FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SPORTUL, AZI , ORA 21:30, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Dependenţă de cei 3 magnifici » Veteranii lui Dinamo au produs 16 puncte

Niculae şi Dănciulescu au marcat nenumărate goluri din pasele lui Munteanu.
Niculae şi Dănciulescu au marcat nenumărate goluri din pasele lui Munteanu.

Articol de - Publicat sambata, 17 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 16 martie 2012 21:53

Fără reuşitele decisive ale lui Dănciulescu, Niculae şi Munteanu, Dinamo s-ar fi zbătut la mijlocul clasamentului.

Dinamo este dependentă de "cei 3 muşchetari", cum le spune Borcea, sau de "cei 3 magnifici", cum îi numesc coechipierii" pe Ionel Dănciulescu (35 de ani), Marius Niculae (31 de ani) şi Cătălin Munteanu (33 de ani). Concret: golurile lor au făcut diferenţa în 8 partide, aducînd un total de 16 puncte. Matematica spune că fără aceste puncte produse efectiv de către cei trei, Dinamo ar fi avut 28 de puncte, adică ar fi fost la mijlocul clasamentului, pe locul 9, luptîndu-se pentru această poziţie cu Astra Ploieşti.

Dănciulescu, Niculae, Munteanu sînt oamenii vitali pentru "cîini" şi diseară, cu Sportul. "Fără ei, cu siguranţă, nu am fi acum pe locul 1", opinează colegii. N-am mai pus la socoteală meciurile din toamnă, trei la număr, în care Dinamo a punctat de 5 ori şi în care au contribuit cei 3: cu Gaz Metan (5-0), goluri Munteanu, Dănciulescu, Niculae (2) şi Torje, cu Petrolul (5-1), goluri Kone, Moţi, Dănciulescu, Niculae (2), şi cu Ceahlăul (5-0), goluri Niculae (3), Alexe şi Dănciulescu.

Decisivi şi-n Cupă
Tot "bătrînii" au dus greul formaţiei şi în Cupa României. "Sferturile", cu Petrolul (2-1), au fost decise de seara lui Dănciulescu. Atacantul de 35 de ani a deschis scorul, ploieştenii au egalat, dar tot el a pasat pentru reuşita lui Liviu Ganea.

464032-dinamo-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Război cu Vasluiul

Dinamo continuă divergenţele cu moldovenii. Roş-albii s-au adresat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor în cazul lui Nicuşor Stanciu, solicitînd suspendarea mijlocaşului pînă la finele sezonului. "El a semnat şi cu noi, şi cu Vasluiul. Să nu mai joace pînă la final! Nu e răzbunare împotriva fotbalistului, cerem să se respecte regulamentele", au cerut bucureştenii, care vor avea meci direct cu Vasluiul weekend-ul viitor, în campionat. Se speră ca săptămîna viitoare, înainte de partida directă, să se soluţioneze speţa. Dinamo aşteaptă un răspuns de la TAS şi în cazul lui Marius Constantin, acuzînd că fundaşul nu avea drept de joc la meciul direct din tur, cînd "plăieşii" au cîştigat cu 3-1.

Suspendaţi pe rînd
Roş-albii au 5 fotbalişti la un singur cartonaş galben de suspendare: Luchin, Moţi, Grigore, Strătilă şi Niculae. Li s-a transmis, în special, apărătorilor să facă în aşa fel încît să nu ajungă să fie toţi trei suspendaţi pentru acelaşi meci. "Se va căuta ca fiecare să ia cartonaş galben pe rînd, pentru a sta fiecare la cîte o partidă", au precizat oficialii.

Partide-thriller
Meciurile dintre Dinamo şi Sportul au fost mereu cu goluri multe, o medie de 3,2 pe meci. Cele două echipe s-au întîlnit de 63 de ori: 35 de victorii roş-albii, 12 remize, 16 victorii "studenţii", golaveraj 130-72 în favoarea gazdelor de diseară. Sportul a cîştigat de 9 ori în Ştefan cel Mare, au mai fost 5 remize şi 17 victorii ale dinamoviştilor. Ultimul succes al alb-negrilor a dus la pierderea titlului de către "cîini". În aprilie 2006, după un meci halucinant, Sportul, cu Gigi Mulţescu antrenor, a învins pe Dinamo, cu Florin Marin pe bancă, scor 5-4. Tehnicianul din Regie a leşinat la final şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă. De atunci, au urmat 3 victorii ale "cîinilor".

Inbox
- Borcea a promis că după ce se externează din spital, săptămîna viitoare, se va implica pentru ca Djakaridja Kone să semneze prelungirea contractului.
- Isăilă n-a pierdut, ca antrenor, nici în faţa echipei dinamoviste, nici în faţa lui Ciobotariu. Între tehnicieni a fost un meci în liga secundă, FC Săcele - Dunărea Galaţi (0-0), şi în toamnă, Dinamo - FC Braşov (0-0).
- Dinamo a marcat 10 goluri din faze fixe şi a primit 4. Sportul a marcat de 7 ori din asemenea situaţii şi a încasat 11.
- "Cîinii" au punctat de 14 ori în ultima jumătate de oră. "Studenţii" au primit mai multe goluri după pauză, 18 faţă de 15.
- Pînă ieri se vînduseră 1.000 de bilete din totalul de 12.000 pentru meciul de diseară.
- Florin Răducioiu împlineşte azi 42 de ani, iar jucătorii din Ştefan cel Mare i-au promis victoria.
- Beţa şi Farmache îşi revin după accidentări, însă nu se ştie dacă vor fi refăcuţi pînă diseară, "studenţii" avînd mari probleme de lot, întrucît nici Curelea nu poate evolua, fiind în lot doar cu numele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
biancorossi
biancorossi  •  17 Martie 2012, 12:30

ps - evident, best regards,Concordia!!!

biancorossi
biancorossi  •  17 Martie 2012, 12:29
Postat de terminatorul2 pe 17 Martie 2012, 11:01

Daca cei trei nu joaca , atunci nici maca locul 6 nu mai prindeti .

este aberatia secolului. e ca si cum ai sustine ca fara xavi, iniesta si messi fc barcelona cade in Segunda. sau ca si cum fc steaua fara tanase, brandan sau tatarusanu s-ar desfiinta. chiar pui botul, nu gluma.

terminatorul2
terminatorul2  •  17 Martie 2012, 11:01

Daca cei trei nu joaca , atunci nici maca locul 6 nu mai prindeti .

Vezi toate comentariile (9)
Comentează