FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL

Derby cu Petrolul decimată! » Cum o avantajează pe Steaua evenimentele de la Petrolul - CFR Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:05

Teixeira va fi suspendat, probabil, minimum două meciuri. E posibil ca ploieştenii să fie sancţionaţi şi cu închiderea integrală sau a unei părţi din stadionul ”Ilie Oană”, din pricina incidentelor de duminică.

Scandalul de la Petrolul- CFR va avea urmări mai grave pentru ploieşteni decît simpla pierdere a partidei disputate duminică seară. Răzvan Lucescu va trebui să se descurce în derby-ul cu Steaua fără Filipe Teixeira, cel mai bun fotbalist al lui. Portughezul a fost eliminat contra lui CFR după ce a executat o lovitură liberă înaintea fluierului arbitrului Colţescu.

A luat al doilea cartonaş galben şi automat roşu, însă eliminarea a fost urmată de o reacţie violentă a mijlocaşului. A făcut un gest către un asistent "ia tricoul şi joacă tu în locul meu!", apoi colegii l-au oprit cu greu să nu se repeadă la Colţescu.

Teixeira a ieşit pe margine şi a continuat să se comporte violent, a dat cu piciorul în masa observatorului, plin de nervi că fusese eliminat din cauza unei imprudenţe şi că îşi punea în pericol echipa. În mod normal, va primi cel puţin două etape de suspendare, din pricina comportamentului de după al doilea "galben".

Istoric cu violenţă
Ceea ce înseamnă că va fi suspendat pentru meciul de la Tîrgu Jiu şi pentru cel de pe teren propriu cu Steaua. Două partide importante, cu contracandidate în lupta pentru obţinerea locurilor europene, mai ales jocul contra campioanei, pe care suporterii din Ploieşti îl tratează ca pe un derby.

Fanii ar putea să fie sancţionaţi şi ei. Au aruncat cu diverse obiecte pe teren, un astfel de material l-a lovit pe asistentul Orbuleţ, dar jocul a continuat. Arena "Ilie Oană" fie va fi închisă la confruntarea cu Steaua, fie va fi oprit accesul spectatorilor în anumite zone ale stadionului.

Duelul dintre "lupi" şi roş-albaştri, oprit ani de zile fiindcă prahovenii s-au aflat în Liga a 2-a, a fost marcat în octombrie 2011 de un incident rar văzut pe un teren de fotbal! Un suporter al Petrolului a coborît din peluză, a pătruns pe teren şi l-a lovit cu pumnul pe Galamaz!

Martinovici a sărit în apărarea colegului său şi l-a pocnit şi el pe fanul ploieştean. Scorul era 1-0 pentru "militari", dar rezultatul omologat a fost 0-3, pentru că jocul nu a continuat pînă la final, din cauza evenimentului produs de suporter şi a tensiunii care se acumulase pe stadion.

3 goluri are Teixeira în 6 meciuri jucate în acest sezon din Liga 1. Mai bun decît el e doar vîrful Tamuz, care a înscris de 5 ori în 5 partide din campionat

"Îmi plac mulţi jucători din România, dar Teixeira e cel mai bun din campionat, clar! E formidabil în tot ce face, e şi peste Mutu în acest moment!" (Ivo Pinto, fundaş de la Dinamo Zagreb, fost la CFR)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (39)
mandpv964
mandpv964  •  04 Septembrie 2014, 18:15
Postat de digei pe 02 Septembrie 2014, 10:45

Conform obisnuintei noilor comisii Petrolul si Rapid au fost si vor fi iertate la Apel...Cica au galerii frumoase.Nu se tine cont de ce prapad au facut ploiestenii in drumul spre Craiova.

Bai gegele,ce mama dracu prapad au facut ploiestenii in drumul spre Craiova?In afara de niste imagini cu unii indivizi ce intrau si ieseau in fuga dintr-un magazin un s-a vazut nimic!Devastat parca au zis unii jurnalisti!unde dracu este devastatu asta?

arsenall2
arsenall2  •  03 Septembrie 2014, 15:58

A avut grije sinucigasul sa ne decimeze.

humanimal
humanimal  •  02 Septembrie 2014, 23:14
Postat de juliusmad pe 02 Septembrie 2014, 10:48

nu prea am ce sa-ti raspund tinand cont ca epo ti se pare geniu in materie de fotbal. si totusi....al doilea cartonas galben pentru texeira este corect. offside, a fost sau n-a fost? greu de spus. nici la poza nu iti dai seama si oricum, din cate stiu, se da credit atacului.

Si la Cobrea de ce a dat galben dupa ce a luat golul? Omul era in careu si i-a facut semn tusierului ca a fost offside iar tembelu de coltescu s-a dus la el repede si i-a aratat galben. E clar ca a fost o maniera tendentioasa de arbitraj. Parca era un western in care unul ii impusca pe toti. E clar cine are de castigat din asta. Zi-mi si mie ce placere ai tu ca stelist sa vezi cum echipa ta castiga o lupta inegala? Si spune-mi sincer atunci cand la Dinamo erau Netoiu, Borcea si ceilalti mafioti care trageau sforile, nu iti puneai aceeasi intrebare?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează