FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Declarații sfâșietoare ale lui Șuleap la 16 ani de la moartea lui Cristi Neamțu: "Nu mai calc prin Craiova! Toți mă consideră un criminal! Totul e un calvar pentru mine"

Șuleap în tricoul Timișoarei, la un an de la tragicul accident
Șuleap în tricoul Timișoarei, la un an de la tragicul accident

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 septembrie 2018 18:26

Au trecut 16 ani de la moartea lui Cristi Neamțu, portar al Universității Craiova. Marius Șuleap, ajuns acum la 39 de ani, explică drama prin care a trecut după ce l-a lovit pe acesta într-un cantonament din Cipru. 

"Nu pot să mă abțin. Chiar îmi vine să plâng acum când vorbesc despre Cristi Neamțu. Vă rog să mă credeți. Moartea acestui copil, că pe atunci eu aveam 23 de ani, iar el 22, este drama vieții mele. Nu am vrut sub nici o formă să îl lovesc.

Vă rog să mă credeți că noaptea visez faza aia. Nici la această oră eu nu mai doresc să mai calc prin orașul Craiova. Toată lumea de acolo mă consideră un criminal, dar nu este așa.

La faza respectivă îmi aduc aminte că exersam unul la unul, iar Cristi mi-a pus piedică, iar eu am căzut cu genunchiul pe bărbia lui. El a rămas prăbușit pe gazon. Și-a înghițit limba, iar noi am intrat toți în panică. Am avut ghinion că nu a fost nici medicul acolo, iar salvarea nu era la terenul de antrenament. A fost dus la spital, dar din păcate a intrat în comă, iar după câteva zile a murit.

După moartea lui Cristi totul s-a transformat pentru mine într-un calvar și într-o adevărată dramă. M-am dus cu echipa Universității Craiova la înmormântare și am încercat să îi explic mamei lui Cristi ce s-a întâmplat la antrenamentul din Cipru. Dar dânsa nu s-a putut abține și m-a făcut criminal. A început să urle și să plângă. 

cristi neamtu
Cristi Neamțu (n. 1980 - d. 2002)

Nu sunt! Vă rog să mă credeți! Nu am dorit să îl lovesc. Totul a fost involuntar. Poliția mi-a luat declarații și a investigat moartea lui Neamțu. Mama lui Neamțu spune că nu i-am mai dat nici un semn de viață, dar cum pot să o mai caut eu pe această femeie? Ce să îi mai spun dânsei? Cum să îmi cer scuze? Îți ceri scuze când calci pe cineva pe picior, dar aici chiar nu mai am cuvinte să vorbesc. Nu mă pot apropia de dânsa.

Ce pot eu să îi mai spun? Îi înțeleg durerea. Și pe mine mă doare sufletul. Eu cred că ea este supărată și că probabil Gigi Nețoiu nu a ajutat-o cu ce i-a promis, dar nu știu ce să mai spun.", a spus Șuleap pentru Fanatik.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
10155498899476607
Ramona Daniela Georgescu  •  20 Septembrie 2018, 13:11

Victima în povestea asta, a fost altcineva. Ne doare maniera în care ai ales să dezbați acest subiect, ceva nu se leagă... poate vei avea liniște când te vei ierta, tu, dar vei purta povara "conștiinței" până la momentul când te vei prezenta, decent în fața acestei mame, spunând ADEVĂRUL și un simplu și sincer "îmi pare rău"!

10155498899476607
Ramona Daniela Georgescu  •  20 Septembrie 2018, 13:00

Minte cu nerușinare, nu a fost la înmormântare,am fost mulți acolo și putem confirma... nu a urlat nimeni la el, femeia este mult prea decentă pt a avea astfel de atitudine, dar oricum, niciodată nu au stat față în față.

10155498899476607
Ramona Daniela Georgescu  •  20 Septembrie 2018, 12:55

Vă rog din suflet, dați dreptul la replică, mamei lui Cristi Neamțu!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează