FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - STEAUA 0-1

Deplasare dificilă, victorie importantă! » Steaua rămîne sperietoarea campionatului!

Keșeru n-a mai marcat aseară, deși portarul Matache n-a fost în cea mai bună formă
Keșeru n-a mai marcat aseară, deși portarul Matache n-a fost în cea mai bună formă

Articol de - Publicat luni, 10 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 15:09

Concordia nu a crezut că poate opri campioana. Precaută la maximum, echipa lui Şumudică a greşit o dată în apărare şi a fost de ajuns.

Steaua a ajuns să cîştige meciurile din campionat doar fiindcă e prezentă pe teren! Sigur, Gâlcă şi-a forţat jucătorii de teama unui accident la Chiajna, nu a menajat pe nimeni, deşi joi a fost meci cu Rio Ave şi apoi un drum dinspre capătul vestic al Europei. Dar simpla existenţă a roş-albaştrilor pe un teren din România a ajuns să le blocheze, pur şi simplu, pe adversare.

Vezi VIDEO cu golul lui Tănase

Prinţ cu muşchii moi
Chiajna începe bine, Welington ratează două ocazii, mijlocul albilor îl anihilează pe Sînmărtean, chiar dacă Adrian Cristea consumă prima schimbare după ceva mai mult de un sfert de oră. Încă o dovadă că viaţa de prinţ nu merge combinată cu aceea de fotbalist profesionist.

Un şut, la prima lui acţiune, i-a blocat musculatura mijlocaşului fost mare speranţă. Concordia continuă să lupte, cam bubuie mingile, însă se ţine aproape de stelişti în dueluri şi menţine un echilibru.

"Avem mingea? Apăraţi-vă!"
Ilfovenii nu cred nici măcar ei că ar putea exista vreun echilibru cînd în faţă e Steaua! Matache trage de timp la degajări din prima jumătate de oră. Înainte ca portarul să trimită mingea lung şi cît se poate de înalt, ca să treacă secunde, Şumudică mai vine şi el cu un mesaj hilar: "Pregătiţi apărarea!". Aşadar, "mingea e la noi, dar pregătiţi-vă să ne-o fure repede"!

Gol Dodel! Pe bune! :)
Injectată cu ideea de fotbal la ciupeală, Concordia e lovită exact înaintea pauzei. Gol al lui Tănase, nemarcat în careu la o centrare a lui Papp, plus un Matache neinspirat. A venit şi rîndul ineficientului Dodel, jucătorul de atac cu rată de goluri similară cu a unui stoper.

Şumi copiază la marginea Bucureştiului un sistem cu trei fundaşi centrali, la modă în Italia, dar pînă şi formaţiile mici din Serie A par îndrăzneţe, în comparaţie cu Chiajna lui.

Steaua păstrează iniţiativa, însă Gâlcă se prinde că adversarul tremură ca în faţa celui mai terifiant film de groază şi le cere alor lui să paseze încontinuu, fără să mai rişte mult.

Sînmărtean se distrează
Concordia aşteaptă o ocazie de contraatac, eventual un dar divin. Sau, dacă nu, măcar fluierul de final. Sînmărtean se plimbă pe teren, nimeni nu îndrăzneşte să-l atace decisiv de teamă că va fi umilit! Lucian îşi plimbă mingea de pe un picior pe altul, apoi schimbă şi conduce balonul ba cu exteriorul, ba cu interiorul.

Numere de free-style cu adversarii pe post de spectatori! Gesturile lui Sînmărtean, generate de talentul propriu şi de frica oponenţilor, ilustrează situaţia în care se găseşte Steaua în Liga 1.

Echipa lui Gâlcă poate fi genială sau chinuită de slăbiciuni. Nu putem afla exact, pentru că nimeni nu mai îndrăzneşte s-o testeze cu adevărat, campionatul întreg s-a speriat după doi ani şi jumătate de "domnie" roş-albastră.

7 meciuri a bifat Concordia acasă, fără victorie, neavînd nici un succes pe terenul sintetic de la Chiajna

7 stelişti a convocat Iordănescu pentru partida cu Irlanda de Nord: Luchin, Papp, Sînmărtean, Tănase, Prepeliţă şi Keşeru

Cifrele meciului
Chiajna - Parametru - Steaua
46% - Posesie - 54%
10 - Şuturi la poartă - 9
3 - Şuturi pe poartă - 6
4 - Cornere - 5
5 - Intervenţii portar - 3

640934-chiajna-steaua-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

A vrut oprirea meciului
În minutul 28 al partidei, galeria Stelei a început să scandeze mesaje rasiste la adresa Rapidului. Şumudică a luat foc pe banca de rezerve, s-a dus glonţ la observatorul partidei din partea LPF, Constantin Stătescu, şi a ameninţat că va scoate echipa de pe teren în cazul în care scandările vor continua. Colţescu chiar a oprit partida pentru cîteva secunde, avertizîndu-i pe oficialii din Ghencea să transmită suporterilor să nu mai strige astfel de mesaje.

Gesturi obscene
Cei peste 500 de ultraşi ai campioanei l-au înjurat din minutul 1 pe Marius Şumudică, marele rival al steliştilor încă de pe vremea cînd evolua la Rapid. Fanii oaspeţi nu l-au iertat pe tehnicianul ilfovenilor, care a reacţionat arătîndu-le semne obscene. Şumudică a fost calmat de arbitrul de rezervă.

S-a rupt "Prinţul"
Mijlocaşul Chiajnei, Adrian Cristea, a rezistat doar 16 minute pe teren. "Prinţul" s-a prăbuşit pe gazon, ţinîndu-se cu mîna în dreptul inghinalilor. Conform medicilor ilfoveni, Cristea a suferit o leziune la inghinali, după ce cu 4 minute înainte a tras un şut puternic mult peste poarta lui Cojocaru.

Aalborg e în formă
În perspectiva meciului direct din etapa a 5-a din Europa League, de la Aalborg, decisiv pentru calificarea în primăvară, Steaua nu primeşte veşti bune din Danemarca. Trupa lui Kent Nielsen a cîştigat şi ieri în campionat, 2-0 cu Vestsjaelland, goluri Risgard şi Wichmann, al treilea succes consecutiv în prima divizie. Aalborg, care-i pe locul 5, la 13 puncte de liderul Midtjylland, n-a mai pierdut în campionat din 5 octombrie, 1-2 la Brondby. Aalborg - Steaua se va disputa pe 27 noiembrie, de la ora 20:00, în direct pe Dolce şi Digi.

Doar un meci pe "Arena"
Steaua a luat decizia ca pînă la sfîrşitul anului să mai dispute un singur meci pe Arena Naţională. E vorba despre cel cu Dinamo Kiev, care va închide grupa de Europa League. Confruntarea cu gruparea ucraineană, care în tur a cîştigat cu 3-1 va avea loc pe 11 decembrie, de la 22:05. În rest, toate celelalte partide se vor desfăşura în Ghencea. În perioada 22 noiembrie - 14 decembrie, Steaua va avea de jucat 7 meciuri oficiale: 3 în campionat, două în Europa League şi cîte unul în Cupa României şi Cupa Ligii.

INBOX
- Gică Hagi a venit stat alături de Dan Petrescu, iar noul selecţioner, Anghel Iordănescu, a fost însoţit de fiul său cel mare, Eduard. Dacă aceştia au luat loc la tribuna oficială, Mircea Rednic a preferat să stea în mijlocul fanilor.
- Arlauskis n-a fost în lot pentru meciul de ieri după ce-a suferit o contractură la inghinali. Locul lituanianului între buturi a fost luat de Valentin Cojocaru, care a jucat cu o mască specială de carbon, după ce în urmă cu o săptămînă a suferit o fractură de piramidă nazală.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
hermesvenus
hermesvenus  •  10 Noiembrie 2014, 12:42
Postat de stelist4ever pe 10 Noiembrie 2014, 12:16

Poti comite hent si cu altceva in afara de mana ?

varu' stelist, la noi in Ardeal, "hent cu mana" e o metafora

valiza.epo
valiza.epo  •  10 Noiembrie 2014, 12:42
Postat de blatistu49 pe 10 Noiembrie 2014, 12:26

mizeria va continua cu Tonta mai accentuat hotii jaf dezinformarea prostimii hai OLGPUTA fura banii publici ptr voturi Jilava e a .......

Esti beat de dimineata?! Sau e de la aurolacul de azi-noapte?!

valiza.epo
valiza.epo  •  10 Noiembrie 2014, 12:39

Stim ca "omul negru" Coltescu e rosh-albastru! Ceva nou nu aveti?!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează