FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Decăderea lui Dinamo: situația dramatică în care a ajuns clubul alb-roșu după ultimele mutări

Danijel Subotici // Foto: fcdinamo.ro
Danijel Subotici // Foto: fcdinamo.ro

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 19:05

Dinamo și-a făcut un obicei din a transfera vârfuri ce nu marchează sau care nu au goluri în fișa postului o perioadă îndelungată de timp.

A devenit o tradiție la clubul din Ștefan cel Mare. Clubul cu cei mai mulți golgeteri all-time la nivelul campionatului ia atacanți care semnează după lungi perioade fără gol înscris. Clubul cu 4 Ghete de Aur la nivel european aduce vârfuri care nu se întrec în a-și trece numele pe lista marcatorilor. Clubul cu 6 titluri de golgeter numai în perioada 2001-2010 ia atacanți ce nu-și găsesc angajamente și vin târziu, când mai renunță la pretențiile financiare.

Daniel Subotici este doar ultimul pe lista atacanților a căror meserie nu este golul! Elvețianul a bifat 18 meciuri oficiale la rând fără vreo reușită, se face anul de la ultima celebrare a vreunui gol. Se întâmpla pe 20 septembrie 2017, pe vremea când juca la Ulsan, în Coreea de Sud. Între timp, a jucat și pentru kazahii de la Șahtior Karagandî, 9 partide, zero! Atacantul de 1,91m face parte dintr-un "grup select" de dinamoviști, actuali sau foști.

Oamenii antigol

Jeremy Bokila

Congolezul a fost dorit în mod special de Cosmin Contra, Dinamo n-a putut să-l aducă și CFR Cluj l-a suflat "câinilor". Ardelenii s-au prins de situația lui și l-au cedat apoi imediat roș-albilor. Africanul care impresionase în ediția 2012/2013 în tricoul Petrolului, câștigând Cupa cu ploieștenii, bifase în total 14 meciuri consecutive fără gol înainte de a semna cu roș-albii. Bokila a strâns apoi 13 meciuri la Dinamo, bifând doar un assist.

Mircea Axente

Fotbalistul de 31 de ani a fost readus în vară în Ștefan cel Mare, la cererea lui Florin Bratu, "recomandat" de următoarele cifre: 5 goluri în 21 de meciuri la FC Botoșani, în total, în medie o reușită la 661 de minute jucate în Liga 1, iar în ultimele 4 partide jucate din campionat n-a punctat, în alte două fiind în afara lotului.

Daniel Popa 

Readus în iarnă la Dinamo, de către Vasile Miriuță, după doar un gol în 22 de meciuri la FC Botoșani, cu 11 partide consecutive la final de 2017 fără a puncta! Daniel n-are gol în actuala ediție în 4 întâlniri, doar un assist, după ce în play-out a punctat de 6 ori în 12 meciuri. 

Thaer Bawab

Dinamo l-a luat fiindcă îi dăduse două goluri într-un eșec cu CSU Craiova (0-3), cu un an înainte de a semna. Doar că atunci când a fost prezentat ca jucător al "câinilor", iordanianul strânsese zece meciuri la rând ca fotbalist al qatarienilor de la Umm Salal, doar că nu în lot, ci în afara lui. Bawab la Dinamo: zero goluri în 14 meciuri! 

Top 5 cluburi care au dat golgeteri all time

screenshot 3

19titluri de golgeter au strâns dinamoviștii: Ozon (2), Ene I, Frățilă, Dumitrache (2), Dudu Georgescu (4), Cămătaru, Mateuț, Gerstenmajer, M. Niculae, Dănciulescu (2), Cl. Niculescu (2), A. Cristea

1 gol în 5 meciuri a reușit Axente în actuala ediție, în Derby-ul cu FCSB

8 ani au trecut de la ultimul campionat în care Dinamo a dat golgeterul României, pe Andrei Cristea, la finele ediției 2009/2010

Citește și: Transferul s-a făcut: Anamaria a adus la Dinamo al doilea fotbalist în 24 de ore!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (108)
florinch
florinch  •  14 Septembrie 2018, 08:25

Apostol a uitat sa-i mentioneze si pe cei care au dat goluri pentru Dinamo (tot in ultimii ani) Gnohere (*** de cioban) si Nemec. Este usor sa denigrezi o echipa aflata in cautarea identitatii (si a unui patron potent financiar), *** "***" ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky2
rocky2  •  13 Septembrie 2018, 15:43
Postat de aress123 pe 12 Septembrie 2018, 20:44

Steaua Bucuresti se numeste momentan FCSB si este in L1...:::::)))

Justitia a spus cu totul altceva, dar probabil ca voi gigistii sunteti deasupra legilor!

bendyx066
bendyx066  •  13 Septembrie 2018, 13:52

Apostole .. iesi din *** cu articol ul asta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (108)
Comentează
Close