FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dijon mai vrea un ”cîine”: pe Kone

Pînă la finele lunii ianuarie se va ști exact dacă Djakaridja pleacă de acum sau de la vară în Franța. FOTO Cristi Preda
Pînă la finele lunii ianuarie se va ști exact dacă Djakaridja pleacă de acum sau de la vară în Franța. FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 24 ianuarie 2012 19:41

Internaţionalul din Burkina Faso ar putea ajunge în Franţa, după prietenul său, Diabate

Dinamo l-a vîndut pe Zie Diabate, 22 de ani, la Dijon, cîştigă 500.000 de euro de pe urma ivorianului, iar francezii, deja mulţumiţi de ceea ce au cumpărat, ar vrea să rezolve transferul unui alt "cîine", Djakaridja Kone. Închizătorul de 25 de ani participă alături de "naţionala" Burkina Faso la Cupa Africii, fiind integralist în primul meci din grupă, 1-2 cu Angola. Fotbalistul e în ultimele 6 luni de contract, dar a promis şefilor din Ştefan cel Mare că va semna prelungirea acordului, cînd va reveni în România, la începutul lunii februarie.

Roş-albii nu ar fi de acord acum cu vînzarea jucătorului decît pentru o sumă care să aducă un milion de euro în contul clubului, chiar dacă în două sau trei tranşe. Cei de la Dijon (locul 13 în Hexagon) vor monitoriza în continuare prestaţia lui Kone în Africa. Francezii sînt mulţumiţi de Diabate, care deja a fost titular cu Istres (2-1) în Cupă.

4 goluri în 63 de meciuri a reuşit Kone pentru "cîini" de cînd a venit la Dinamo, în vara 2009

ŞTIRI DINAMO

Azi, primul amical, cu FK Taraz
Liderul Ligii 1 va disputa diseară, de la ora 19:00, cel dintîi meci de pregătire al anului 2012, adversara din Belek fiind formaţia FK Taraz, locul 8 în Kazahstan. În primul stagiu din Antalya, ce va ţine pînă pe 1 februarie, mai sînt programate partidele de verificare cu Ried (Austria) şi Karpatî Lvov (Ucraina).

"Goga vorbeşte cu Dinamo"
Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a confirmat Gazeta vorbind de tratativele pe care acţionarii roş-albilor le au cu Dorin Goga pentru a-l îmbrăca pe mijlocaş în tricoul "cîinilor": "Dorin a discutat cu Vasluiul, cu nişte ucraineni, iar acum cu Dinamo. El are libertatea să îşi negocieze plecarea la un alt club şi doar dacă el se va înţelege cu respectivii, atunci vom negocia şi noi". Şefii dinamovişti spun că tratativele sînt anevoioase: "Nu acceptă să cîştige 175.000 de euro pînă în vară, în condiţiile noastre, adică în funcţie de performanţe, ci vrea toţi banii garantaţi. Mai negociem, nu ne grăbim".

Pulhac şi masca Stelei
Întrebat de ziarişti dacă faţa Stelei s-a schimbat după transferurile din iarnă, Cristi Pulhac a reacţionat: "Dacă se vrea asta, mai bine roş-albaştrii şi-ar pune mască!". La final, moldoveanul a strigat la ieşirea din sală, pe un ton amuzat: "Forza Steaua!". În urmă cu 3 ani, fundaşul stînga a fost în centrul atenţiei, alături de alţi coechipieri, în scandalul "Steaua e numai una", cu băutură şi manele din plin. Fotbalistul a mai spus cînd a fost întrebat de arbitri străini: "Avem antrenori străini, o groază de jucători străini în Liga 1, asta ne-ar mai lipsi acum!".

"Nu accept sfaturi de la ei!"
Impresarul Marcel Popescu a declarat ieri că-i poate aduce gratis pe jucătorii lui Guimaraes, Anderson, Joao Alves şi Targino, dacă roş-albii sînt în stare să le achite salariile celor 3: "Dinamo m-a denigrat, mă jigneşte. Am două titluri cu U Craiova, am proiectat 85 la sută din actualul CFR Cluj, nu accept sfaturi manageriale de la Dinamo! Alves a zis că vine pentru glorie, are 16.000 de euro pe lună la Guimaraes. Transferurile se mai pot face, dacă roş-albii au bani de salarii, eu îi pot convinge pe lusitani să-i lase gratis".

Deschid academii în ţară
Dinamo a inaugurat ieri, la Oneşti, o academie de fotbal dedicată copiilor din zona Moldovei, iar cei mai talentaţi pot ajunge în viitor la clubul din Ştefan cel Mare. Ion Marin, 56 de ani, va fi antrenor coordonator atît la grupele de juniori, cît şi la Dinamo II. "Este un parteneriat sub numele «Dinamo». Vor mai urma alte 3 academii în ţară. Mărind aria de selecţie, poate vom găsi talente care să ajungă mari fotbalişti. Vom încerca să scoatem jucători adevăraţi şi educaţi în timp", a declarat "Săpăligă".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
maccarone2006
maccarone2006  •  25 Ianuarie 2012, 11:47
Postat de terminatorul2 pe 25 Ianuarie 2012, 02:13

Step bay step .

Agramat poti fii,mai bine pune mana pe un dictionar sau ceva in loc sa iti omori timpul pe gsp.ro..''step by step'' nu step bay step' Indivizii ca tine murdaresc comunitatea site-ului.. Ce mai cauti tu,analfabetule la stirile cu Dinamo?

reddm
reddm  •  25 Ianuarie 2012, 11:37

PE ASTA NU!!!!

l0gan_1
l0gan_1  •  25 Ianuarie 2012, 11:12

ba ce aveti cu goga asta !!o fi si el un messi da l in colo sa stea in liga 2 si sa i ia bani datii ma juma din salariu lu sepsi sigur iancu nu va refuza si am luat campionatu!!!!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează