FOTBAL  »  Superliga  »  BUMBA EVOLUA LA 15 ANI ÎN LIGA B

Debut la debut» Decarul naţionalei U-17 a jucat ieri primele minute în Liga I

Claudiu Bumba (dreapta)
Claudiu Bumba (dreapta)

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 iulie 2011 17:03

Acuzate în dese rînduri că preferă să aducă fotbalişti străini în loc să promoveze tineri jucători, echipele româneşti par să adopte o nouă atitudine faţă de juniori. Ieri, în chiar prima etapă a noului sezon, Ioan Ovidiu Sabău l-a titularizat pe tînărul Bumba

Mijlocaşul, care a împlinit vîrsta de 17 ani în luna ianuarie, a jucat o repriză şi zece minute, fiind înlocuit, la puţin timp după pauză, de senegalezul Issa Ba. Claudiu a fost transferat în această vară de la FC Maramureş Universitar Baia Mare, echipă alături de care a reuşit promovarea în liga secundă.

„Am fost puţin emoţionat”

- Claudiu, cum te-ai simţit la primul meci în Liga I?

- M-am simţit foarte bine, cu toate că am fost puţin emoţionat. Este o diferenţă destul de mare între liga a treia şi prima ligă.

- Cum este atmosfera la echipă?

- Am fost primit foarte bine la Târgu Mureş, atmosfera este foarte bună, iar titularizarea de ieri îmi dă multă încredere.

- Ce obiectiv aveţi pentru noul sezon?

- Unul destul de îndrăzneţ, clasarea între primele şase locuri la finalul campionatului.

- În vară, ai participat la “europenele” U-17, iar zilele acestea se desfăşoară cele U-19…

- Da, sper ca băieţii să cîştige ultimele două partide din cadrul grupei şi să se claseze la final pe unul din primele patru locuri. În afară de Brănescu, nu îi cunosc personal, sunt cu doi ani mai mari decît mine, dar am încredere în ei.

Gazeta l-a descoperit la 15 ani

CITEŞTE AICI INTERVIUL CU BUMBA DIN YGSP

În vara anului 2009, Gazeta Sporturilor l-a intervievat pe tînărul Bumba, curtat pe atunci de Espanyol şi Bayern Munchen. Cîteva săptămîni mai tîrziu, acesta avea să ajungă la FC Baia Mare, iar în octombrie debuta în liga secundă, într-o partidă cu Gaz Metan CFR.

Interesant este faptul că în primele partide la FC Baia Mare, Bumba a făcut pereche pe flancul sting cu veteranul Gelu Bar, care avea pe atunci 39 de ani, între cei doi existînd o diferenţă de vîrstă de 24 de ani!

Selecţionat în mod constant la naţionalele de juniori ale României, Bumba a purtat numărul 10 la Campionatul European U-17 din Serbia, desfăşurat în această primăvară în Serbia. Bumba a fost integralist în primele două meciuri, fiind înlocuit în minutul 56 al ultimei partide, cu Germania.

Dobrin deţine recordul

Nicolae Dobrin a debutat în prima ligă la vîrsta de 14 ani şi 10 luni, într-un Ştiinţa Cluj – Dinamo Piteşti 5-1. Recordul lui Dobrin va rămîne în picioare, probabil, pentru totdeauna, avînd în vedere vîrsta tot mai înaintată la care debutează tinerii în Liga I.

Singurul care s-a apropiat de recordul stabilit de “Gîscan” a fost Dorel Zamfir, care, la 15 ani şi 5 luni, în martie 1977, juca în partida FC Constanţa – Steaua 0-1.Peste cîţiva ani, avea chiar să ajungă în curtea roş-albaştrilor, venind chiar de la marea rivală, Dinamo.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
spartandinamovist
spartandinamovist  •  23 Iulie 2011, 20:08

BRAVO CIOBI ..BRAVO ECHIPA.... EXCELENT GALERIE ..VA IUBESC ...Se vede alta conceptie de joc ,toti joaca altceva stiu ce au defacut in teren se apara toti si ataca toti BRAVO GRIGORE DACA SIN APARARE ESTI MAI ATENT ESTI OK imi place cum incepeti sa jucati tineti de mingie pasati bine,mai trebuie...dar eu sint MULTUMIT SI DIN SUFLET VA SPUN ca am incredere in viitorul acestei echipe anul asta in campionat sin europa ,sinteti maturi ,parca a intrat mancester ieri pe teren aveati tinuta de fotbalisti mari si jocul incepe sa arate asta ..anul trecut ma inbolnavit la propriu sufar si acum ,dar nu conteaza daca anul asta si deacum incolo vad o echipa EUROPEANA e ok...CEA MAI BUNA ECHIPA DIN ROMAN

Vezi toate comentariile (1)
Comentează