FOTBAL  »  Superliga  »  NAȚIONAL ARENA

De rîsu' lumii! Național Arena se închide fiindcă nu există avizele de la Pompieri: stadionul a găzduit o finală europeană și meciuri cu Chelsea, Franţa, Olanda sau Argentina

Articol de - Publicat sambata, 07 noiembrie 2015 00:00

Primăria Bucureştiului a anunţat ieri Steaua că nu mai poate juca pe Arena Naţională fiindcă stadionul nu e cu toate autorizaţiile la zi, iar campioana se va muta pe arena CFR-ului la meciul de mîine cu Botoşani.

Tragedia din clubul Colectiv scoate la iveală, aproape cu fiecare zi care trece, nereguli flagrante în multe instituţii ale statului. Aseară, fotbalul românesc a primit o veste-şoc. Una care confirmă însă informaţiile publicate de Gazeta Sporturilor în ediţia de miercuri.

Arena Naţională nu mai poate găzdui meciuri fiindcă nu are avizul pompierilor în privinţa acoperişului. Decizia vine la 4 ani din momentul în care stadionul a fost inaugurat! 4 ani!

Şi după ce în tot acest timp au jucat pe Arenă echipe precum Franţa, Olanda, Chelsea, Ajax şi inclusiv aici s-a disputat finala Europa League din 2012, Bilbao - Atletico Madrid, Primăria Capitalei, proprietarul locaţiei, decide să nu mai permită desfăşurarea de meciuri.

"Nu mai are nimeni curaj să rişte"

Valeriu Argăseală a fost informat ieri după-amiază, de reprezentanţi ai Primăriei, că "nu mai puteţi juca pe Arenă pînă cînd nu se va obţine autorizaţia ISU". Intervenţiile Stelei s-au lovit de refuzul ferm al celor din Primărie, care le-ar fi transmis şefilor campioanei: "Nu-şi mai permite nimeni să rişte! Nu mai puteţi juca pe Arena Naţională".

Steaua - Botoşani la Cluj, în Gruia

Imediat, preşedintele Stelei l-a sunat pe Iuliu Mureşan, omologul său de la CFR, pentru a-i solicita să permită desfăşurarea meciului Steaua - Botoşani, programat mîine, pe arena din Gruia. Apoi, s-a făcut şi o adresă de urgenţă la LPF, dar şi către cei de la Botoşani, care încă nu apucaseră să plece spre Bucureşti.

"Cei de la ISU şi de la Jandarmerie nu au fost de acord ca meciul să se dispute pe Arena Naţională fiindcă nu se întrunesc condiţiile de securitate"
Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua, la DolceSport

"Ceea ce aţi scris se pare că e adevărat şi anume că Arena Naţională n-are autorizaţie de la Pompieri. Vă spun ceva în premieră, nici Cluj Arena nu are această autorizaţie!"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

"M-a sunat Valeriu Argăseală pe la ora 19:00. Era efectiv disperat, nu mai ştia ce să facă. M-a întrebat dacă noi avem o astfel de autorizaţie. I-am zis că da, după care m-a rugat să-i găzduim meciul cu Botoşani. Am fost de acord"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  09 Noiembrie 2015, 09:29

La noi ca la nimeni.Se iau masuri numai dupa tragedii,dar cele mai multe penibile. Daca e vorba de acoperisul retractabil,sa nu se mai traga si sa fie interzise complet efectele pirotehnice.

valiro
valiro  •  09 Noiembrie 2015, 08:42

Mitica e vinovat pentru suspendarea Arenei Nationale. El a spus pe toate canalele ca Arena Nationala nu are scari de evacuare si acum ISU a actionat.

stephy1212
stephy1212  •  07 Noiembrie 2015, 18:13

Se putea juca fara probleme ,oricum nu veneau mai multi decat in Colectiv !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează