FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Deac, mărturie de o sinceritate brutală: „După transferul la Schalke mă credeam cel mai tare. M-am trezit cu mulți bani, eram singur, pierdeam nopți, nu mă antrenam cum trebuie!”

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 13:53

 Ciprian Deac (34 de ani) a povestit în direct la GSP Live de ce a eșuat în Germania, acolo unde a fost transferat în 2010 pentru 3 milioane de euro: Aveam mulți bani, eram singur, pierdeam nopți, nu mă antrenam cum trebuie, mă credeam cel mai tare” 

Ciprian Deac era la finalul anilor 2000 unul dintre cei mai promițători fotbaliști din Liga 1. Mijlocașul - care între timp a câștigat patru titluri de campion - a fost vândut de CFR la Schalke 04 Gelsenkirchen în vara lui 2010 pentru suma de 3 milioane de euro.  

Ajuns la o echipă unde jucau Raul, Neuer sau Metzelder, românul nu a confirmat. A jucat doar două partide oficiale pentru clubul german, apoi a fost împrumutat la Rapid. Deac a vrut să revină în țară, deși avea oferte de a fi împrumutat la echipe mai mici din Bundesliga. 

 În direct la GSP Live, fotbalistul ajuns acum la 34 de ani a vorbit cu sinceritate despre greșelile comise acum un deceniu.  

- Cum te-a schimbat experiența din Germania? 
- A fost o perioadă grea din punct de vedere psihic. Nu realizam la ce club am ajuns. De-abia după ce am ajuns înapoi în țară am realizat unde am fost și cu ce jucători am jucat. Am jucat cu Neuer, Raul, Huntelaar, Metzelder, Howedes, Farfan, Jurado. Nu am reușit să mă impun pentru că nu eram pregătit psihic. Nu eram cu gândul la fotbal. În acea perioadă, mă vedeam cel mai mare fotbalist, nu știu ce a fost în capul meu. Nu eram pregătit psihic să fac pasul spre o echipă mare. 

Nu am avut răbdare. Eu nejucând o lună, am renunțat. Am zis: Gata, nu pot să joc, nu mai vreau să mă pregătesc serios! Efectiv, am renunțat să mă mai antrenez la capacitate maximă 
- Ciprian Deac, 4xcampion cu CFR

Deac: „M-am trezit cu bani foarte mulți peste noapte”

 - Erai conștient că nu te mai antrenezi cum trebuie… 
- Da, da, eram foarte conștient. Nu am avut pe nimeni lângă mine să mă tragă de urechi, să-mi dea două palme ca să mă trezească. M-am trezit când era prea târziu. Nejucând șase luni, ți se pune eticheta de a treia roată. Simțeam că nu am șanse să joc și nu mai eram cu gândul acolo. Voiam foarte mult să mă întorc în România, să-mi găsesc o echipă unde să joc. Nu-mi doream să mai rămân. Eram singur acolo.

 - Cine te-ar fi putut trage de mânecă, cine te-ar fi putut ajuta cu adevărat? Asta, pentru tinerii fotbaliști români care pleacă acum afară și trec prin ce ai trecut tu. 
- Eu cred că familia. În acel moment, nu aveam familie. Fiind singur, un bărbat singur…M-am trezit și cu bani foarte mulți peste noapte. Mă credeam cel mai bun fotbalist, cel mai mare și asta și-a pus amprenta asupra evoluției și antrenamentelor. Am avut și nopți pierdute.  

600.000 de euroa fost salariul lui Deac în primul sezon la Schalke, potrivit relatărilor din presa vremii. Salariul urma să crească în al doilea sezon cu 100.000 de euro

- Dar nu a încercat nimeni din club să te ajute? 
- Au mai fost discuții, dar în Germania nu mă ajuta nimeni, credeți-mă. Și pentru chirie, îmi dădeau bani să mă descurc. “Te duci unde vrei, locuiește unde vrei”. 

 Deac spune că a avut neșansa de a ajunge la Schalke înaintea lui Ciprian Marica, atacantul transferat în 2011 de la VfB Stuttgart. “Cred că Marica m-ar fi ajutat foarte mult. Vorbea deja germană, jucase acolo. Eu nu aveam cu cine să ies să mănânc, să povestesc problemele mele. Un psiholog m-ar fi ajutat foarte mult”. 

EXCLUSIV VIDEO Deac, mărturie de o sinceritate brutală: „După transferul la Schalke mă credeam cel mai tare. M-am trezit cu mulți bani, eram singur, pierdeam nopți, nu mă antrenam cum trebuie!”

Deac, Huntelaar și Raul, bucurându-se după un gol marcat împotriva lui Lyon, în Champions League. Sursă: GettyImages

Era uimitor pentru mine că un jucător de nivelul lui Raul venea primul la antrenament și pleca ultimul. Era foarte foarte serios și se vedea că iubea ce face. Era o plăcere să-l urmărești și la antrenamente. Aveam părul blond și mare, iar Raul mă striga mereu Guti
- Ciprian Deac, 4x campion cu CFR 

Trecut prin experiența Schalke și ajuns acum la 34 de ani, Deac a vorbit și despre fotbaliștii români care nu se adaptează în occident. Deși nu au fost numiți, discuția îi includea și pe Ianis Hagi și Răzvan Marin, doi tineri cărora le-a fost dificil să se adapteze la Genk și Ajax.  

- Când vezi jucătorii români care merg în străinătate și nu joacă îți dai seama că problema e la ei, nu? 
- Credeți-mă, asta e cea mai mare problemă. Mintea. Calități au majoritatea. Avem jucători foarte talentați. E important cât sunt ei de pregătiți. Nouă, românilor, ne place să fim ținuți în brațe, protejați. Afară nu te mai protejează nimeni. Nu are nimeni răbdare cu tine. Vedeți ce pățesc jucătorii români care nu se impun afară. Și mai e nevoie de răbdare, e nevoie de o adaptare. Nu e ușor să schimbi țara, oamenii care te înconjoară. Aici, avem de suferit.  

Jucătorul român e cel mai bun în a găsi scuze. Asta încerc să le spun și tinerilor. Un om care găsește mereu scuze e un om slab care se ascunde în spatele scuzele 
- Ciprian Deac, 4x campion cu CFR

Citește și alte știri de la GSP Live:

Moment tulburător în direct: Deac plânge când își amintește copilăria grea. “Știu ce înseamnă foamea. La 12 ani, am lucrat cu bunicul pe șantier și am văzut ce mă așteaptă dacă nu ajung fotbalist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
1057442884336715
Mihail Maxim  •  03 Aprilie 2020, 03:01

Asa-i cu multi romani..nu esti primul nici ultimul. Cind romanul da de ,ceva bani mai multi deja...el e imparatul.Asa e in gena noastra...si nimeni nu o poate schimba...si inca ceva...intotdeauna romani le stiu pe toate.

10205443112577956
Peter Borcea  •  02 Aprilie 2020, 20:15

Domnule Deac ...... In Ruhrpott ..... in Gelsenkirchen sunt si au fost si atunci multi romani de calitate ...... si nu departe era MARELE MARCEL RADUCANU !!!!! Ciprian Marica nu ar fi fost mare ajutor ! AI FOST SLAB ....... pseudofotbalist nepregatit pentru FOTBAL la nivel inalt !!! Scuze pentru sinceritate !

bodrin
bodrin  •  02 Aprilie 2020, 19:59
Postat de bodrin pe 02 Aprilie 2020, 19:53

La nivelul lor, cei pe care-i pomenești sigur că au, ei sunt o afacere în sine, fiecare! Nu este cazul cu Deac și cu toți ceilalți moftangii plătiți fără muncă. Bani nemunciți, mașini de fițe, fetițe, ...atât știu mingicarii ăștia.

O afacere care nu numai că le aduce lor mulți bani, dar le dă de mâncare și altora, iar asta îi face responsabili și ambițioși. Românul trece totul la consum...sigur, cu excepții!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează