FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Dezvăluiri din vestiarul unei campioane: "Ăsta e marele nostru secret! Așa am reușit să facem treabă bună la echipă!"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 mai 2018 12:18

Alexandru Mățan nu a împlinit încă 19 ani, dar este deja unul dintre jucătorii care reușesc să lase o impresie foarte bună la fiecare apariție în tricoul Viitorului.

A evoluat în 14 partide în sezonul tocmai încheiat de Liga 1, în care a reușit și un gol. Internațional de juniori U19, Mățan a fost golgheterul României (8 goluri în 6 partide) în preliminariile pentru EURO U19 și al doilea marcator din Europa în preliminariile amintite, încheiate în această primăvară.

"Secretul Viitorului? Suntem o familie foarte frumoasă, cu niște copii talentați, care au poftă de fotbal. Așa au venit și rezultatele! Chiar dacă am avut foarte multe meciuri în actualul sezon, sunt bucuros și sper să păstrez aceeași linie. Am jucat și în play-off a fost foarte important pentru noi. Ne-am luptat la play-off, nu am fost acolo în play-out unde lumea luptă pentru salvarea de la retrogradare.

Acum ne pregătim de o vară cu multe meciuri, participare în cupele europene, plus un cantonament dificil de o lună, care ne va prinde foarte bine. O să dăm tot ce avem mai bun. Îmi doresc ca în noul sezon să avem o clasare mult mai bună, pentru că pretențiile vor crește!", a spus Mățan pentru siteul clubului.

"Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat la lotul național, ratarea calificării, dar încercăm să spălăm rușinea pe viitor. Eu am încredere!"
Alexandru Mățan, atacant Viitorul

tachinat de colegi după interesul lui chelsea

Seria de evoluţii impresionante a atins punctul culminant la turneul internaţional Cupa "Stelelor Estului", organizat chiar la Ovidiu, doi ani mai târziu. Constănţenii au cucerit trofeul, iar Măţan a primit cupa pentru cel mai bun jucător al competiţiei. "S-a spus atunci că mă urmăreşte Chelsea. Nu ştiu cât de adevărat a fost, chiar mi-era greu să cred, deşi în aceeaşi perioadă se vorbea şi despre Cristi Manea. Oricum, m-au tachinat toţi colegii", dezvăluie Alex.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează