FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

De Zerbi nu regretă că a ratat transferul la Verona: "Sînt fericit că rămîn la Cluj"

Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2011 16:38

Italianul le promite fanilor că va fi golgeterul CFR-ului la finalul acestui sezon


De Zerbi rămîne în Gruia cel puţin pînă la iarnă. Italianul a acceptat un dialog despre situaţia generată de contractul său şi despre ratarea transferului la Verona, miercuri, în ultima zi de mercato

- Roberto, CFR a refuzat oferta de la Verona. Îţi pare rău că ai ratat şansa de a lucra din nou cu Mandorlini?
- Nu, eu sînt fericit că am rămas la Cluj. Eu n-am avut niciodată intenţia de a părăsi echipa, înainte să apară unele probleme. Am vorbit cu conducerea, ei ştiu ce gîndesc. Nu vreau ca angajamentul meu să devină o problemă pentru club.

- Ai acceptat diminuarea contractului?
- Nu mai vreau să comentez acest aspect. Vreau să joc fotbal şi gata...

- Fanii au cerut să fii păstrat cu orice preţ la echipă. Te-a impresionat susţinerea lor?
- Da, mi-a făcut plăcere să-i simt aproape. Vreau să răsplătesc această afecţiune, să o întorc, şi nu o pot face decît marcînd goluri după goluri şi ajutîndu-mi echipa să-şi realizeze obiectivele. Acum mă gîndesc numai la munca mea la CFR, la antrenamentele sub comanda lui Jorge Costa şi la dorinţa de a-mi îmbunătăţi prestaţiile de la un meci la altul.

"Voi reveni mai puternic"

- Cum se explică fluctuaţiile CFR-ului din acest start de campionat?
- Ambiţiile noastre şi ale fanilor sînt mari, dar trebuie să se înţeleagă că echipa e într-o fază de construcţie. Sînt mulţi jucători noi, un tehnician nou, un modul tactic nou. Timpul de coagulare e mai mare, dar cert este că există calitate în lotul CFR-ului.

- Crezi că puteţi să vă impuneţi în Liga 1?
- Cu o singură condiţie: să tratăm fiecare meci cu aceeaşi responsabilitate, mentalitate, atitudine şi personalitate. Una dintre particularităţile Ligii 1 constă în faptul că nici un meci nu e facil. Dacă te duci pe terenul Pandurilor, relaxat, rişti să pleci învins. Cu Sportul, dacă nu dai sută la sută, e posibil să pierzi meciul. Asta trebuie să învăţăm, faptul că nivelul de implicare trebuie să fie maximum la orice partidă.

- Cum te-ai simţit revenind pe teren după o absenţă de aproape jumătate de an?
- A fost dificil într-un fel, dar aceasta e munca mea, pasiunea mea. Am stat departe de gazon 5 luni şi ceva, iar acum dorinţa mea e să revin cît mai repede, mai puternic decît în sezonul trecut. Nu sînt încă sută la sută refăcut, dar antrenamentele şi meciurile mă vor ajuta să ajung la o formă sportivă optimă.


Rămîne şi Piccolo
Miercuri, în ultima zi de transferuri, Mandorlini a făcut o propunere şi pentru fundaşul Felice Piccolo. Antrenorul îl dorea sub formă de împrumut la Verona. Şefii lui CFR au respins oferta italienilor, iar fundaşul va continua la Cluj. Piccolo n-a fost titularizat în nici o partidă din actualul sezon, după ce a respins propunerea feroviarilor de a-i diminua contractul.

Porto l-a blocat pe Pereira
Portughezii de la Porto au refuzat ultima ofertă a lui Chelsea, 22 de milioane de euro, pentru transferul lui Alvaro Pereira. Clujenii ar fi încasat 20 la sută din transferul fundaşului stînga. Astfel, uruguayanul va rămîne şi în acest sezon la gruparea dragonilor. "Asta e decizia clubului, nu pot decît s-o respect", a declarat Uru în presa din ţara sa natală.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
46rossi
46rossi  •  04 Septembrie 2011, 12:17

ITI MULTUMIM DE ZERBI !!!!! AVEM NEVOIE DE TINE

yellow
yellow  •  02 Septembrie 2011, 23:31

Forza CFR

yellow
yellow  •  02 Septembrie 2011, 23:32

Forza De Zerbi!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close