FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

De la un Campionat European de vis a ajuns rezervă de lux » Ce se va întâmpla cu jucătorul în această perioadă de transferuri

România U21 sărbătorea calificarea la EURO 2019. Sursa foto: Imago
România U21 sărbătorea calificarea la EURO 2019. Sursa foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 ianuarie 2021 08:16 / Actualizat luni, 04 ianuarie 2021 12:45

Atacantul Andrei Ivan, ajuns rezervă de lux la Craiova, nu s-a mai transferat la FC Argeș. Motivul? Cele două cluburi nu s-au înțeles în privința salariului pe care Andrei urma să-l încaseze pe perioada împrumutului.

Imediat ce a apărut în Gazetă informația potrivit căreia Andrei Ivan, Vasile Constantin și Antoni Ivanov vor ajunge sub formă de împrumut la FC Argeș, oficialii Universității s-au grăbit s-o dezmintă. Președintele Sorin Cârțu, categoric, finanțatorul Mihai Rotaru, nuanțat.

Andrei Ivan la FC Argeș: o poveste cu dus-întors

Sursele GSP susțin că există o înțelegere pentru Constantin și Ivanov. Andrei Ivan a refuzat inițial ideea de a merge în Trivale, apoi a înțeles că e vital pentru el să joace cât mai mult dacă vrea să-și recapete forma care l-a recomandat în 2017 pentru transferul de 3 milioane € la FC Krasnodar. Și a acceptat!

În cele din urmă, „afacerea Ivan" a picat din cauza banilor. Jucătorul voia să i se plătească același salariu ca în Bănie, adică 12.000 de euro lunar, piteștenii nu-l puteau susține, iar Rotaru n-a fost dispus să preia măcar o parte din el. Ceea ce nu înseamnă însă că un transfer iese de acum din discuție.

De la un Campionat European de vis a ajuns rezervă de lux » Ce se va întâmpla cu jucătorul în această perioadă de transferuri
Ivan s-a confruntat și cu o pubalgie în ultimele două luni din 2020, ceea ce l-a scos complet din circuit la un moment dat.

Cu Ofosu într-o formă tot mai bună pe postul lui, aripă-stânga, și cu Baiaram în dreapta, avantajat și de regula U21, Andrei nu mai are loc în primul 11 al juveților. O situație dezastruoasă atât pentru jucător, cât și pentru omul de afaceri, care l-a "repatriat" în 2019, contra 1,5 milioane €!

350.000 €a pierdut Ivan la cota de piață, de la întoarcerea la Craiova, în iulie 2019 (1 milion €) și până acum (650.000 €)

Exemple celebre

Finanțatorul oltenilor îl adusese cu gândul de a-l revitaliza și de a-l vinde din nou. Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Iar într-un final, sub presiunea fanilor deloc dispuși să-l mai cauționeze, Ivan a intrat într-un blocaj psihic foarte periculos.

3 goluri și 2 assisturia bifat atacantul de 23 de ani într-un an și jumătate de la întoarcerea în Bănie. A jucat în 37 de partide, în toate competițiile

El are nevoie ca de aer de cât mai multe meciuri în picioare pentru a-și recăpăta încrederea de sine și ritmul. Philipp Lahm sau Toni Kroos, cedați temporar de Bayern lui VfB Stuttgart, respectiv Leverkusen înainte de a câștiga cu ei numeroase trofee, sunt cele mai bune exemple. Un împrumut până la finele stagiunii, chiar și în Liga 1, chiar pe mai puțini bani, eventual finanțat de Craiova, nu-i un capăt de țară.

Altfel, juveții s-au reunit sâmbătă, la baza din Lunca Jiului. De la primul antrenament al anului au lipsit Pigliacelli, Acka și Ofosu, toți trei învoiți de club.

7 selecțiia adunat Andrei în reprezentativa de seniori a României

VIDEO. Săndoi, laude pentru Andrei Ivan: „Mă bucur pentru el, a trecut prin momente foarte grele” + Ce crede despre Kolijc

Citește și alte știri despre CS U Craiova:

CS Universitatea Craiova și-a programat primul amical al iernii

Craiova, decepția meciurilor tari: ultima într-un clasament esențial, sub Clinceni, Sepsi și Chindia! Cine e campioana derby-urilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
875360749272795
Costi Corabu  •  04 Ianuarie 2021, 17:56

Foarte bine spus. Cred totuși că nu e pierdut definitiv, are nevoie și de psiholog. Potențial are, foarte mare chiar.

marian1923
marian1923  •  04 Ianuarie 2021, 15:06

Ce Campionat European de vis a facut Ivan ca nu mai tin minte? Atunci Ionut Radu, Ianis, Puscas si altii cum l-au facut? Sideral? Galactic? Ivan este un jucator bun pentru campionatul nostru. Si atat! La rusi nu a facut fata, l-au imprumutat la Rapid Viena. Nici acolo nu a facut macar un meci in care sa iasa in evidenta. Cineva are impresia ca aia s-au descotorosit de el asa de amorul artei si ca pentru ca este roman? (vezi explicatiile puerile ale lui Nistor) Nu stiu cine si de ce are interesul in a umfla niste fotbalisti! Daca nu ar fi umflati fara temei, fiecare fotbalist ar fi constient de valoarea sa, ar munci mai mult la antrenamente si nu si-ar mai face iluzii desarte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează