FOTBAL  »  Superliga  »  CULISE

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile din culisele fotbalului românesc! A rupt tăcerea și a răbufnit în direct: „Nu dai bani, îți distrug afacerea! Dai bani, ai cătușe!”

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 13:53 / Actualizat luni, 04 martie 2024 14:36

Adrian Porumboiu (73 de ani) a fost patronul celor de la FC Vaslui, formație cu care n-a reușit să câștige niciun trofeu în fotbalul românesc. După titlul ratat în 2012, fostul arbitru internațional a decis să renunțe la fotbal și la echipa pe care o patrona

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Adrian Porumboiu a fost întrebat de Ioanițoaia „De ce alții au reușit și dumneavoastră nu? A avut cineva boală pe Vaslui?”.

Adrian Porumboiu: „Șpăguiala e un sport național!”

Fostul patron al echipei a replicat imediat. „Nu au avut boală pe Vaslui, au avut boală pe bani! Așa se întâmplă și-n mediul de business. Nu dai bani îți distrug afacerea. Dai bani, ai cătușe! Și-atunci trebuie să alegi ce vrei. Dai bani iei campionate, dai bani faci afaceri”, a venit răspunsul.

Unde se duceau banii? „Cui să-i dau? Ce întrebare?!”, a spus Porumboiu. Iar Ioanițoaia a completat: „Arbitrilor? Federației?”. „Toată lumea! Toată lumea. Și în business... Că-i ministru, că-i la Curtea de Conturi, peste tot, orice instituție a statului, unde vreți. Șpăguiala e un sport național!”, a declarat Adrian Porumboiu.

„Nu dai, nu avansezi, nu dai, îți dă și-n cap”

Care și-a detaliat răspunsul: „Nu dai, nu avansezi, nu dai, îți dă și-n cap. Asta a fost situația. Eu o spun detașat, nu mai sunt învolburat. Trebuie să accepți lucrurile așa cum sunt ele. Nu le poți schimba. Ca dacă le puteam schimba probabil o luam de la vreun capăt, dar n-ai cum să le schimbi. Nu se schimbă mulți ani”.

Întrebat dacă situația este asemănătoarea cu cea de acum zece ani, Porumboiu a replicat: „În business e mai rău ca acum zece ani. În fotbal nu cred că e mult mai bine. Discutând în modul cel mai onest posibil au intrat foarte mulți oameni din fotbal la pușcărie. Au intrat și oameni nevinovați cu duiumul”.

„Aveau în spate scutul. Nu de la Deveselu”

Și s-a referit mai apoi la fostul patron al celor de la FC Argeș, Cornel Penescu.

„Singurul care era cel mai de condamnat condamnabil a fost săracul Penescu. Pentru ce? Pentru 2.000 de dolari pe care i-a dat la arbitri. Dar ăia care dau 20-30-50 de mii de euro, de dolari, nu pățeau nimic. Pentru că aveau în spate scutul. Nu de la Deveselu. S-au întâmplat multe lucruri și ele se întâmplă”, a punctat Porumboiu.

E greu ca societatea să-și găsească un echilibru care să ducă către lucrurile normale, către prosperitatea... Noi ne amăgim și tot timpul am fost dominați de varianta asta că „în Occident nu există domne” sau „nu există în țările dezvoltate, cu civilizație”. Vai... Noi de acolo am învățat bine. De acolo am învățat toate mișmașurile care se fac. Eu sunt detașat... De ce să-mi pară rău?

Adrian Porumboiu, fost patron FC Vaslui

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Adrian Porumboiu l-a atacat brutal și pe Dumitru Dragomir: „Bă, ești nebun! Becali te-a dat afară, suna din 3 în 3 ore din pușcărie!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Adrian Porumboiu l-a atacat brutal și pe Dumitru Dragomir: „Bă, ești nebun! Becali te-a dat afară, suna din 3 în 3 ore din pușcărie!”
Acuzații EXPLOZIVE în platoul GSP » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Acuzații EXPLOZIVE în platoul GSP » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
10iul73
10iul73  •  04 Martie 2024, 19:55
Postat de viola_sempre pe 04 Martie 2024, 14:06

Hotul striga mereu hotul! Nu degeaba a fost prieten cu Jiji si faceau ”omenii”, doar, doar sperau ca o sa castige campionatul

Corect..

10iul73
10iul73  •  04 Martie 2024, 19:54
Postat de remarque pe 04 Martie 2024, 15:01

desigur, spaguiala e sport national, doar ca frustrarea lui Porumboiu nu se refera la faptul ca trebuie sa dai spaga. Ci ca el nu a stiut cui sa dea si cat sa dea. Ca de dat, dau toti.

Corect..

10iul73
10iul73  •  04 Martie 2024, 19:53
Postat de mogosoaia pe 04 Martie 2024, 15:47

Asta uita sa spuna cat a luat el ca arbitru, mai ales cand era vorba de departamentale, mai ales Steaua. Spune generalitati, platitudini si ocoleste orice raspuns concret, lasand sa se inteleaga orice.

Corect,de unde are el averea!?A mostenit ceva!?Bani ia strâns din arbitraj, șpăgi ..nu diurne,cât a dat lui Mititelu!?Porumboiu este tatăl spagarilor,un hot

Vezi toate comentariile (16)
Comentează