Piţurcă, Zenga, Protasov şi Iordănescu

"După un meci de fotbal te refaci mult mai greu faţă de cum te refaci după un meci de tenis. Plus că la fotbal se întrebuinţează foarte mult picioarele, pe cînd la tenis se folosesc foarte mult braţele"
Marian Lupu, la Sport Total FM, despre comparaţia tenis-fotbal

"Pregătirea fizică de mare nivel înseamnă, de fapt, eliminarea uzurii. Cum credeţi că se poartă cluburile mari cu fotbaliştii de elită? Gîndiţi-vă ce înseamnă pentru Barcelona ca Messi să-şi încheie cariera peste doi ani sau peste 5 ani"
Marian Lupu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  03 Iunie 2015, 09:55

mirele, daca nasul tau e antrenor principal ( tu o sa fii secund) si canta imnul religios :) de ce nu il pui si preparator fizic ca e ....talentat ?! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează