LIGA 1  ·  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Televiziunile au decis! Ce se întâmplă cu mutarea Ligii 1 în Antalya

Dinamo și FCSB au șanse mici să-și joace meciurile în Antalya
Dinamo și FCSB au șanse mici să-și joace meciurile în Antalya

Articol de , - Publicat luni, 27 aprilie 2020 09:33

Finalul de sezon are șanse tot mai mici să se dispute în Antalya. Deținătorii drepturilor TV spun că produsul lor s-ar deteriora vizibil dacă ar transmite meciuri disputate pe niște terenuri de antrenament, rudimentare, fără tribune.

Federația Română de Fotbal, prin Gabriel Bodescu, propusese mutarea tuturor echipelor din prima ligă în Antalya pentru două luni și disputarea acolo a partidelor rămase, 8 etape din play-off și 12 runde din play-out. Planul luase în calcul costurile, condițiile pentru deplasarea în Turcia, dar s-a împotmolit într-un criteriu important: nu există suficiente stadioane. 

FRF și LPF aveau de gând să programeze ultimele jocuri din sezon pe terenuri pe care echipele românești se antrenează iarna, suprafețe bune pentru pregătire, dar improprii organizării unor partide oficiale. 

„O alternativă la ideea mutării în Antalya: campionatul să fie continuat doar în București și în localitățile din jur! Există și hoteluri, și stadioane suficiente"
Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo

Deținătorii drepturilor TV refuză mutarea în Antalya

Cele mai multe terenuri sunt rudimentare, doar cu vestiare sau cu câte o tribună mică. Deținătorii drepturilor TV nu sunt de acord cu un asemenea scenariu, țin ca reluarea campionatului să fie permisă numai în condiții normale de Liga 1, pe niște arene omologate, cu facilități suficient de bune pentru televizarea meciurilor.Amicalele pe care le jucau echipele iarna erau filmate cu câte o cameră, de la nivelul gazonului. Repetată la jocuri oficiale, producția asta ar afecta calitatea și, implicit, audiența televiziunilor și veniturile din publicitate. 

28 de milioane de eurovalorează drepturile TV pentru un sezon întreg. Cluburile au încasat deja 26 de milioane de euro, din care o parte constituie bani luați în avans

VIDEO EMOȚIONANT. România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO. Imagini inedite din București în timpul pandemiei de COVID-19

+1 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1: Elena Băsescu a dispărut complet din viața politică. Anunțul uluitor făcut acum de fiica fostului președinte
Libertatea
Comentarii (1)
firaldo  •  27 Aprilie 2020, 13:18

Tampenia asta a luat amploare datorită vouă,niciodata nu a fost o dorință a FRF,voi din dorinta de a atrage vizualizări si comentarii ati mediatizat dorinta unui om,Gabriel Bodescu ă făcut propunerea in nume propriu,cum a si declarat ulterior,fara sa aiba vreo legatura federația,dar amănuntul asta "minor" uitati sa il specificați voi.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
19:00 Fotbal, Liga 2
U Craiova 1948 - Slatina
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Handbal M
Sporting - HC Dobrogea Sud
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Dinamo Kiev - Gent
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Ferencvaros - Molde
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1