FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

VIDEO Dezbaterea zilei, 12 aprilie » FCSB, CFR sau Craiova - cine e favorita la titlu în Liga 1?

Articol de GSP - Publicat luni, 12 aprilie 2021 12:39 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 13:51

„Dezbaterea Zilei" pune sub lupă duelul care se va da în play-off pentru câștigarea campionatului în România. Întrebarea zilei este: „Cine este favorită la câștigarea campionatului în Liga 1? FCSB, CFR Cluj sau Craiova”

  • Ce reprezintă „Dezbaterea Zilei”? Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, explică: „În această emisiune insistăm pe termenii «argumente» / «dialog» / «respect», pentru că obiectivul nu este să ne încăierăm sau să ne demonstrăm unul altuia cine e mai deștept, ci să avem o confruntare civilizată de idei. În plus, ne-ar plăcea să continuăm această dezbatere cu voi, cititorii GSP, așa că vă așteptăm pe site să vă expuneți propriile argumente și să votați în sondajul atașat acestei emisiuni”.

Discuția din studioul GSP i-a avut în prim-plan pe jurnaliștii Dan Udrea și Remus Răureanu, plus aliații lor: Lucian Goian și Narcis Drejan.

FCSB | Dan Udrea: „În peste 70% din campionat, FCSB a fost pe primul loc!”

  • „Eu spun că FCSB! Principalul argument e că intră pe primul loc. Statistica din anii precedenți, când echipa de pe primul loc a câștigat și campionatul, e principalul argument. Echipa care a făcut mai multe puncte în sezonul regular a câștigat campionatul, nu echipa care a făcut cele mai puncte în play-off”
  • „De ce e important să intri de pe primul loc? Îți arată constanța echipei în decursul celor 30 de etape”
  • În peste 70% din campionat, FCSB a fost pe primul loc! Craiova cam 20%, iar CFR Cluj nu a fost niciodată pe primul loc! Asta spune multe”
  • „Avem trei echipe care se bat la titlu, iar un clasament făcut în aceste echipe ne arată că FCSB e primul loc. FCSB are 7 puncte, fiind singura care și-a învins ambele rivale, CFR are 5 puncte, iar Craiova are 3 puncte și nu a marcat niciun gol în patru meciuri cu FCSB și CFR”
  • „Cred că o echipă campioană trebuie să aibă un om cu cifre. Numărul de goluri raportat la numărul de meciuri să fie de 1 la 1 sau cât mai aproape. FCSB are un astfel de jucător, pe Florin Tănase, care are cel mai bun sezon și care a confirmat și la națională”
  • „Mai e și regula U21. Am văzut la Craiova cu CFR câte probleme îți poate cauza regula dacă nu ai jucători. Când s-a accidentat Denis Ciobotariu, Iordănescu a făcut două schimbări. La FCSB, jucătorii U21 aduc plusvaloare”
  • „Toate astea mă fac să mă gândesc că FCSB este favorită la titlu”

Narcis Drejan: „FCSB are cele mai mari șanse”

FCSB-ul este cea mai bună variantă din ultimii 7-8 ani a echipei lui Gigi Becali. Jucătorii s-au legat, au și un antrenor care a găsit cea mai bună variantă, ne uităm și la rezultatele din meciurile directe.

La Craiova nu mă convinge instabilitatea de pe banca tehnică. Mă conving doar 2-3 fotbaliști, dar echipa nu arată cum trebuie. E o eternă candidată la locurile 2-3. 

CFR are un lot îmbătrânit, cu jucători blazați, care nu știu dacă sunt motivați pentru al patrulea titlul la rând. S-a văzut la acel 0-3 cu FCSB. O diferență așa mare n-a fost niciodată
- Narcis Drejan, jurnalist

CFR CLUJ | Remus Răureanu: „CFR are un antrenor care conduce echipa de pe bancă, nu din sufragerie”

  • „Eu mizez tot pe CFR, fiindcă e campioana în exercițiu si mi se pare că are în continuare cel mai bun lot din Liga 1. Are un antrenor care conduce echipa de pe bancă, nu din sufragerie, de pe canapea. Iar în play-off, unde meciurile vor fi mai echilibrate, asta ar trebui să conteze”
  • „Este o formație care își propune doar să câștige. FCSB nu are doar acest obiectiv. FCSB are și o tarabă pe care trebuie să expună jucători tineri care, în condiții normale, nu ar juca toți ca titulari. Dar ei trebuie să fie vânduți la un moment dat și atunci FCSB apare cu Octavian Popescu, cu Moruțan, cu Perianu, cu Simion, cu Șut”
  • „CFR nu are nicio tarabă. Dacă ar deschide un magazin, ar fi unul cu antichități. CFR a fost alcătuită doar ca să ia titlul și să meargă în cupele europene. Din urmă cu 3 ani, de când conducerea de acum a preluat clubul, singurele ținte au fost: victoria și încasarea premiilor din Europa”
  • „FCSB a pierdut titlul în anii aceștia și fiindcă a subțiat valoarea echipei sperând să vândă ceva. Parcursul FCSB-ului, într-adevăr constant și mai bun decât al Clujului în sezonul regulat, pare unul mincinos acum, fiindcă nu mai e același FCSB. Au dispărut Man și Coman, care nu va reveni în play-off. Echipa arată cu mult mai slabă”
  • „Asta remarcă și jucătorii FCSB-ului în declarațiile de după meciuri. Remarcă și adversarii. Bogdan Mitrea a spus: «I-am simțit pe teren, sunt mai slăbuți». Iar în play-off vor fi cele mai dure lupte, în care FCSB vine cu o armată subțiată, fără aceleași arme de care beneficia”
  • „Experiența te face să știi să joci mai bine în meciurile decisive. În finala de titlu de anul trecut, CFR a «masacrat-o» pe Craiova. Deși a fost dezavantajată clar de arbitru și a fost 0-1. Acum vor fi 10 finale, pe care echipa aceasta superexperimentată, deloc temătoare, va ști să le joace. E posibil ca un dezavantaj la CFR să fie lipsa motivației, unii jucători să fie sătui de salarii mari, de prime, de trofee, aici FCSB și Craiova ar avea un avantaj, dar atuurile CFR sunt mai multe”

Lucian Goian: „Jucătorii de la CFR Cluj fac față presiunii”

Aș merge pe mâna CFR-ului din mai multe puncte de vedere. Unul ar fi experiența celor 3 titluri câștigate în Liga 1. 

Au în componență jucători cu experiență pentru tot ce înseamnă un trofeu. Au jucători care fac față meciurilor cu presiune, având în vedere prestația din cupele europene și faptul că în ultimii ani au câștigat campionatul în ultimele etape. Au un lot mai echilibrat valoric. Au și pe bancă jucători de valoare, care pot intra să facă diferența, precum și o concurență bună pe posturi. 

Oricine poate fi înlocuit cu un jucător bun de pe bancă. Am văzut că Omrani a început să intre în joc. Au atacanți de valoare, Rondon, Costache, Debeljuh. Aș dori o luptă strânsă până în ultima etapă, dar cred că CFR e favorită.  
- Lucian Goian

Concluzia lui Cătălin Țepelin: „Craiova e favorită”

Sunt două curente de opinie. Unul care o dă pe CFR Cluj favorită, celălalt care merge pe mână celor de la FCSB. Cred că nu o putem scoate pe Craiova din calcul. Eu o consider chiar favorită, chiar dacă oltenii încep de pe locul 3. 

Craiova mi se pare în acest moment o echipă foarte echilibrată. Nu are nici presiunea și nici «aerele» celor de la FCSB și CFR

În plus, mi se pare că Ouzounidis a temperat excesele din jocul echipei, a astupat găurile din defensivă. Sunt foarte multe meciuri în care Craiova nu a luat gol. E drept că nici nu a marcat, dar echipa e foarte așezată. Poate avea factorul surpriză în sprintul acesta din play-off, mai ales dacă a și învățat ceva din ratarea la mustață din sezonul trecut
- Cătălin Țepelin, redactor-șef Gazeta Sporturilor

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Cine este favorită la câștigarea campionatului în Liga 1?

FCSB
CFR Cluj
CS Universitatea Craiova

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Ce prăbușire! Fioroasa FCSB a rămas fără colți chiar înainte de play-off: „Obișnuiți-vă! Asta este echipa acum”

Șefii lui CFR Cluj și-au făcut planul pentru play-off-ul Ligii 1: „Ce înseamnă un punct?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
515673878623805
Victor Victor  •  13 Aprilie 2021, 14:41

***. Craiova va fi campioana!! Fortza Știința!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  13 Aprilie 2021, 14:01

Anul acesta nu exista favorita intr-un campionat slab care intrece orice inchipuire.

creeperno290
creeperno290  •  12 Aprilie 2021, 22:53

Arbitrajul va decide

Vezi toate comentariile (35)
Comentează