FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA (AZI, 21:00, GSP.RO, DIGI1, LOOK TV)

Derby de România, episodul 158 » Minus 80% » Cum și-a pierdut Steaua cei mai buni marcatori din derby-urile cu Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2015 00:00

În ultimii 4 ani, de cînd Steaua n-a mai pierdut în fața lui Dinamo în 10 partide, roș-albaștrii au pierdut 11 dintre cei 14 marcatori, adică 20 din cele 25 de goluri.

Steliștii au uitat cum e să piardă în fața rivalei din Ștefan cel Mare. Ultimul succes al lui Dinamo în fața trupei din Ghencea datează din aprilie 2011, cînd "cîinii" s-au impus pe terenul roș-albaștrilor cu 1-0, gol Torje.

De atunci s-au mai disputat 10 jocuri, în campionat și în Cupa României, iar "militarii" s-au impus de 8 ori și două partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 25 la 10 în favoarea campionilor!

Cele 25 de goluri din contul Stelei au fost reușite de 14 fotbaliști. Dintre aceștia, doar trei se vor mai afla pe teren și în această seară: Tănase, Varela și Chipciu. Ei au înscris în total de 5 ori, "Dodel" are trei goluri, iar ceilalți doi cîte unul.

În lotul lui Gâlcă se mai regăsesc alți trei fotbaliști marcatori în cele 10 meciuri, printre care golgeterul Rusescu, care a punctat de 5 ori în poarta "cîinilor". Raul este însă accidentat, la fel ca și Papp, iar Latovlevici, care are două reușite, nu mai intră în vederile tehnicianului din Ghencea.

De partea cealaltă, cu toate că în vară lotul a suferit modificări masive, Dinamo mai are încă 5 dintre cei 9 marcatori: Niculae, Matei, Rotariu, Lazăr și Alexe. Aceștia au punctat în total de 6 ori, Rotariu fiind cel care a reușit să înscrie două goluri.

În total, în cele 10 jocuri în care n-au reușit nici o victorie, dinamoviștii au marcat de 10 ori. Unul dintre cei 4 fotbaliști care nu se mai află în lotul alb-roșilor este Țucudean, care a trecut chiar în tabăra marii rivale.

Nici un marcator din tur

Față de meciul din toamnă, cînd Steaua s-a impus cu 3-0, roș-albaștrii nu vor avea pe teren nici unul dintre cei trei care au reușit să înscrie. Atunci, golurile au fost reușite de Szukala, Keșeru și Papp. Primii doi s-au transferat în țările arabe, iar Paul s-a operat la începutul săptămînii și mai are șanse mici să evolueze în acest sezon.

3 autogoluris-au marcat în ultimele 10 jocuri între Steaua și Dinamo. Toate au fost înscrise de dinamoviști: Bărboianu, Boubacar și Fai

Dinamo (4-2-3-1):

Tr. Marc - Bărboianu, A. Marc, Bunoza, St. Filip - Elhamed, Cristescu - C. Matei, Alexe, Grozav - Niculae
Antrenor: Flavius Stoican
Rezerve: Naumovski, Rotariu, Bilinski, Fai, Nedelcearu, Gavrilă, Lazăr

Steaua (4-2-3-1):

Arlauskis - Rîpă, Varela, Toșca, Guilherme - Prepeliță, Bourceanu - Ad. Popa, Chipchiu, Tănase - Țucudean
Antrenor: Costel Gâlcă
Rezerve: Cojocaru, Luchin, L. Filip, Iancu, Stanciu, Breeveld, Enceanu

Arbitru: Cr. Balaj (Baia Mare)
Asistenți: V. Avram (București), Al. Cerei (Cluj-Napoca)
Adiționali: C. Popa (Pitești), Ad. Cojocaru (Galați)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
chronic
chronic  •  03 Mai 2015, 09:03

cu cat am batut ma in tur?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează