FOTBAL  »  Superliga  »  REUŞITĂ

Destinul i-a surîs căpitanului Universităţii după 7 ani de încercări » Şi bărbaţii plîng cîteodată!

Articol de GSP - Publicat joi, 02 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 august 2012 11:09

În 2005, în aceeaşi zonă a terenului de unde a marcat golul victoriei cu Bistriţa, Zsolt Szilagyi vărsa lacrimi de durere după o accidentare gravă

"Sisi căpitan" este una dintre scandările favorite ale fanilor "şepcilor roşii". Cel mai iubit jucător din lotul Universităţii Cluj, cu banderola pe braţ, a fost decisiv în partida cu Gloria Bistriţa din etapa trecută. Zsolt Szilagyi (31 de ani) a jucat fără greşeală în defensivă şi, exasperat de ratările colegilor, a urcat în atac. Înainte cu 10 minute de finalul partidei, a pus bine capul la un corner, mingea a lovit transversala şi s-a dus în spatele liniei. Imediat după gol, fundaşul central s-a îndreptat spre tribuna a doua, s-a aruncat pe gazon şi a plîns de fericire. "Era extrem de emoţionat şi la final, dar şi fericit că a putut juca din nou pentru echipă în Liga 1", au mărturisit colegii săi

Încercat de accidentări grave
În acelaşi loc unde a plîns de bucurie, Szilagyi vărsa lacrimi de durere în toamna lui 2005, cînd s-a accidentat grav într-un meci cu Unirea Dej. Trei ani a durat calvarul lui Sisi, presărat cu nenumărate intervenţii chirurgicale la genunchi. În 2008 a revenit în lotul primei echipe, a prins 7 partide în Liga 1, dar s-a accidentat iar în decembrie 2010, la celălalt genunchi. Altă intervenţie chirurgicală şi alte 10 luni de suferinţă. Sub patronatul lui Florian Walter s-a încercat îndepărtarea lui Szilagyi de la echipă, dar pînă la urmă fotbalistul ce a îmbrăcat în carieră doar tricoul lui "U" a fost păstrat în lot la insistenţele fanilor.

647 de zile au trecut de la precedenta reuşită a lui Szilagyi în Liga 1, în 22 octombrie 2010, la Poli - "U" (2-2)

19 ani au trecut de cînd Zsolt Szilagyi a început fotbalul la juniorii Universităţii Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
mihnea80
mihnea80  •  05 August 2012, 06:28

Presimt ca la meciul cu Steaua, Sisi nu va juca. Prodan ii va indeparta de la echipa pe toti jucatorii corecti, care nu se preteaza la jocurile ei de culise. Daca nemernica a fost in stare sa-i sune pe jucatorii Bistritei inainte de meci, inseamna ca a dat meciu asta cu Steaua inca de cand a fost pusa de Gigi la U sa faca show, luandu-i prim planul in presa de scandal si sportiva.

fotbal_perfect
fotbal_perfect  •  04 August 2012, 19:02

Mai rar vezi atata devotament.Stima!

primarutheone
primarutheone  •  02 August 2012, 13:11

Respect Zsolt Szilagyi si "U" Cluj! De la un suporter al Politehnicii Timisoara!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează