FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMOVISTI.RO

De mărţişor

Articol de - Publicat sambata, 16 februarie 2008 00:00

Fisura suferită la pomete îl va ţine departe de gazon pe Miranda pînă în martie

Lovitura primită în pometele stîng în partida cu Rabotnicki (1-0) îl scoate din calcule pe Osvaldo Miranda aproximativ 10 zile. Astfel că argentinianul va rata partidele cu Ceahlăul (22 februarie) şi cu Dacia Mioveni (27 februarie), din Cupa României Timişoreana, urmînd să revină pe teren în luna martie.

Doar 158 de minute a rezistat Miranda în tricoul lui Dinamo. Atacantul care a costat două milioane de dolari i-a băgat în sperieţi joi seară pe roş-albi. Lovitura puternică încasată în figură în urma unui duel aerian i-a fost fatală. A fost dus imediat la spitalul din Belek, unde i s-a făcut o tomografie, constatîndu-se că va trebui să lipsească măcar o săptămînă de la antrenamente din cauza unei fracturi minore.

Roş-albii se gîndesc chiar să-i procure o mască specială de protecţie, asemănătoare celei pe care au purtat-o în trecut Chivu şi Ghionea, pentru a-l putea introduce mai repede în programul de pregătire. Pînă atunci însă, fotbalistul de 23 de ani nu va face antrenamente cu mingea, ci va efectua doar alergări uşoare pentru a-şi proteja zona afectată. Sud-americanul a revenit ieri la prînz la Bucureşti cu restul lotului, deşi iniţial doctorii nu voiau să-l lase să urce în avion. Osvaldo a purtat ochelari de soare imenşi pentru a-şi masca vînătaia.

1 gol a marcat Osvaldo Miranda pentru Dinamo, contra lui Zalaegerszeg (2-1)

"Am o mică fractură, dar e totul OK. Încă nu ştiu exact cît voi sta pe margine. Sper să revin cît mai repede pe teren şi să dau goluri pentru Dinamo"
Osvaldo Miranda

Alte ghinioane

Vojislav Vranjkovici
Mijlocaşul sîrb a semnat cu Dinamo în decembrie 2006, dar la un amical în Portugalia, cu Leiria (1-0), s-a accidentat grav, suferind o ruptură de ligamente la glezna stîngă, ce l-a făcut să stea departe de echipă vreme de două luni! Roş-albii tocmai plătiseră pe Vojka suma de 500.000 de euro, mijlocaşul fiind unul dintre cei mai căutaţi jucători în mercato de acum un an. Vranjkovici a pierdut şi "dubla" cu Benfica din "16"-imile Cupei UEFA şi nu şi-a mai revenit la forma dinaintea accidentării, ajungînd să fie împrumutat 6 luni la Ceahlăul, de unde s-a întors în această iarnă.

Cosmin Moţi
Stoperul s-a rupt vara trecută, în august, chiar înainte de primul meci cu Lazio din preliminariile Champions League. Culmea, la un antrenament, a călcat greşit şi s-a ales cu fractură de metatarsian 5 şi a pierdut două luni! Şefii şi antrenorii au acuzat absenţa fundaşului de 23 de ani. "Cu Moţi în teren nu am fi ratat accesul în Ligă şi nici nu am fi pe locul 6. Moţi şi Zicu pot fi trecuţi la transferurile acestei ierni, prin revenirile lor", a declarat Borcea.

Ianis Zicu
Bomba verii 2007 în transferuri. Investiţie de două milioane de euro. A jucat foarte bine în amicalele din Austria, dar a fost scos pe targă în minutul 4 al partidei tur de la Roma, cu Lazio, din preliminariile Ligii. După un duel cu Stendardo, machedonul de 24 de ani a suferit o entorsă gravă la genunchiul drept. Verdict de coşmar: operaţie şi 5 luni de absenţă totală! De-abia în ultimul meci al stagiului din Cipru, cu Viktoria Zizkov (4-2), Ianis a revenit pe gazon. Nici acum nu este la 100 la sută din capacitate, dar se speră totuşi recuperarea lui integrală în maximum 10 zile.

Nino Pekarici

Adus ca înlocuitor al lui Ştefan Radu, plecat la Lazio, sîrbul înalt de 1,90 de metri s-a accidentat la al doilea amical jucat în tricoul alb-roşu. În minutul 43 al partidei cu Zalaegerszeg (2-1) a fost lovit dur de un adversar şi a suferit o entorsă la genunchiul drept. Zece zile nu are voie să facă deloc efort şi se estimează că abia peste o lună va putea fi apt de joc! Pekarici (25 de ani) i-a costat 500.000 de euro pe roş-albi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  16 Februarie 2008, 09:47

Care e cea mai frumoasa? Banel Ciordel sau Chizdocea.

 •  16 Februarie 2008, 01:27

oglinda oglinjoara care-i cea mai frumoasa piranda din tara?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează