FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

Detalii de pasiune » Când pozele spun mai mult de 1.000 de cuvinte

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2016 15:20

Când privești o astfel de fotografie, primul lucru care te surprinde e marea de oameni prezenţi la un meci din prima noastră ligă.

100.000 de oameni aflați la un cuplaj între Steaua-Rapid 0-2 și Dinamo - Sportul 1-2 din 1985, o asistență care și în zilele noastre ne apare ca o amintire caldă.

Dacă începi să studiezi puțin mai atent poza, s-ar putea să descoperi și alte lucruri frumoase. De pildă, băiatul din buza liniei de aut care ține cu mâna la ureche un soi de dispozitiv.

De la distanță, probabil viciați de aceste vremuri ale tehnologiei, primul gând care îți vine în minte e că ar fi un telefon mobil, iar în memorie îți apar celebrele imagini cu actorul de decor din filmul cu Charlie Chaplin. Totuși, suntem în 1985. Sigur nu e telefon.

Băiatul aflat la doar câțiva centimetri de acțiunea celei mai importante partide a etapei are un radio portabil. Probabil vă veți întreba de ce. Răspunsul se găsește în pasiunea cu care suporterii de acum aproape trei decenii trăiau partidele de fotbal.

Nu doar că tânărul suporter urmărea live meciurile de pe defunctul "23 August", actuala închisă Național Arena, ci asculta la radio și emisiunea " Fotbal Minut cu Minut" în care se transmitea tot ce se întâmpla în celelalte meciuri ale etapei.

Imaginați-vă doar pasiunea unui microbist care nu se mulțumește să fie prezent pe o arenă, cât mai aproape de idolii săi, ci caută să știe și ce se întâmplă pe celelalte stadioane din țară! Și printre două atacuri ale lui Pițurcă sau un gol marcat de Zare sau Bozeșan, cei de lângă tine să te întrebe: "Care mai e scorul la Corvinul?".

12809926 10209261395991457 1733572313 o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează