FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 29 septembrie » Trebuie Rapid să continue cu Mihai Iosif antrenor? » „Nu ar fi niciun motiv pentru schimbare” vs. „Nu doar că nu are licență, nu poate da deloc indicații”

Mihai Iosif
Mihai Iosif

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 septembrie 2021 14:10 / Actualizat miercuri, 29 septembrie 2021 16:33

Ediția de azi a „Dezbaterii zilei” are ca subiect situația Rapidului și a antrenorului Mihai Iosif.

„Azi vorbim despre Rapid, de fapt despre cât de repede se schimbă lucrurile în fotbal și cum poate ajunge un antrenor din erou în piatră de moară. 

Scurt context: giuleștenii au avut un start de sezon absolut fantastic, cu 5 victorii și un egal, suporterii erau fericiți, iar echipa era ridicată în slăvi. Mai mult, la final de august, Mihai Iosif era desemnat «Antrenorul lunii», într-o anchetă a Gazetei în care au votat cititori, jurnaliști și foste glorii. În doar câteva săptămâni însă, Iosif e în pragul demiterii. Pentru că după 3 înfrângeri și o remiză se vorbește tot mai insistent despre varianta înlocuirii lui.

Așadar, întrebarea de azi este: trebuie Rapid să continue cu Mihai Iosif antrenor? Sau să schimbe macazul și să pună pe altcineva pe bancă?”, a explicat Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la Dezbaterea Zilei jurnaliștii Dan Udrea și Remus Răureanu, sprijiniți cu argumente de Robert Niță și Dănuț Lupu, foști jucători la formația din Giulești.

VIDEO Trebuie Rapid să continue cu Mihai Iosif antrenor?

Remus Răureanu: „Rapid e pe loc de play-off. Nu ar fi niciun motiv pentru schimbare”

  • „Mi s-ar părea normal să rămână Iosif. Clubul ar trebui să îi recunoască meritele. Când a preluat echipa, Rapid era pe loc de play-out în Liga 2, a urcat în prima ligă, iar începutul sezonului, până azi, e foarte bun pentru o echipă abia apărută în Liga 1. Rapid e pe loc de play-off. Nu ar fi niciun motiv pentru schimbare”
  • „Măcar până în iarnă ar trebui păstrat, din recunoștință pentru ce a făcut”
  • „Mi se pare un antrenor greu de schimbat pentru că nu e un tehnician obișnuit. E prieteni cu unii jucători, cu oameni din club, cu suporterii”
  • „Iosit e pe un loc de play-off, într-o poziție prea bună, cum nici rapidiștii nu sperau. Victor Angelescu vorbea înainte de sezonului despre o clasare la mijlocul clasamentului. Acum e chiar mai bine”
  • „Antrenorul care ar veni în locul lui Iosif, dacă ar păstra forma slabă, ar risca să fie comparat cu el. Sunt șanse mari ca noul tehnician să se compromită până în iarnă și să fie nevoie de încă o schimbare”
  • „Iosif merită să fie supus unu test complet, adică până în iarnă. Atunci poate fi evaluat și lumea să își dea seama dacă e capabil sau nu să conducă echipă”
  • „Un antrenor neutru ar fi judecat în cheia asta «Iosif al nostru făcea și dregea. Tu ești un străin». Un străin va fi judecat mai aspru”
  • „Dacă Iosif pierde până în iarnă, situația în clasament nu poate fi să devină chiar disperată. Poate fi schimbat atunci, compromis de clasament. Iar suporterii ar pricepe, ar accepta mai ușor. Acum ar părea forțată. Fanii ar zice «De ce să îl înlocuiești? Ne-a promovat, am început bine, are o relație bună cu jucătorii». ”
  • „Și lotul e foarte greu. Un antrenor dur ar conduce mai greu un vestiar cu Săpunaru, Dragoș Grigore sau Junior Morais. Iosif, cu stilul lui amical, golănesc uneori, se descurcă mai ușor”
  • „Când Iosif a preluat echipa, nu mai credea nimeni în promovare. A reușit cu rețeta lui, care e neortodoxă, neobișnuită. E un antrenor fără licență, fără istoric în meseria asta. A reușit să asambleze piesele și să facă o atmosferă potrivită pentru promovare și pentru rezultate bune în prima ligă

Eu l-aș păstra pe Miță Iosif pentru că obiectivul declarat al clubului este salvarea de la retrogradare. Iar Miță Iosif în acest moment, chiar dacă a pierdut trei meciuri în campionat, iar echipa este o pe o pantă descendentă, e în obiectiv. Nu cred că sunt mulți rapidiști care și-ar imaginat ca echipa să fie atât de sus în clasament. Cred ca că merită să continue. A făcut mai multe puncte decât se aștepta lumea, a scos mult mai mult decât se putea, având în vedere valoarea și cantitatea lotului 
- Robert NIță

Dan Udrea: „Nu înseamnă că trebuie să rămâi antrenor când nu ai rezultate”

  • „În primul rând, nu sunt de acord că antrenorii trebuie judecați și păstrați din recunoștință. Miță Iosif a avut salariu și prime pentru rezultatele bune făcute în anumite momente. Nu înseamnă că trebuie să rămâi antrenor și când nu ai rezultate. De exemplu, Chelsea a făcut o mare eroare când l-a păstrat pe Di Matteo pentru că luase Liga Campionilor” 
  • „Dacă a fost o conjunctură promovarea Rapidului și asta e de fapt fața echipei? Totul trebuie pus în context. 
  • În august s-a întâmplat ceva care a dat peste cap funcționarea echipei. Și aici este vina lui Iosif: nu are licență.
  • „Nu doar că nu are licență, el nu poate da deloc indicații! Nu e în situația lui Croitoru, care stă în picioare, dă indicații și se poate exprima, fiindcă are licență A și poate fi secund. Iar Iosif nu are nimic”
  • „Din momentul când nu a putut da indicații, echipa s-a prăbușit. Aceste rezultate proaste nu pot fi separate de problema lui Iosif cu licența”
  • „Clubul cred că i-a interzis lui Adrian Matei, antrenorul secund, să dea indicații de pe bancă, așa că a ajuns preparatorul să se ridice să dea indicații echipei”
  • Este complicat să iei o decizie împotriva lui Iosif, care e pe placul suporterilor. Dar e un risc și să decizi doar pe placul tribunei. Trebuie să decizi dincolo de inimă. O soluție perfectă ar fi Șumudică principal, Iosif secund. Și Iosif a zis că acceptă orice pentru binele Rapidului.” 
  • „În finalul unui sezon în care Zenga era antrenor la FCSB, a fost schimbat când mai erau 3 etape. Era pe primul loc, dusese FCSB în grupele Cupei UEFA, eliminase Valencia. Dar echipa era blocată. Schimbarea a fost nedreaptă, poate, dar pentru binele clubului a fost corectă”

 În primul rând, dacă Rapidul a început bine cu el, e și meritul lui. Nu cred că pasa proastă e din cauza lui. Într-adevăr, ca peste tot, se schimbă antrenorii. Eu spun că trebuie încredere pentru 1-2 etape. Până se întrerupe campionatul. Apoi poate să tragă linie. E, totuși, antrenorul care i-a promovat
- Dănuț Lupu

Concluziile lui Cătălin Țepelin: „Să-l schimbi pe Iosif pentru că Rapidul e doar pe locul 6 ar însemna că tu, conducerea clubului, te minți singură”

  • „În urmă cu câteva săptămâni, când echipa era pe val și deja se vorbea despre play-off sau chiar despre Europa, patronul Victor Angelescu spunea că «ar fi o tâmpenie să schimbăm obiectivul, nu poți seta o țintă pe care să o schimbi după doar șase etape».Cine face asta nu e profesionist». Am citat exact, nu aproximativ. Aștept, deci, ca Rapidul să fie un club profesionist. Dacă obiectivul e salvarea de la retrogradare, atunci echipa este deocamdată mai mult decât în grafic, deci nu-s motive de revoluții pe bancă.”
  • „În plus, Iosif este omul care reprezintă extrem de fidel spiritul Rapidului. Popular, fără aere, asumat, inima îi bate în ritmul peluzei, deci nu păcălește nici viața de antrenor, nici viața de suporter fanatic al echipei, suferă pentru culori cum sigur n-ar face-o mulți alții la Rapid.”
  • Și a livrat la nivelul lui nu doar rezultate, ci și spirit, atmosferă, entuziasm, elemente extrem de importante în renașterea Rapidului.”
  • „Apoi, seria asta proastă din ultimele etape are și un context, cu Craiova și cu UTA a condus cu 2-0 până în minutul 80-85, golul eșecului cu Gaz Metan a venit tot pe final, deci Rapid nu e o echipă prăbușită iremediabil, cum este, de exemplu, Dinamo.”
  • „Să-l schimbi pe Iosif pentru că Rapidul e doar pe locul 6 ar însemna că tu, conducerea clubului, te minți singură că echipa poate mai mult și că, de fapt, antrenorul ar fi singura piedică în calea progresului. Și asta ar fi complet fals.”

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Citește și: 

Florin Prunea reacționează după eșecul Rapidului: „Au fost atacați de FRF, se vede cu ochiul liber”

Dan Petrescu a pus ochii pe un fotbalist de la Rapid » Conducerea, mandatată să-l transfere urgent!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
irefutabil
irefutabil  •  02 Octombrie 2021, 01:57

Sa continue cu cine vor, dar mai bine ar fi sa il schimbe ca e slab. Seria de la inceput cu 5 victorii a fost un fas. La un club serios era dat afara de cand a pierdut banii la pacanele :))

octavianus
octavianus  •  30 Septembrie 2021, 14:18

Ca sa mergem mai departe si sa iesim din criza, in afara de doza de "rapidism" ne mai trebuie si o doza de realism si cred ca le putem avea pe ambele. Realism, un antrenor cu experienta pentru ca jocul echipei ne arata ca Mita a ajuns la maxim si nu are de unde sa le spuna mai mult sa creasca valoarea individuala si colectiva a baietilor, moralul si atmosfera nu castiga toate meciurile. Rapidism, Mita pastrat in staff, chiar secund, de ce nu ? pentru ca are carisma, are lipici, are un suflu pozitiv si nu ar fi deloc putin sa transmita asta in continuare in vestiar. FZR si Doamne ajuta !

creeperno115
creeperno115  •  29 Septembrie 2021, 22:42

Daca-l demite rapidul, o sa fie mai mare circ decat a fost la plecarea lui sumudica de la cfr

Vezi toate comentariile (6)
Comentează