FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - POLI IAȘI, AZI, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Declarații optimiste ale oltenilor după tragerea la sorți: "Nu ne predăm. Încercăm să scriem istorie" + anunț de ultim moment: vin transferurile la Craiova

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2018 20:48

Marcel Popescu, președintele lui U Craiova, a vorbit despre RB Leipzig, echipa în fața căreia oltenii vor juca cel mai probabil în turul III din preliminariile Europa League.

Oficialul craiovenilor e optimist, în ciuda valorii net superioare a  adversarilor, și evocă o comparație cu parcursul "Craiovei Maxima" din 1983, formație care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA, unde a pierdut în fața Benficăi în dublă manșă.

"Milan era o echipă boemă, când a jucat cu noi era în reconstrucție. Altceva e RB Leipzig, o echipă de 300 de milioane care are pragmatismul și exactitatea germană. E o echipă care impresionează, o echipă tare. Încercăm să scriem istorie. Am avut în față coloși pe care i-am depășit și doar o neșansă a făcut să nu jucăm finala Cupei UEFA în 1983. Nu ne înclinăm și nu ne predăm nici acum", a spus Marcel Popescu.

  • U Craiova joacă în turul III al preliminariilor Europa League cu echipa care va câștiga partida RB Leipzig (Germania) - BK Hacken (Suedia)

RB LEIPZIG (GERMANIA)

- este un club cu un lot cotat la 300 de milioane de euro; 
- cel mai valoros jucător este Timo Wener, atacantul Germaniei de la Mondiale, 60 de milioane de euro;
- Dayot Upamecano, fundaș central de 19 ani, este și el cotat la 30 de milioane de euro. Sabitzer, Forsberg, Kevin Kampl și Jean Augustin sunt alți jucătoride top pe care Leipzig îi are;
- echipa este pregătită de Ralf Rangnick (60 de ani);
- echipa este fondată în urmă cu doar 9 ani, iar anul trecut a terminat pe locul 6 în Bundesliga; 
- în sezonul trecut a jucat în grupele Champions League, unde a terminat pe locul 3. A fost eliminată în sferturile de finală din Europa League de Marseille, 3-5; 
- în sezonul 2016-2017, Leipzig a fost vicecampioană în Bundesliga, la doar un an de la promovare;

Vin transferurile

Acesta a declarat că în echipa lui Mangia vor mai fi aduși doi jucători în cursul acestei săptămâni.

"Am avut o rețetă financiară bună în această vară. În această săptămână vom mai anunța două transferuri. Vom aduce ceva ce nu avem, ceva care să dea calitate jocului.

Obiectivul declarat e acela de a juca cât mai bine. Nu vrem să luăm un campionat doar pentru a avea prezent, dar a nu avea apoi viitor", a declarat Marcel Popescu, la TV Telekom Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează