FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Denis Alibec și-a aflat pedeapsa după eliminarea suferită în meciul Universitatea Craiova - Farul

Denis Alibec (32 de ani, atacant) a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF și, așa cum era de așteptat, va lipsi la ultimele două etape din play-off, cu FCSB și cu CFR Cluj. +30   FOTO
Denis Alibec (32 de ani, atacant) a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF și, așa cum era de așteptat, va lipsi la ultimele două etape din play-off, cu FCSB și cu CFR Cluj.

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 16:30 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 16:34

Denis Alibec (32 de ani, atacant) a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF și, așa cum era de așteptat, va lipsi la ultimele două meciuri din play-off, cu FCSB și cu CFR Cluj

Etapa trecută, când Farul o conducea pe Universitatea Craiova în deplasare cu 1-0 (1-1 scor final) și era foarte aproape de titlu, Alibec a comis una dintre greșelile carierei. De nicăieri, l-a lovit cu cotul în cap pe Ștefan Vlădoiu și a fost eliminat de „centralul” Andrei Chivulete. 

Pentru că a primit „roșu” direct, Denis n-avea cum să lipsească mai puțin de două etape, astfel că sezonul lui s-a încheiat în Bănie. Întrunită miercuri, Comisia de Disciplină din cadrul FRF i-a acordat, practic, sancțiunea minimă și l-a amendat cu 5.000 de lei.

Denis Alibec a fost crucial pentru Farul

MVP-ul lui Gică Hagi în acest campionat, Alibec fost determinant în 8 partide și a contribuit decisiv la 31% dintre golurile dobrogenilor.

Când se trag la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga și datele la care se vor juca meciurile
BARAJE
Când se trag la sorți barajele de promovare/menținere în Superliga și datele la care se vor juca meciurile

Farul mai are de disputat două partide capitale în acest play-off, duminică, la Ovidiu, cu FCSB, și pe terenul lui CFR Cluj în ultima etapă. Hagi va trebui să se descurce fără Alibec în ambele jocuri. 

Mai exact, cât de mare e pentru Farul pierderea lui Denis? În primul rând, pe cifre, el a fost cel mai important fotbalist al echipei în actualul campionat, în care a bifat 31 de apariții, 29 din postura de titular. Alibec e cel mai bun marcator al lui Hagi, cu 14 reușite, și totodată cel mai bun pasator, cu 8 assisturi. 

Iar Alibec chiar și-a pus amprenta asupra meciurilor. În sezonul regulat, a contribuit decisiv la câștigarea a nu mai puțin de 10 puncte, influențând 5 rezultate ale dobrogenilor.

Până în acest punct al play-off-ului, fostul atacant de la FCSB, CFR Cluj sau Astra a apucat să fie determinant în 3 etape, de fiecare dată prin assisturile sale.

Meciurile din sezonul regulat în care Denis Alibec a făcut diferența

ETAPAMECIREUȘITE ALIBEC
62-1 vs. FC Voluntari1 gol
113-1 vs. Petrolul2 goluri, 1 assist
151-1 vs. Rapid1 gol
233-2 vs. FCSB1 gol
262-0 vs. Petrolul1 gol, 1 assist, 1 penalty obținut
+26 FOTO

Meciurile din play-off în care Denis Alibec a făcut diferența

ETAPAMECIREUȘITE ALIBEC
21-1 vs. Rapid1 assist
33-2 vs. CSU Craiova1 assist
81-1 vs. CSU Craiova1 assist, 1 penalty obținut

Explicație: au fost luate în considerare doar meciurile în care Farul, fără reușitele lui Alibec, ar fi înregistrat un rezultat mai slab. De exemplu, din acest motiv, jocul din urmă cu o săptămână, Farul - Rapid 7-2, când Denis a reușit o „triplă”, nu intră în calcul, pentru că liderul ar fi câștigat 3 puncte și dacă am elimina, printr-un exercițiu teoretic, golurile „șeptarului”

31%din numărul total de goluri marcate de Farul în acest campionat (71) poartă semnătura lui Alibec, determinant în 22 de reușite - 14 goluri, 8 assisturi

Denis Alibec e liderul Farului și la ↴

  • ocazii create » 49
  • șuturi pe poartă » 47
  • pase-cheie reușite (pasa care pune colegul de echipă în situație clară de gol) » 27

2 hattrickuria izbutit Alibec în ediția curentă de Superliga, 7-2 cu Rapid, în play-off, și 8-0 cu FC Botoșani, în sezonul regulat

FCSB exultă după ce Farul l-a pierdut pe Denis Alibec: „Avem șanse cu 50% mai mari să fim campioni”

La finalul victoriei cu CFR Cluj, 1-0, roș-albaștrii au fost întrebați despre absența lui Alibec.

„Contează foarte mult, pentru că Denis a tras echipa după el în tot acest campionat. Este cel mai bun jucător român, din punctul meu de vedere”, a spus Florinel Coman.

„Când am văzut că Alibec a fost eliminat, mă gândeam că avem șanse cu 50% mai mari să fim campioni. Alibec e un jucător foarte important pentru Farul, dar nici ceilalți nu sunt de lăsat la o parte”, a comentat și Ștefan Târnovanu.

Îmi cer scuze suporterilor, colegilor, staff-ului. Am vrut să îl împing pe Vlădoiu, să fac fault. Din cauza transpirației, mi-a alunecat cotul în capul lui. L-am lovit, aia a fost. După cum se vede pe reluare, e clar cartonaș roșu. 

Sunt foarte trist că i-am făcut asta domnului Hagi, dar am încredere în colegii mei și cu siguranță vom fi campioni 

- Denis Alibec, atacant Farul

Cum i-am zis și în vestiar, el ne-a ajutat să ajungem aici. Noi trebuie să îl ajutăm etapa viitoare cu FCSB

- Gheorghe Hagi, manager Farul

900.000 €e cota de piață a lui Alibec de pe Transfermarkt; nivelul maxim l-a atins în iunie 2017, când îmbrăca tricoul FCSB și era evaluat la 3 milioane de euro

Mai multe articole de actualitate din Liga 1:

Situație incredibilă în SuperLigă: „central” suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Hațegan!
ARBITRAJ
Situație incredibilă în SuperLigă: „central” suspendat de aproape 3 luni după ce l-a sfidat pe Hațegan!
Virgil Drăghia a semnat prelungirea cu Rapid: „Iubesc acest club”
RAPID
Virgil Drăghia a semnat prelungirea cu Rapid: „Iubesc acest club”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (24)
futhienzbang
futhienzbang  •  18 Mai 2023, 13:32
Postat de dandana pe 17 Mai 2023, 23:13

Tu ai creieri acasă, sau sunt plecați în concediu? De e ești asa revoltat pe un jurnalist ca a spus ceva ce au făcut alți. Bai Ia-ți creieri înapoi ca ești praf. Și eu ma supăr repede, dar nici așa. Trezește-te și lasă oameni în pace, ca nu ți-au făcut ție ceva. Și probabil au și ei copii, care dacă citesc prostia asta nu le va cădea bine. ***. Uneori știu ca nu sunt tocmai corecți, dar fi tu dacă ei nu pot din cauza meseriei. Mai trebuie sa mintă sau sa bage de la ei ca să poată meseria asta, care nu cred că este așa ușoară

*** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeoql
romeoql  •  18 Mai 2023, 02:01

nu va inteleg !

romeoql
romeoql  •  18 Mai 2023, 01:59

nu va inteleg !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează