FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Doliu în fotbalul românesc. A murit „Mac” Popescu, președinte timp de 30 de ani la Sportul

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 14:58 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 15:39

Emil Barbu „Mac” Popescu, fost președinte la Sportul Studențesc, a murit.

Profesorul Emil Barbu Popescu, născut pe 15 septembrie 1938, a murit la 85 de ani, anunță LPF. El a condus clubul din Regie până în 1996.

A murit Emil „Mac” Popescu

Acesta a fost nume important în istoria Sportului Studențesc. Fost arhitect important, acesta a condus clubul din Regie timp de 30 de ani. A fost conducătorul clubului când la „studenți” jucau nume ca Mircea Sandu, Gino Iorgulescu sau Gică Hagi.

L-a cedat pe Hagi

Mac Popescu a acceptat în ‘87 să-l împrumute pe Hagi la Steaua pentru 6 luni. Clubul din Ghencea a refuzat să dea înapoi jucătorul. În urma unui proces, Sportul a încasat circa 1,2 milioane $, cotă-parte din banii încasaţi de Steaua pentru trecerea lui Hagi la Real Madrid, în ‘90.

S-a stins din viață profesorul universitar doctor Emil Barbu "Mac" Popescu, unul dintre marii arhitecți pe care i-a dat România! Profesorul Emil Barbu Popescu s-a născut în ziua de 15 septembrie 1938 și a absolvit în anul 1970 Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din București, în cadrul căruia a ocupat, succesiv, funcțiile de asistent, șef de lucrări, conferențiar și profesor, decan (1996), prorector (1998), rector (2000) și președinte (2000-2012). 

A realizat peste 80 de proiecte de construcții! Mai mult decât atât, marele și distinsul profesor a fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar, în anul 1969! Însă marea pasiune și întreaga sa energie creatoare s-a numit, pentru marele profesor, Clubul de Fotbal Sportul Studențesc,  al cărui președinte a fost timp de 30 ani! De numele și de priceperea sa, de arta sa de a construi oameni și conștiințe, cariere și punți între oameni, se leagă toate marile performanțe ale "alb-negrilor", inclusiv titlul de vicecampioni din 1986. 

- comunicat LPF

Fiecare minut petrecut lângă Emil Barbu Popescu - Mac a fost şi va rămâne o lecție de viață. Moral, uman,sufleteşte nu suntem pregătiţi cu adevărat pentru a ne despărţi de mentorii şi prietenii care ne-au vegheat ca îngeri pe pământ, iar astăzi...ne zâmbesc şi ocrotesc din lumină.

Înainte de a-şi lua rămas bun pentru totdeauna, gândurile lui Mac Popescu au fost îndreptate către societatea românească şi în mod special, dedicate tinerilor. Pe toți i-a îndemnat să nu renunțe la valori, principii și să evite capcana tentațiilor. Președintele clubului nostru, Emil Barbu Popescu, a proiectat vise, performanțe, emoții și a consolidat palmaresul Sportului Studențesc. 

Un profesionist desăvârșit în domeniul arhitecturii și un manager ambițios, a iubit fiecare clipă petrecută printre studenții energici, care s-au încadrat perfect în elita sportului mondial. A dăruit un tezaur de sfaturi, în speranţa că acest domeniu al sportului va atinge rangul unei virtuţi sociale şi al unui fapt de civilizaţie. 

"Sportul Studenţesc a devenit o uzină de caractere, dar nu una gălăgioasă, ci pur şi simplu locul, unde, dacă intri talentat şi lichea, fie ieşi imediat, fie rezişti si te supui testelor de reabilitare, luând modelul marilor campioni ce au făcut gloria Sportului Studenţesc". În onoarea şi amintirea sa, vom insista să înţelegem: Ce-nseamnă „suflet“ – să te ai ca frații! Și-ntâiul cult al gestului ales: Ștafeta sfântă dintre generații!..." 

Profundă recunoştinţă pentru sufletul prietenului şi părintelui nostru Mac Popescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace 

- comunicat Sportul Studențesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Demradulescu
Demradulescu  •  11 Ianuarie 2024, 22:58

Maestre îmi pare rău de plecarea dvs,condoleanțe Sportului Studențesc,toți te vom urma într-o zi,dar am o rugăminte ia-l cât mai repede lânga matale pe Ciolacu că sa nu duca Romania la gârlă,mulțumesc maestre

istet10
istet10  •  10 Ianuarie 2024, 18:41

Era intradevar o echipa cu public numeros ...

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  10 Ianuarie 2024, 16:39

Liga 1 nu mai inseamna mare lucru fara Sportul Studentesc si alte echipe de traditie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează