FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // 5 mari probleme pentru Mircea Rednic înainte de reluarea campionatului » Dinamo riscă enorm dacă „Puriul” pierde pariurile făcute în iarnă

Pe Mircea Rednic îl așteaptă săptămâni decisive la Dinamo // FOTO: Raed Krishan
Pe Mircea Rednic îl așteaptă săptămâni decisive la Dinamo // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2019 08:54

Dinamo a revenit din cantonamentul din Antalya, iar săptămâna viitoare dispută primul meci din 2019, pe teren propriu cu Poli Iași. Antrenorul Mircea Rednic a schimbat aproape tot lotul în speranța că echipa va reuși o minune și va prinde play-off-ul. 

Rămân totuși câteva probleme, mai mult sau mai puțin pregnante, cu care tehnicianul „câinilor” trebuie să se confrunte în perioada imediat următoare:

1. Adaptarea

Directorul sportiv Ionel Dănciulescu dădea asigurări la sfârșitul anului trecut că noii jucători vor fi aduși devreme pentru ca Mircea Rednic să aibă timp să-i integreze în echipă. Planul nu le-a ieșit dinamoviștilor în totalitate, iar două dintre achiziții, fundașii Linas Klimavicius și Damien Dussaut, au semnat abia în urmă cu câteva zile și nici n-au mai ajuns în cantonament.

Într-o situație asemănătoare se află și portarul Sean McDermott și mijlocașul Mamotou N'Diaye, care și-au făcut apariția târziu în Antalya și au bifat minute doar în ultimul amical, 0-2 cu Dinamo Moscova.

2. Pregătirea fizică

Importurile masive de jucători se mai confruntă cu o problemă deranjantă. Mulți dintre cei care au venit nu au mai jucat de luni bune într-un meci oficial, fapt care le-ar putea îngreuna adaptarea într-un campionat dur, bazat pe forță și mai puțin pe „floricele”

Reda Jaadi, mijlocașul adus de la Antwerp, a bifat un singur minut în ultimele 6 luni în partidele oficiale pentru belgieni. În aceeași situație se află și jucători ca Jordan Mustoe, Naser Aliji sau Damien Dussaut, care au jucat prea puțin sau deloc în ultima perioadă.

3. Temperaturile extreme

Frigul cumplit din România e un alt impediment serios în procesul de adaptabilitate al jucătorilor și, implicit, în obținerea rezultatelor pozitive de care Dinamo are atât de mare nevoie.

Suntem în plină iarnă, temperaturile se anunță în continuare unele mici, iar starea dezastruoasă a terenurilor poate cântări enorm în evoluțiile fotbaliștilor veniți în pauza competițională. 

4. Problemele de comunicare

Primul „11” al lui Dinamo s-a schimbat aproape în totalitate, iar o altă problemă serioasă e legată de comunicarea dintre jucători, care nu se cunosc foarte bine nici măcar după nume. Mircea Rednic a făcut eforturi serioase în cantonament, combinând limba franceză, română și engleză pentru a poate aduce o oarecare comuniune în rândul fotbaliștilor săi.

Ioan Filip, unul dintre jucătorii care au sosit la Dinamo în iarnă, chiar oferea o declarație amuzantă după primul amical, 0-2 cu Hajduk Split: „Încercăm să ne închegăm cât mai repede, adevărul este că nu știu numele tuturor colegilor”.

5. Se „rup” în vară? 

Pe termen mediu spre lung, Dinamo ar putea avea și alte necazuri. În contextul în care echipa are șanse minime de a prinde play-off-ul, finalul campionatului ar putea aduce plecări în masă de la Dinamo.

Așa cum s-a mai discutat și în trecut, există riscul ca Dan Nistor și Diogo Salomao, poate cei mai valoroși jucători ai echipei, să părăsească echipa în vară, iar lor li s-ar putea alătura și o bună parte din cei care au fost aduși acum. 

Pierderea principalilor pioni ai echipei l-ar pune din nou pe Mircea Rednic în căutări, o veste nu prea bună în perspectiva viitorului sezon în care dinamoviștii și-au propus să se lupte la titlu.

Cum va arăta Dinamo în 2019*: McDermott - Dussaut, Klimavicius, R. GRIGORE, Mustoe (Aliji) - N'Diaye (I. Filip) - Zenke, D. NISTOR, Atmane, Jaadi - MONTINI (Christovao)
*jucătorii scriși cu majuscule erau la Dinamo și anul trecut

Dinamo, misiune imposibilă spre play-off

Cu 5 etape înainte de finalul sezonului regulat, Dinamo e pe 11 în clasament, cu 22 de puncte, la 9 lungimi de Astra, ocupanta locului 6.

„Câinii” dispută primul meci din 2019 luni, 4 februarie, pe teren propriu cu Poli Iași. Urmează apoi meciuri cu Sepsi (d), FC Botoșani (a), Dunărea Călărași (d) și Concordia Chiajna (a).

dinamoDINAMO

- antrenor: Mircea Rednic (confirmat)
- veniri: I. Filip, Montini, Ait Atamne, Aliji, Simon Zenke, Christovao, Mustoe, Jaadi, Sean McDermott, Mamoutou N’Diaye, Linas Klimavicius, Damien Dussaut (liberi) 
- plecări: Delorge, Penedo, Mezague, Cooper, Subotici, Tade, Grozav (contracte reziliate), Sg. Popovici (Hermannstadt), M. Popescu (St. Mirren), R. Moldoveanu (Petrolul), Neicuțescu (Chindia), Târcoveanu (Viitorul), Hanca (KS Cracovia), Vl. Olteanu (ACS Poli), M. Eșanu (Daco-Getica), Tomislav Gomelt (Crotone), Mircea Axente

Vezi și: EXCLUSIV Concluzie tranșantă după ce a asistat la întreg cantonamentul lui Dinamo: „Asta e realitatea, nu văd niciun metru de progres!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
1913439072306120
Miu Nicolae  •  28 Ianuarie 2019, 12:37

Rednic isi va forma un lot pentru campionatul urmator prin care poate ataca play-off-ul si implicit cupele europene, ar fi bine si asa pentru ca mai mult nu cred ca se poate, mai ales in contextul actual

jony1973
jony1973  •  27 Ianuarie 2019, 17:07

Ca sa intre in playoff, Dinamo are nevoie de 5 victorii. Pentru a le obtine trebuie sa joace mult mai ofensiv decat pana acum, sa-si creeze multe ocazii de poarta, nu doar 2-3 pe fiecare repriza. Deci, Rednic trebuie sa schimbe stilul de joc al echipei si sa exerseze mai multe scheme de atac, deoarece daca vei duce mingea pana la 20 de m de poarta adversa si de acolo vei lasa jucatorii sa faca ce vor ei, nu stiu daca vom obtine ceva in atac. Sper sa avem un joc ofensiv bazat pe scheme de atac bine exersate, altfel la ce teren ingust avem vom obtine egaluri acasa.

838782509529702
Ilie Badaluta  •  26 Ianuarie 2019, 19:13
Postat de dvd1 pe 26 Ianuarie 2019, 17:55

fi linistit retrogradeaza 100% Si nu mai comenta la ce scriu. E clar?

Baaaai fratilor voi chiar nu intelegeti ca DINAMO intra in play-off : Va spun inca odata cum se intampla : DINAMO face 37 pct ; GAZ METAN 36 pct ;Astra 36 pct ; Iasi 35 pct ; Herm. 34 pct ; Botosani 34 pct Deci clasament LOCUL 5) Sepsi Loc :6 )DINAMO 37 pct LOC ;7) Gaz 36 pct LOC 8) Astra 36 pct LOC 9) Iasi LOC 10) Herm. 35 pct LOC 11) Botosani 34 pct. NE INTALNIM PESTE 3 LUNI Noroc si HAIIII DINAMO CA SE POATE

Vezi toate comentariile (24)
Comentează