FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Legenda lui Porto, mesaj pentru Dennis Man: „Pleacă de la FCSB cât mai repede!”

Dennis Man, chiar împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, echipa antrenată de Jorge Costa // foto: Imago
Dennis Man, chiar împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, echipa antrenată de Jorge Costa // foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 08:18 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 11:49

Jorge Costa (49 de ani), antrenorul lui Gaz Metan Mediaș și legenda lui FC Porto, crede că pentru FCSB e aproape imposibil să-l mai țină pe Dennis Man (22), pe care-l sfătuiește să facă imediat pasul spre o echipă puternică din Occident.

Sosit în octombrie 2020 pe banca prim-divizionarei Gaz Metan și aflat la a doua experiență în România după mandatul finalizat cu titlu la CFR Cluj (iulie 2011-aprilie 2012), lusitanul Jorge Costa e un bun cunoscător al fotbalului din Liga 1.

Legendarul jucător al lui FC Porto, cu care, sub conducerea lui Jose Mourinho, a cucerit Liga Campionilor (2004) și Cupa UEFA (2003), a vorbit despre nivelul primei divizii și despre perla cea mai strălucitoare din vitrina campionatului intern, Dennis Man, desemnat cel mai bun jucător al țării în 2020 în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor.

Dennis Man, „greu de păstrat”

„Man trebuie să-și mențină munca în mod susținut. Probabil va fi greu de păstrat de FCSB până în vară. E imposibil. Ar trebui să plece cât mai repede, fiindcă are calități excelente și poate progresa în continuare

Spun asta nu pentru că n-ar avea colegi buni la actuala echipă, ci fiindcă a juca la o formație mare din Occident l-ar ajuta să crească mai repede în viitor și să devină mai bun”, a spus Costa, supranumit „Animalul” în perioada de fotbalist datorită staturii sale fizice impunătoare și a stilului agresiv etalat pe gazon.

El a punctat că lui Man i s-ar potrivi inclusiv campionatul englez, chiar dacă acesta are faima unei competiții bazate în special pe fizic, capitol la care Dennis nu excelează: „Nu mai e chiar valabilă această situație. Sigur, sunt în continuare cluburi mai mici care păstrează profilul tradițional britanic, dar formații precum Arsenal, Tottenham, City sau Manchester United au alt mod de abordare”.

Grup de WhatsApp cu Jose Mourinho

„Am rămas în contact cu Mourinho, avem un grup de WhatsApp cu toată echipa cu care am cucerit Liga Campionilor în 2004. Discutăm aproape zilnic”, comentează Costa și despre relația personală cu unul dintre cei mai faimoși tehnicieni din fotbalul mondial.

„Am învățat foarte multe lucruri de la Mourinho, pe care probabil nu le-aș fi putut deprinde de la alți tehnicieni. Am însă propriile idei despre fotbal, dar e adevărat că atunci când lucrezi un an întreg cu un jucător apar situații foarte diferite și e inevitabil să nu-ți amintești momente similare din trecut, să te gândești cum au acționat sau ce efecte au avut deciziile antrenorilor. 

Din fericire, am trăit numeroase experiențe cu Mourinho, care mă ajută acum să iau hotărâri cât mai corecte”, a mai explicat Costa.

Lumea mă întreabă deseori dacă sunt o copie a lui Mourinho. Nu, nu sunt! Și nici nu vreau să fiu. Și dacă aș dori să se întâmple asta, ar fi imposibil, pentru că Mourinho e unic - Jorge Costa

25 de trofeea cucerit Costa în cariera de jucător (1987-2006), toate în tricoul lui FC Porto, cele mai importante fiind Liga Campionilor, Cupa UEFA, Cupa Intercontinentată și de 8 ori titlul în Portugalia

EXCLUSIV Legenda lui Porto, mesaj pentru Dennis Man: „Pleacă de la FCSB cât mai repede!”
Meciuri totale (Liga 1 + Cupa României), victorii, egaluri, înfrângeri și golaveraj

VIDEO. Bogdan Oneț, despre un viitor transfer al lui Dennis Man: „Mai avem 11% procent din Man. Să nu se grăbească să se transfere”

Citește mai multe știri despre Dennis Man:

Fostul antrenor al lui Dennis Man i-a scris „perlei” lui Becali: „Am cinci copii cu numărul 98 pe spate care te urmăresc, nu cred că dă bine să faci asta”

Parma insistă pentru Dennis Man: acord pentru 12 milioane, s-a ajuns la negocierea bonusurilor!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
parpalache
parpalache  •  15 Ianuarie 2021, 08:06
Postat de steauaeuna pe 14 Ianuarie 2021, 12:49

Daca un jucator de la STEAUA care este platit cu 30.000 de euro pe lluna se numeste sclav atunci jucatorii de la dinam0 care muncesc pe 0 bani pe luna cum se cheama fraiere...aud?

Visezi?Poate 30 de mii...pe Luna!Cel mai mare salariu la fcsb a fost de 13 mii,dar si alea, profitand de COVID-cica nefiind spectatori nu mai se incaseaza bani din bilete,cheltuieli cu testele(si cu coruperea adversarilor,arbitrilor si a oficialilor) cica„de comun acord”(sic!)toate salariile au fost... injumatatite!

875423049539972
Raimond Anghel  •  14 Ianuarie 2021, 14:24

Dinamovistilor nu mai cersiti iar ca ati vazut ce patitii daca vreti raul altuia,vroiati sa dispara FCSB si acum sunteti la un lat de .... palma sa cadeti de va rupeti coloana.

un2trei
un2trei  •  14 Ianuarie 2021, 14:18
Postat de Tosca Gelu pe 14 Ianuarie 2021, 13:47

Nea Gigi nu vinde un teren de mai mult de un an si jumatate, un fotbalist, de mai bine de patru ani,,,e cam la aghiazma ,,,!

daca era asa cum zici tu ii vindea pe cei trei la primul sosit ,vorbesti sa nu adormi !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează