FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

"Dezbină și cucerește", varianta Becali! Cum își asigură FCSB titlul: strategii fără scrupule, lovituri sub centură și sabotarea adversarului

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 aprilie 2017 12:12

FCSB a revenit pe primul loc, iar echipa patronată de Gigi Becali este favorită să câștige din nou titlul în Liga 1.

N-a existat club important din actualul sezon care să nu fi făcut parte dintr-un plan aproape diabolic al patronului roş-albaştrilor, plan care pare să-şi fi atins obiectivele. fie să destabilizeze un rival, fie să câştige meciul respectiv.

Cu orice preţ. Iar exemplele confirmă din plin că un titlu de campioană se câştigă şi în culise, nu doar pe teren. Iar Gigi Becali poate fi declarat deja campion. Deocamdată, în culise! Pe teren, mai sunt 5 etape!

Dinamo

Dinamo a început bine sezonul, având 10 puncte în primele
4 etape, cu Gnohere într-o formă senzaţională: 4 goluri și un assist. Dinamo era pe primul loc și anunţa că se bate la titlu.

Gigi Becali l-a contactat însă prin intermediari pe atacantul francez
și i-a propus să vină la FCSB. A făcut o ofertă de 800.000 de euro către Dinamo, dar Negoiţă a refuzat. La momentul respectiv,
Dumitru Dragomir a anunţat că Becali i-ar fi dat în avans lui Gnohere prima de instalare pentru momentul în care va
ajunge la FCSB. Din acel moment, Gnohere n-a mai jucat nimic, Ioan Andone l-a și scos din echipă și l-a expulzat la echipa a doua,
acuzându-l chiar că “e confuz, nu-i mai stă mintea la Dinamo”.

Dinamo s-a prăbușit și dintr-o rivală a Stelei la titlu a ajuns să prindă in extremis play-off-ul. Gnohere a semnat cu roș-albaștrii în
iarnă, iar acum marchează și aduce puncte pentru FCSB, cu care e pe primul loc.

Astra

Înainte de finalul lui 2016, Becali a bătut palma cu Astra pentru
achiziţionarea lui Alibec. Tocmai acest acord i-a creat FCSB-ului un
mare avantaj încă dinaintea trecerii lui Denis sub comanda lui Reghecampf.

În meciul direct, din luna decembrie, de la Giurgiu, Alibec i-a cerut lui Șumudică să nu-l folosească tocmai pentru a nu se interpreta și suspecta prestaţia lui. Chiar și fără Alibec, Astra s-a impus la vremea respectivă, scor 1-0, gol Budescu în ultimul minut de joc.

CFR Cluj

Chiar în 2017, strategiile lui Becali au reușit să destabilizeze una dintre echipele cu pretenţii din play-off. Becali l-a contactat pe Deac pentru a semna din vară cu FCSB, după ce a aflat că fotbalistul are o clauză în contract conform căreia poate pleca de la CFR la fiecare 6 luni dacă își găsește o propunere atractivă. Gigi a făcut totul în culise și a negat la început informaţia, dar apoi a admis că a negociat cu Deac.

Deși în acest an a avut prestaţii remarcabile și a fost poate cel mai bun om al trupei lui Miriuţă, Deac a scăzut nivelul chiar în cele două confruntări cu FCSB. Mai întâi, la remiza 1-1 din Gruia, a greșit decisiv la golul Stelei și apoi a fost eliminat, a încasat al doilea galben în urma unor proteste. Apoi, la eșecul 0-2 de pe Arena Naţională, Deac a fost cel mai slab de pe teren, fără absolut nicio reușită. 

Viitorul

În noiembrie, pe Arena Naţională, FCSB a câștigat cu Viitorul, 2-0, meci în urma căruia Hagi a dat afară din lot un jucător cu mare experienţă. Pe argentinianul Pablo Brandan.

La scorul de 0-0, sud-americanul l-a faultat în interiorul careului, într-o zonă laterală, pe Adi Popa, care era cu spatele la poartă. Boldrin a transformat penalty-ul, după care trupa lui Reghecampf s-a impus lejer. Hagi l-a scos de pe teren pe Brandan în minutul 30, iar Pablo, supărat pe decizia lui Gică, a plecat de la stadion în timpul meciului și a văzut finalul dintr-o cafenea de pe Decebal, alături de doi prieteni. La numai câteva zile distanţă, Hagi i-a reziliat contractul lui Brandan. 

CSU Craiova

FCSB a avut “pioni otrăviţi” și la CS U Craiova. În returul sezonului regulat, în partida de la Severin, patronul oltenilor, Mihai Rotaru, i-a interzis lui Mulţescu să-l folosească pe Mateiu. Motivul? E singurul fotbalist din lot care e reprezentat de soţia lui Reghecampf, Anamaria Prodan.

Mulţescu s-a supus ordinelor și l-a ţinut tot meciul pe bancă pe Mateiu. Iar Craiova a fost bătută de FCSB, scor 2-1. Totuși, CSU reprezintă o rara avis în Liga 1. Dintre echipele care sunt acum în play-off, oltenii sunt singurii care n-au vândut la FCSB, deși au existat oferte pentru Ivan, Bancu și Vătăjelu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
para.para
para.para  •  15 Aprilie 2017, 23:03
Postat de fangigi pe 15 Aprilie 2017, 20:08

Ciobanul infractor si fcsb sunt cancerul fotbalului romanesc!

Ai uitat de ziarul care-i promoveaza.

geo.b.
geo.b.  •  15 Aprilie 2017, 22:47

In acest caz,comisiile trebyuie sa se desfintate,iar regulamentele distruse si aruncate. Oricum regulamentul este doar pentru prosti.

fangigi
fangigi  •  15 Aprilie 2017, 20:08

Ciobanul infractor si fcsb sunt cancerul fotbalului romanesc!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează