FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Deja-vu îngrijorător » Ce s-a întîmplat ultima oară cînd Gigi Becali a ales tîrziu un antrenor pentru Steaua

Articol de - Publicat duminica, 01 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 31 mai 2014 22:58

Ultima oară cînd Gigi Becali a ales tîrziu un antrenor echipa a avut un debut de sezon slab, ajungînd pe locul 9 după 8 etape.

A trecut mai bine de o săptămînă de cînd Laurenţiu Reghecampf a anunţat că pleacă din Ghencea, iar roş-albaştrii încă nu ştiu cine îi va conduce în noul campionat. În urmă cu 3 ani, Steaua s-a confruntat cu o criză asemănătoare.

Atunci, pe 5 mai 2011, Sorin Cîrţu şi-a dat demisia. Gigi a dat echipa pe mîna lui Cosmin Olăroiu, care a stat pe bancă în 3 meciuri de campionat, în returul semifinalei Cupei României cu Braşov şi în finala cîştigată în faţa lui Dinamo. Sezonul s-a încheiat pe 21 mai, iar Olăroiu a plecat în ţările arabe.

Ca şi acum, noul antrenor a fost ales greu. Pînă la urmă, cel care a venit a fost Ronni Levi, prezentat oficial pe 10 iunie, cu două zile înainte de reunire. Echipa a început slab campionatul, bifînd doar 11 puncte în 8 etape, iar pe 30 septembrie israelianul a fost demis, lăsîndu-i pe stelişti pe locul 9!

Situaţia de azi e asemănătoare cu cea de atunci. Becali e la fel de indecis, iar unele dintre numele vehiculate acum s-au aflat şi atunci pe lista patronului stelist: Gheorghe Hagi, Ilie Stan şi Oleg Protasov. În plus, impresarii au luat şi ei cu asalt clubul, propunînd diverşi antrenori din străinătate.

Atunci, cel care a reuşit să-l convingă pe Becali a fost Mihai Stoica, care a insistat pentru aducerea lui Ronni Levi, însă de data aceasta comunicarea cu managerul e greoaie, avînd în vedere că şi acesta se află după gratii.

Gâlcă, Dulca şi Teja întrunesc condiţiile
În 2011, după ce l-a demis pe Levi, Gigi Becali a vorbit despre profilul de antrenor pe care-l caută: "Nu vreau să mă grăbesc, trebuie să iau cea mai bună hotărîre. Am mai multe variante din care să aleg, dar un lucru e cert. Nu mai vine nici un antrenor strain, dacă nu ştie limba. E exclus! Sincer să fiu, vreau să aduc un antrenor tînăr, cu o mare motivaţie de a reuşit în această meserie".

În acel sezon, Gigi a mai mers pe mîna lui Ilie Stan şi a lui Stoichiţă, dar în vară l-a numit pe Reghecampf, un tehnician tînăr, la doar cîteva zile după finalul sezonului.

"Sincer să fiu, nu înţeleg de ce nu m-a contactat nimeni de la Steaua. Din ceea ce ştiam eu, cînd a plecat Reghecampf, eram favorit să preiau echipa" (Ilie Stan)

"Mereu e dificil să antrenezi o echipă de top ca Steaua, care an de an se bate la campionat şi pentru a participa în Liga Campionilor. Totuşi, cine ar putea refuza?" (Costel Gâlcă)

"Sînt ataşat de Universitatea Cluj şi aş vrea să rămîn aici. Îmi doresc să creez o echipă care să se bată an de an pentru primele 6 locuri" (Mihai Teja)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Panduru refuză Steaua
Fost jucător al roş-albaştrilor, dar şi ex-director sportiv, Basarab Panduru a declarat la DolceSport că nu ar accepta o ofertă pentru a antrena Steaua după plecarea lui Reghe: "Nu m-a căutat, dar nici nu mă duc. Şi nici nu vreau să mă caute. Să fie clar! Nu mă duc nimic acolo, nici antrenor, nici manager. Ţin cu Steaua în continuare şi voi ţine cu Steaua. Dacă Gâlcă mă întreabă pe mine ce să facă, eu îi spun să nu se ducă. Dar e mai bine să nu mă întrebe".

Donaţii pentru copii
Mai mulţi suporteri stelişti s-au strîns ieri dimineaţă în faţa stadionului Ghencea pentru a dona haine, alimente şi jucării celor peste 400 de persoane din Valea Plopului, din judeţul Prahova. Cei care vor să facă un gest similar de 1 iunie pot dona şi astăzi, dar doar la Arcul de Triumf din Bucureşti. Apoi, zeci de maşini vor pleca pe cheltuiala suporterilor roş-albaştri să ducă toate cadourile donate. "Facem acest gest de patru de ani la iniţiativa lui George Ogăraru, cel care ne-a îndemnat să ajutăm", a declarat unul dintre suporteri.

Un milion de euro în primul an
Agentul FIFA Virgil Confescu a vorbit despre transferul lui Ciprian Tătăruşanu la Fioretina: "El este aşteptat acolo, dar va avea o concurenţă serioasă. Mai mult decît atît, publicul este unul foarte pătimaş, unul exigent şi nu o să-i fie deloc uşor lui Ciprian. Fiorentina vrea să ajungă în grupele Ligii Campionilor, deci aveau nevoie de un portar de valoare. Va avea un contract pe trei ani, cu un salariu care va începe în primul an de la un milion de euro, la care se vor mai adăuga bonusurile de obiectiv"

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (73)
ando89
ando89  •  01 Iunie 2014, 17:41
Postat de valah7mai1986 pe 01 Iunie 2014, 17:30

Au si ei Yes-ul lor: ://www.youtube.com/watch?v=esHEPt41Sjc

Just like:)

valah7mai1986
valah7mai1986  •  01 Iunie 2014, 17:30
Postat de ando89 pe 01 Iunie 2014, 17:25

Nici pe valahu nu l-am vazut, desi la un moment dat Moggi s-a enervat si a spus: Ce bagati atata Yes bai, vreau Ramazzotti si Celentano!:))

Au si ei Yes-ul lor: ://www.youtube.com/watch?v=esHEPt41Sjc

samertx
samertx  •  01 Iunie 2014, 17:30
Postat de ando89 pe 01 Iunie 2014, 17:22

Nu l-am vazut, dar stiu ca este un avocat de marca si Dinamo ar fi bucuroasa sa-i plateasca 500 de euro pe ora ca s-o descurce juridic. Si cred ca ar prefera un ouzo si gyros de berbecut, plus un vin din insule:)

Cutume, metre! Pe Toto cu Insieme l- lasat la Bis? :))Comentariul tău...

Vezi toate comentariile (73)
Comentează