FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

Dezvăluiri din "Epoca de Aur" » "Trebuiau făcuți bani negri. Pentru arbitraje, protocoale"

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2016 21:37

Fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a vorbit despre practicile la care apelau conducătorii cluburilor românești în trecut, pentru a obține bani negri din fotbal. 

Duckadam a explicat cum erau obținute aceste venituri și la ce erau folosite.

"Înainte de '89 și până în 2000, trebuiau făcuți bani negri la club. Cum se făceau acești bani negri? Foarte simplu. La fabrică, muncitorul semna pe statul de plată pentru 4.000. 2.000 mergeau la club, 2.000 mergeau la el în buzunar.

Conducătorii aveau nevoie de bani negri. Pentru arbitraje, pentru deplasări, pentru protocoale. Și mulți jucători au semnat. Au primit o primă de 10.000 din care au luat 5.000, iar 5.000 mergeau mai departe, unde era nevoie. Banii ăia trebuiau să vină de undeva", a spus actualul președinte de imagine al Stelei la TV Digi Sport.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
polistul68
polistul68  •  11 Noiembrie 2016, 12:24

Sau cind te obligau sa cumperi poze si sacose cu diferiti jucatori, sau cluburi....odata ne-au obligat sa cumparam sacose cu Chimia Ramnicul Valcea....3 lei costau.....:-))))))...a povestit si Mitica cum a facut 100.000 de lei din vinzarea de sacose, bani pe care i-a impartit jcuatorilor de la FC Scornicesti, daca cistigau meciul cu U Craiova...ok, atunci asa erau vremurile, nu aveai cum sa te opui, dar acum, sa te lauzi cu asa ceva....

supereduardo10
supereduardo10  •  11 Noiembrie 2016, 10:18

Helmute deasta trebua sa va desfintati nu Rapidul Cariova Timisoara sau Petrolul ci mizeriile astea de echipe cu *** jucatori si ***. Ati manjit sportul cu noroi si mizerii pana s-a ajuns in mocirla. Si nu performanta primeaza ci profitul, ati muls fotbalul pana spre zero. O sa vina ziua judecatii deja nori negri sunt deasupra echipelor clonate de comunisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

para.para
para.para  •  11 Noiembrie 2016, 09:25

De Armata si de Militie nu zice nimaca? Tuturor angajatilor acestor 2 institutii li se opreau bani din salarii, cica cotizatie pentru clubul sportiv.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează