FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

„Din vina lui!” » Selecționerul Africii de Sud a spus adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la lot

Ngezana nu s-a mai alăturat lotului Africii de Sud. Selecționerul vine cu explicații. Foto: Raed Krishan / GSP
Ngezana nu s-a mai alăturat lotului Africii de Sud. Selecționerul vine cu explicații. Foto: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 14:32 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 16:12

Hugo Broos, selecționerul Africii de Sud, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care Siyabonga Ngezana (26 de ani), fundașul central de la FCSB, nu s-a mai alăturat lotului pentru meciurile amicale cu Andorra (21 martie), respectiv Algeria (26 martie).

Apărătorul roș-albaștrilor fusese convocat pentru prima dată, însă a fost înlocuit în ultimul moment cu Siyanda Xulu, potrivit site-ului oficial al federației, motivul fiind reprezentat de „dificultățile de călătorie din România”.

Lotul de jucători a făcut deplasarea către Algeria duminică, în ziua în care Ngezana e evoluat titular în FCSB - Sepsi, în prima etapă a play-off-ului din Superliga, meci încheiat cu victoria roș-albaștrilor, cu 2-1.

Adevăratul motiv pentru care Ngezana nu a mai ajuns la naționala Africii de Sud

Ngezana nu este singurul jucător înlocuit din lotul Africii de Sud. La fel s-a întâmplat cu mijlocașul Sphephelo Sithole, 25 de ani, care i-a lăsat locul lui Thabang Monare, reclamând o accidentare.

La conferința de presă premergătoare primului meci amical, jurnaliștii l-au întrebat pe selecționerul Hugo Broos care este situația fundașului central și la ce se referă mai exact motivele invocate de către jucător.

„Siyabonga Ngezana a avut un sezon foarte bun și am discutat dacă ar trebui să meargă la Cupa Africii pe Națiuni. Am hotărât să nu o facem pentru că ar fi fost prima oară cu echipa și asta îl făcea să se adapteze mai greu.

Acum l-am sunat și ne-a spus că și-a pierdut actele pentru a călători, așa că este blocat în România. Nu din vina noastră nu este aici, ci din vina lui”, a declarat tehnicianul belgian.

Jucătorul de 26 de ani ar putea fi convocat din nou, la meciurile de calificare la Cupa Mondială, din iunie, atunci când „Bafana Bafana” va înfrunta Nigeria și Zimbabwe.

1 milion de euroeste cota lui Syabonga Ngezana potrivit Transfermarkt.com

Gigi Becali: „Dacă avea și tehnică, Ngezana era de 70-80 de milioane de euro”

FCSB a plătit în schimbul serviciilor lui Siyabonga Ngezana suma de 600.000 de euro către clubul sud-african Kaizer Chiefs, echipă la care a adunat 123 de meciuri, a marcat 6 goluri și a oferit o pasă de gol.

Transferat în iulie, stoperul a beneficiat de o perioadă de adaptare, astfel că debutul său în tricoul roș-albastru s-a produs la finalul lunii august, într-un meci cu UTA Arad. De atunci și până acum, a bifat 23 de prezențe în Superliga.

Gigi Becali este mulțumit de prestațiile sale, însă are așteptări mai mari.

Întreabă jucătorii adverși ce simt când joacă cu Ngezana și cu Dawa. Ăștia sunt pantere. Nu poate să dea nimeni cu capul în fața lor. Dacă aveau și tehnică, erau de 70-80 de milioane.
- Gigi Becali

VIDEO. Rusescu, încântat de FCSB

Citește și:

Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marius Șumudică pleacă la negocieri: „Ne vedem pentru a stabili strategia, mi-e foame de trofee!”
Basarab Panduru nu o vede bine pe FCSB în acest play-off: „O s-o păţească”
FCSB
Basarab Panduru nu o vede bine pe FCSB în acest play-off: „O s-o păţească”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Blacknoirbeard
Blacknoirbeard  •  20 Martie 2024, 17:57
Postat de karlie pe 20 Martie 2024, 15:39

Asta cu pierdutul actelor e puerila, probabil ca ramane in catonament sa se pregateasca pentru play-off.

corect,mai tii minte cum se bucurau prostii antistelisti ca ngezana nu a fost convocat la cupa africii cand toti oamenii normali stiau ca ar fii de rau pentru Steaua din liga 1 sa fie convocat tinand cont aveam meciuri oficiale. acum nu avem meciuri oficiale,dar nici nu este ok sa obosesti fundasul de baza cu niste meciuri amicale.

kordell
kordell  •  20 Martie 2024, 17:15

Spre Africa de Sud nu poti merge cu buletinul ?

thiamarcos
thiamarcos  •  20 Martie 2024, 17:10

:-)))) Ce motiv, a pierdut actele... Bine ca n-a zis ca si-a pierdut singura pereche de bocanci cu crampoane. E un motiv atat de ridicol incat miroase de la distanta a interventie becaliota prin telefon: "... ce sa te duci tu, tata, acolo, la aia, tu esti acum la o echipa serioasa, ce sa-ti rupi tu picioarele pe hartoapele alea de pe gazoanele africane, nu te mai duce la nuci de cocos, stai aici si papa mancare d-asta fitoasa in cantonament la noi, ca e mai important sa fii campion la noi decat campion al Africii!"

Vezi toate comentariile (4)
Comentează