FOTBAL  »  Superliga  »  OPINII

Dezbatere aprinsă: e meritată sau exagerată suspendarea lui Mureşan? Jurnaliştii GSP au păreri diferite » Citeşte două editoriale contrastante pe acest subiect!

Articol de GSP - Publicat joi, 06 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 05 noiembrie 2014 21:24

Jucătorul lui ASA Tîrgu Mureş, Gabi Mureşan, a primit o suspendare de 16 etape pentru faultul la Raul Rusescu din timpul meciului cu Steaua (1-0). Rusescu a avut nevoie de operaţie, iar mijlocaşul mureşenilor va sta pe bară pînă aproape de finalul sezonului, dacă sancţiunea nu va fi redusă la apel!
Verdictul a iscat o dezbatere aprinsă printre microbişti, unii considerînd că pedeapsa este corectă, alţii că este mult prea aspră.

Doi dintre jurnaliştii Gazetei au opinii contrare despre subiect, iar editorialele lor le puteţi citi şi comenta mai jos!

Jucătorul lui ASA Tîrgu Mureş, Gabi Mureşan, a primit o suspendare de 16 etape pentru faultul la Raul Rusescu din timpul meciului cu Steaua (1-0). Rusescu a avut nevoie de operaţie, iar mijlocaşul mureşenilor va sta pe bară pînă aproape de finalul sezonului, dacă sancţiunea nu va fi redusă la apel!
Verdictul a iscat o dezbatere aprinsă printre microbişti, unii considerînd că pedeapsa este corectă, alţii că este mult prea aspră.

Doi dintre jurnaliştii Gazetei au opinii contrare despre subiect, iar editorialele lor le puteţi citi şi comenta mai jos!


640431-1.jpg Dai în Steaua, dai în mine,
dai în fabrici şi uzine!640432-2.jpg
de Adrian Florea


Nu apăr violenţa de nici un fel. Îmi repugnă şi agresiunile verbale, darămite cele fizice. Ştiu, Gabi Mureşan e orice, numai un fotbalist-îngeraş nu. Ştiu, Gabi Mureşan e recidivist. Ştiu, Gabi Mureşan merita pedepsit de comisii pentru lovirea lui Rusescu, deşi Istvan Kovacs, în timpul meciului, n-a văzut faza sau n-a vrut să intervină.Dar la fel de bine ştiu că Gabi Mureşan n-ar fi fost niciodată, dar niciodată suspendat atît de drastic dacă n-ar fi făcut ce a făcut împotriva unui stelist! Recunoaşteţi cinstit, în cazul în care "crima" s-ar fi comis într-un ASA - Chiajna, iar victima ar fi fost Brlecici, să zicem, Gabi Mureşan n-ar fi luat niciodată, dar niciodată mai mult de 5-6 etape.

Pe steliştii pentru care fotbalul n-a început o dată cu Bănel n-o să-i întreb dacă îşi mai amintesc ce i-a făcut Lăcătuş lui Ardeleanu. Iar "Fiara" era Gabi Mureşan la cub în privinţa "cuminţeniei" pe teren şi a stat pe bară 9 (nouă!) runde din cele 15 dictate iniţial, deşi Ardeleanu n-a mai jucat niciodată fotbal! N-o să-i întreb nici de ce Gardoş a stat în tribună numai 8 etape, deşi nici Băcilă nu şi-a mai revenit vreodată.Pe stelişti şi pe toţi cei care-l vor acum ars pe rug pe Gabi Mureşan îi întreb doar de ce nu s-a scandalizat nimeni cînd Ciprian Dinu a rupt tot ce se putea rupe în Dan Roman?! Nu-i aşa că nu ştiaţi că botoşăneanul a fost suspendat doar 6 runde?! Mi-e şi frică să mă gîndesc ce păţea Dinu dacă Roman juca în Ghencea!

640431-1.jpgNu îl mai compătimiţi pe agresor!640432-2.jpg
de Cristian Geambaşu

Nici nu a zburat bine în eter ştirea suspendării lui Gabi Mureşan, că Gabi Mureşan a şi devenit erou-martir al Comisiei de Disciplină. Frumos! Din călău cu vocaţie, s-a metamorfozat în victimă neajutorată. Din vînător sîngeros, în căprioară nevinovată. Nu cumva Raul Rusescu s-a plasat viclean în calea cotului mijlocaşului mureşean Mureşan? Păi? Şi uite cum cele 16 etape în care jucătorul legitimat la ASA Tîrgu Mureş are timp să mediteze asupra urmărilor actelor lui repetate de agresiune asupra partenerilor de întrecere se transformă în viziunea avocaţilor lui din oficiu într-o dovadă a represaliilor orchestrate la presiunile clubului Steaua.

În cazul lui Gabi Mureşan vorbim despre recidivă la recidivă la puterea n, unde "n" tinde spre infinit. Spre infinitul inconştienţei şi al cinismului. Fapt agravant, Mureşan este un om inteligent, nu un troglodit care nu pricepe consecinţele actelor sale. Haideţi să nu ne mai facem că plouă şi să nu mai invocăm ipocrit litera regulmentului care prevede o suspendare de maximum 6 etape pentru o astfel de infracţiune! Justiţia sportivă trebuie să fie şi exemplară atunci cînd oamenii care sînt adversari pe teren se transformă în duşmani. Fondul cazului Mureşan transcede regulamentul. E drept, Mureşan nu a tras cu mitraliera ca Pistorius, dar nu vi se pare că uneori blîndeţea justiţiei, de orice fel ar fi ea, îndeamnă nu la milă creştinească, ci la Legea Talionului?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (137)
barox
barox  •  07 Noiembrie 2014, 08:21

Accidentare trasa la indigo. DAR..nefiiiiiind STEOIA ...uite rezultatul.... blog.pify.ro/2014/11/rusescu-are-corespondenta-in-portugalia-accidentare-la-ochi.html

ckhristian
ckhristian  •  07 Noiembrie 2014, 07:44

Din 10 faulturi 9 sunt intentionate si la rupere. Asta e problema cea mai grava a lui Muresan. Este inconstient, foarte agresiv si impertinent. Si Lacatus era un rupator, mult mai rau ca Muresan, la fel ca multi altii care ar fi meritat sanctiuni mai severe la momentul respectiv, dar acum discutia se refera exclusiv la Muresan. Daca ar fi fost luate masuri mai din timp i-ar fi fost de ajutor chiar celui in cauza.

belamy
belamy  •  07 Noiembrie 2014, 05:48

pentru intreaga "activitate" in fotbal.....merita . strict pentru faultul din meciul cu steaua , e prea mult. sa stea cat a stat si Gardos.....vi-l mai amintiti...?

Vezi toate comentariile (137)
Comentează