FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

ANALIZĂ Atât de mare e pierderea! » Lovitură uriașă primită de Hagi înaintea „finalelor” cu FCSB și CFR Cluj

Gică Hagi a rămas fără cel mai important fotbalist, Denis Alibec, în finalul de sezon +30   FOTO
Gică Hagi a rămas fără cel mai important fotbalist, Denis Alibec, în finalul de sezon

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 13:24 / Actualizat luni, 15 mai 2023 14:10

Farul nu se va putea baza pe Denis Alibec pentru ultimele două etape din play-off, cu FCSB și cu CFR Cluj. Iar pierderea e uriașă! Atacantul în vârstă de 32 de ani este de departe MVP-ul lui Gică Hagi: a fost determinant în 8 partide din acest campionat și a contribuit decisiv la 31% dintre golurile dobrogenilor.

Sâmbătă, când Farul o conducea pe Universitatea Craiova în deplasare cu 1-0 și era foarte aproape de titlu, Alibec a comis una dintre greșelile carierei. De nicăieri, l-a lovit cu cotul în cap pe Ștefan Vlădoiu și a fost eliminat de „centralul” Andrei Chivulete. Pentru că a primit „roșu” direct, Denis va lipsi cel puțin două etape, astfel că sezonul lui s-a încheiat în Bănie.

Denis Alibec, crucial pentru Farul!

Farul mai are de disputat două partide capitale în acest play-off, duminică, la Ovidiu, cu FCSB, și pe terenul lui CFR Cluj în ultima etapă. Hagi va trebui să se descurce fără Alibec în ambele jocuri. 

Farul sau FCSB? Titlul se poate da duminică! Toate calculele + cum arată lupta pentru locul 3
FCSB - CFR CLUJ 1-0
Farul sau FCSB? Titlul se poate da duminică! Toate calculele + cum arată lupta pentru locul 3

Mai exact, cât de mare e pentru Farul pierderea lui Denis? În primul rând, pe cifre, el a fost cel mai important fotbalist al echipei în actualul campionat, în care a bifat 31 de apariții, 29 din postura de titular. Alibec e cel mai bun marcator al lui Hagi, cu 14 reușite, și totodată cel mai bun pasator, cu 8 assisturi. 

Iar Alibec chiar și-a pus amprenta asupra meciurilor. În sezonul regulat, a contribuit decisiv la câștigarea a nu mai puțin de 10 puncte, influențând 5 rezultate ale dobrogenilor.

Până în acest punct al play-off-ului, fostul atacant de la FCSB, CFR Cluj sau Astra a apucat să fie determinant în 3 etape, de fiecare dată prin assisturile sale.

Meciurile din sezonul regulat în care Denis Alibec a făcut diferența

ETAPAMECIREUȘITE ALIBEC
62-1 vs. FC Voluntari1 gol
113-1 vs. Petrolul2 goluri, 1 assist
151-1 vs. Rapid1 gol
233-2 vs. FCSB1 gol
262-0 vs. Petrolul1 gol, 1 assist, 1 penalty obținut
+26 FOTO

Meciurile din play-off în care Denis Alibec a făcut diferența

ETAPAMECIREUȘITE ALIBEC
21-1 vs. Rapid1 assist
33-2 vs. CSU Craiova1 assist
81-1 vs. CSU Craiova1 assist, 1 penalty obținut

Explicație: au fost luate în considerare doar meciurile în care Farul, fără reușitele lui Alibec, ar fi înregistrat un rezultat mai slab. De exemplu, din acest motiv, jocul din urmă cu o săptămână, Farul - Rapid 7-2, când Denis a reușit o „triplă”, nu intră în calcul, pentru că liderul ar fi câștigat 3 puncte și dacă am elimina, printr-un exercițiu teoretic, golurile „șeptarului”

31%din numărul total de goluri marcate de Farul în acest campionat (71) poartă semnătura lui Alibec, determinant în 22 de reușite - 14 goluri, 8 assisturi

Denis Alibec e liderul Farului și la ↴

  • ocazii create » 49
  • șuturi pe poartă » 47
  • pase-cheie reușite (pasa care pune colegul de echipă în situație clară de gol) » 27

2 hattrickuria izbutit Alibec în ediția curentă de Superliga, 7-2 cu Rapid, în play-off, și 8-0 cu FC Botoșani, în sezonul regulat

FCSB exultă după ce Farul l-a pierdut pe Denis Alibec: „Avem șanse cu 50% mai mari să fim campioni”

La finalul victoriei cu CFR Cluj, 1-0, roș-albaștrii au fost întrebați despre absența lui Alibec.

„Contează foarte mult, pentru că Denis a tras echipa după el în tot acest campionat. Este cel mai bun jucător român, din punctul meu de vedere”, a spus Florinel Coman.

„Când am văzut că Alibec a fost eliminat, mă gândeam că avem șanse cu 50% mai mari să fim campioni. Alibec e un jucător foarte important pentru Farul, dar nici ceilalți nu sunt de lăsat la o parte”, a comentat și Ștefan Târnovanu.

Îmi cer scuze suporterilor, colegilor, staff-ului. Am vrut să îl împing pe Vlădoiu, să fac fault. Din cauza transpirației, mi-a alunecat cotul în capul lui. L-am lovit, aia a fost. După cum se vede pe reluare, e clar cartonaș roșu. 

Sunt foarte trist că i-am făcut asta domnului Hagi, dar am încredere în colegii mei și cu siguranță vom fi campioni 

- Denis Alibec, atacant Farul

Cum i-am zis și în vestiar, el ne-a ajutat să ajungem aici. Noi trebuie să îl ajutăm etapa viitoare cu FCSB

- Gheorghe Hagi, manager Farul

900.000 €e cota de piață a lui Alibec de pe Transfermarkt; nivelul maxim l-a atins în iunie 2017, când îmbrăca tricoul FCSB și era evaluat la 3 milioane de euro

Mai multe articole de actualitate din Liga 1:

Își joacă postul la Craiova » În ce condiții va continua Eugen Neagoe pe banca oltenilor
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Își joacă postul la Craiova » În ce condiții va continua Eugen Neagoe pe banca oltenilor
Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”
FCSB
Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
antipomanahagi
antipomanahagi  •  16 Mai 2023, 15:46
Postat de lefter_popescu pe 15 Mai 2023, 21:01

Amice, asta e cusurul tău...nu prea ai tinere de minte .Asa ca-ti voi aminti ca Dawa în meciul cu Viitorul, a văzut rosu în fata ochilor după ce l-a cosit ca un disperat pe Alibec scăpat singur spre poarta. Dawa , de frica lui Gigi Becali, cerșea iertare si-un galben arbitrului...nu voia sa iasă de pe teren...apoi s-a dus spre banca de rezerva .Arbitrul l-a văzut și l-a invitat să meargă la cabine. Si nici atunci nu a plecat spre cabine, a rămas sa vadă meciul din gura tunelului. 4 minute s-au pierdut din cauza lui. Și totuși cu rosu direct, cu proteste si refuzuri...ce crezi ? Sau îți vine să crezi ? Dawa a fost suspendat o etapa (UNA ETAPA) Asa ca nu te grăbi sa-l lovești tu pe Alibec cu 3 etape. Păstrează măsura ca-i mai bine !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Mai 2023, 05:22

...lefterache protopopescu tu nu ai tinere de minte ...ti am dat exemplu Bancu ...asa ca bucurestenii tai judeca in functie de interese ...

bl0catu
bl0catu  •  15 Mai 2023, 21:15

campionatul e jucat , il ia fc.gigi! ce va mai agitati?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează