FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Își pierde capul, dar are un superaliat! Cealaltă față a lui Denis Alibec

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 09:59 / Actualizat luni, 15 mai 2023 11:34

Alibec a ratat al 3-lea penalty în acest sezon, a bifat al 8-lea cartonaș roșu în carieră, i-a lăsat pe „marinari” descoperiți când le e mai greu, în finalul campionatului

Au trecut anii peste Denis Alibec și pare că a fost degeaba! Atacantul de 32 de ani pe cât de talentat, pe atât de capricios și imprevizibil, a comis-o în Bănie și și-a părăsit echipa la greu. 

Mihai Stoica, primul mesaj după victoria cu CFR Cluj: „This is Steaua” » Ce spune despre partida cu Farul
FCSB - CFR CLUJ 1-0
Mihai Stoica, primul mesaj după victoria cu CFR Cluj: „This is Steaua” » Ce spune despre partida cu Farul

Atât în meciul cu oltenii, fiind eliminat în prelungirile primei reprize, la scorul de 1-0 pentru Farul, într-un moment în care constănțenii nu aveau probleme cu juveții, cât și în perspectiva duelurilor decisive cu FCSB (acasă) și CFR Cluj (deplasare).

Al 3-lea penalty ratat, al 8-lea „roșu”

Faptul că „șeptarul” constănțenilor a primit banderola de căpitan, în absența accidentatului Ionuț Larie, nu l-a responsabilizat pe internațional.

- A ratat al 3-lea penalty al sezonului, al doilea în fața Craiovei și al portarului Laurențiu Popescu. În tur, la 3-2 la Ovidiu, la scorul de 1-1, Alibec a executat în stânga portarului. Acum, a schimbat, a tras în dreapta, degeaba, a irosit din nou lovitura de la 11 metri!

- A încasat al 8-lea cartonaș roșu în carieră, în ultimul deceniu. Unul în tricoul Viitorului, alte patru la Astra Giurgiu, unul la FCSB și unul la Atromitos, plus cel de sâmbătă seară în Bănie. Lovire violentă a lui Vlădoiu, în ceafă, într-o fază dintr-o zonă neutră, pentru care Denis va primi cel puțin două etape suspendare.

Are cel mai tare aliat: „Regele”

Culmea este că Alibec are girul lui Hagi, indiferent de situație. Și după meciul cu CSU Craiova (3-2), când atacantul a irosit un penalty, plus alte două ocazii uriașe, ”Regele” l-a lăudat pe Alibec și a scos în evidență faptul că i-a pasat decisiv lui Sali, a ieșit penalty, iar Larie a înscris de la 11 metri golul victoriei.

În ultimele 11 etape, Denis a marcat doar într-un singur meci, e drept, o triplă cu Rapid (7-2). Și în lipsă de alte soluții - Hagi a avut 7 absențe, una mai importantă ca alta în Bănie -, și fiindcă este considerat esențial în lupta pentru titlu, Alibec a fost titularizat și ținut permanent pe teren, când a fost disponibil fizic. Și la Craiova, a ratat un penalty, apoi a creat faza golului lui Mateus, după care și-a dat în petic.

14 goluriîn 31 de meciuri a adunat Alibec în această stagiune, mai are 8 assist-uri

Cum i-am zis și în vestiar, el ne-a ajutat să ajungem aici. Noi trebuie să îl ajutăm etapa viitoare cu FCSB. Nu e ușor să joci cu un om în minus, sunt fericit pentru băieți.
Gheorghe Hagi, antrenor Farul

Din cauza transpirației, mi-a alunecat cotul în capul lui Vlădoiu. L-am lovit, aia a fost. Am vrut să îl împing. După cum se vede pe reluare, e clar cartonaș roșu. Ce să zic? Chiar nu am cuvinte. Mereu când sunt într-un moment bun dau cu piciorul.
Denis Alibec, atacant Farul

Și fără Alibec va fi greu pentru Farul. Dar Gică întotdeauna găsește soluții. Deschide o ușă, apare un junior sau un tânăr care face diferența. Plus că joacă acasă cu FCSB. Denis mai are ieșiri d-astea, păcat că nu se poate controla. Sunt sigur că regretă, pentru că era important pentru Farul.
Mircea Rednic, antrenor UTA

Citește și alte știri din fotbal:

Mihai Stoica, mesaj de ultimă oră înaintea „șocului” cu CFR Cluj: „Puțini mai sperau după acel masacru!”

Scene uluitoare imediat după Universitatea Craiova - Farul! Gică Hagi și-a ieșit din fire: „Ăsta e spionaj!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează