FOTBAL  »  Superliga  »  DICĂ LA TRIBUNA 0

Dică vrea să schimbe sistemul la FCSB: "Ca Dwight Yorke și Andy Cole"

FOTO:  Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat luni, 11 septembrie 2017 21:43

Nicolae Dică a dezvăluit în emisiunea Tribuna 0, moderată de Ovidiu Ioaniţoaia la Europa FM, că se gândeşte la schimbare sistemul de joc.

"M-am gândit să îi folosesc pe Alibec şi Gnohere în acelaşi timp. Dar nefăcând faza defensivă, am putea avea probleme. Este posibil ca în viitor să îi vedeţi pe amândoi. La Chiajna, ultimele 30 de minute, chiar am încercat asta. În România adversarii se apără în propria jumătate, strângând în centru, şi suntem obligaţi să scoatem mingea la margine şi să centrăm. Ne-ar plăcea şi nouă să jucăm ca Dwight Yorke şi Andy Cole la United, să combinăm doar pe centru.

Este posibil să jucăm şi un 3-5-2. Până acum aveam o problemă cu jucătorii sub 21 de ani. La noi, aceștia erau doar mijlocaşi dreapta. Cu venirea lui Nedelcu, e posibil".

Dwight Yorke şi Andy Cole au format cel mai prolific cuplu de atacanţi din istoria lui Manchester United, la sfârșitul anilor '90. În primul sezon de colaborare, cei doi am înscris nu mai puţin de 53 de goluri.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
zagna
zagna  •  12 Septembrie 2017, 15:30

Dica, fundasii si atacantii se stiu: Balasa, PLANICI, Momcilovici + Alibec si Gnohere. Din pacate, intre ei ai numai apa de ploaie... Cei 5 trebuie sa fie zmei si nu sunt, nici macar 1 !

108992139590592
DM Bob  •  12 Septembrie 2017, 12:45

SCRISTI COMENTARII PREA LUNGI. Mi-e lene sa le citesc.

1035504319811062
Romeo Daniel  •  12 Septembrie 2017, 08:17

"M-am gândit să îi folosesc pe Alibec şi Gnohere în acelaşi timp. Dar nefăcând faza defensivă, am putea avea probleme"..declara Dica :-))) pai cum sa ai probleme? Nu are treaba cu meseria de antrenor, este clar !!! Dupa ce zice ca i-ar folosi pe ambii,cateva randuri mai jos se contrazice singur :-))) Zice ca echipele din romania se apara cu totii in propria jumatate !!!! Pai si de ce trebuie Alibec si Gnohere sa faca faza de aparare cand aia nu ies din propria jumatate? La Barcelona ,Messi si Suarez fac faza de aparare? La Bayern ,Levandovski si Muller vin in spate? La PSG a obsrvat cineva ca Mbape,Cavani si Neymar fac faza de aparare? De ce la Steaua se pune aceasta problema? Pai cand ataca Sepsi sau Chiajna vin cu 10 jucatori peste tine? NU !!! FUNDASI CENTRALI SI INCHIZATORII plus fundasi laterali nu misca din propria jumatate,asta inseamna ca te ataca cu 4 jucatori....pai si nu poti face faza de aparare cu fundasi si mijlocasi(8 jucatori in total) cand esti atacat de 4-5 adversari???? Poti sa-ti pui problema cu 2 atacanti in teren cand joci in Europa meciurile de deplasare,acolo daca joci cu o echipa care te domina la posesie cauti sa joci pe contraatac....dar in Romania?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează