FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - GAZ METAN 3-2

Dinamo a avut nevoie de ajutorul arbitrului Balaci pentru a învinge Gazul

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 octombrie 2010 00:00

La fel ca şi la Astra, Tîrgu Jiu şi Braşov, Dinamo, ajutată de tot felul de complexe de împrejurări, a întors soarta meciului.

Conduce. Apoi e egalată, chiar condusă. O eliminare. Mai departe, o decizie jenantă a arbitrului, penalty! Golurile izbăvitoare vin oarecum firesc. Nu e numai cronica meciului de aseară, ci a unei jumătăţi de tur a dinamoviştilor. De fapt, parcă e frîntură din şedinţa lor tehnică.

Turnurile de control
Dinamo a fost surpinsă clar în prima parte de talia celor de la Gaz Metan, care au dominat terenul la acest capitol prin Trtovac, Akaki, Markovici şi Liţu. Şi tot datorită acestui "detaliu" au condus cu 2-1 la pauză. La primul gol, Liţu, profitînd de ezitarea lui Dolha şi lipsa de reacţie a lui Bordeanu, s-a plasat peste ei şi a trimis în plasă.

A doua reuşită a oaspeţilor a fost mai simplă şi deloc întîmplătoare. Lovitura liberă a lui Eric, pusă exact pe creştetul lui Trtovac, nepăzit undeva pe la punctul de la 11 metri. De la altitudinea capului său mingea pleacă precum dintr-un şut sănătos. De altfel, Andone a sesizat, scoţîndu-l imediat pe N"Doye la încălzire.

Contabilizînd bara din minutul 25, cînd Liviu Ganea a trimis în transversală, Dinamo se poate considera uşor frustrată. După o primă repriză cam egală, cu gazdele dominînd la posesie şi răspunsurile tăioase pe laterale ale Mediaşului.

Eliminare, penalty, game over
Dinamo pare să aibă mereu parte de deja vu-uri. La fel ca şi cu FC Braşov, şi aseară, cînd a fost în impas, a venit o tîmpenie comisă de atacantul advers. Atunci a fost Lamine eliminat, acum Liţu. Şi din nou în destinul cîinilor apare şi arbitrul, care dictează penaltyul izbăvirii la îmbulzeala dintre Andrei Cristea şi Pîrvulescu. Golul lui Scarlatache a părut foarte firesc în aceste condiţii, iar arbitrul a mai pus un umăr la succesul gazdelor, nevăzînd o ţinere în careu a lui Liviu Ganea la Adanovici. Dinamo a trăit iar periculos, dar a luat punctele şi e din nou sus în clasament.

"Din păcate ne scufundăm uşor, uşor, dar sper totuşi să rămînem măcar în zona liniştită"
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

"Jocul mă nemulţumeşte, jucătorii noştri au făcut multe greşeli. Ne-am chinuit rău să caîştigăm. Dacă batem pe CFR intrăm în lupta pentru titlu"
Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo

"E greu să joci bine cu 1.000 de fani în tribune. E bine că am luat trei puncte, chiar dacă am făcut cel mai prost joc al nostru. Jucătorii au evoluat modest, mai bine s-au mişcat cei care au intrat în repriza a doua"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

"Nu sîntem mulţumiţi de modul în care am evoluat. Dinamo poate mai mult şi sperăm să ne revenim cît mai repede. Avem nevoie de cît mai multe victorii"
Marius Alexe, mijlocaş Dinamo

"Aşa e la fotbal, se cîştigă cu emoţii. Domnul Borcea a venit să ne felicite! De bani nu am vorbit, vedem noi cînd îi primim"
Andrei Cristea, atacant Dinamo

N-a fost penalty!
Dinamo a avut nevoie aseară de ajutorul arbitrului pentru a reuşi să o egaleze pe Gaz Metan. În minutul 70, Andrei Cristea, aflat în duel cu Todea, a reuşit să-l păcălească pe "centralul" Marian Balaci din Turnu Severin, agăţîndu-şi piciorul de cel al medieşanului, care a făcut imprudenţa de a călca exact între picioarele atacantului dinamovist. Arbitrul a dictat eronat lovitură de la 11 metri, iar acelaşi Cristea a marcat pentru 2-2.

Liţu, excentric
Atacantul lui Gaz Metan Mediaş, Alin Liţu, a surprins pe toată lumea aseară. Vîrful de 24 de ani s-a prezentat pe teren încălţat cu două ghete diferite, una turcoaz şi alta portocalie, cea din urmă fiind cea cu care a şi marcat primul gol al medieşenilor. Liţu şi-a dedicat chiar lui reuşita, afişînd un mesaj pe sub tricoul de joc: "Pentru Liţu!". Ex-stelistul n-a reuşit însă să termine meciul pe teren, fiind eliminat în minutul 58 după două "galbene". (Eduard Apostol)

Hoban revine în 2011
Mijlocaşul lui Gaz Metan, Ovidiu Hoban (31 de ani), s-a accidentat în minutul 23, imediat după ce a centrat la golul egalizator al oaspeţilor, înscris de Liţu. Hoban a acuzat o fractură la piciorul stîng şi a părăsit stadionul cu salvarea, fiind transportat la spital. Medicii sînt rezervaţi cu privire la şansele sale de a mai evolua în acest an. Aseară, în locul său a fost introdus pe teren Alexandru Muntean. (Eduard Apostol)

"Eric, las-o moale, că vii la noi!"
Spectatorii de la tribuna a II-a au încercat să-l convingă în glumă pe brazilianul Eric de Oliveira să nu se agite prea tare la partida de aseară. "Eric, las-o şi tu mai moale astă-seară! La iarnă vii la noi şi o să plîngi după punctele astea, dacă ne bateţi!", i-au strigat fanii dinamovişti sud-americanului, care a evitat să le răspundă. (Eduard Apostol)

N'Doye, menajat
Ioan Andone a renunţat aseară la tactica cu doi închizători, mizînd pe unul singur: Andrei Mărgăritescu. Antrenorul lui Dinamo a dorit să-l menajeze pe N'Doye, care a acuzat dureri musculare în această săptămînă. În locul său, în linia mediană, l-a trimis pe Cătălin Munteanu. Senegalezul a fost introdus pe teren abia în minutul 55. (Eduard Apostol)

Ganea, ca Rooney
Atacantul lui Dinamo, Liviu Ganea, a preluat modelul lui Rooney de la Manchester United, care nu evolueză niciodată în bluze cu mînecă lungă. Atancantul din Ştefan cel Mare a evoluat aseară în mînecă scurtă, însă a apelat la mănuşi. (Eduard Apostol)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (144)
marcoprod
marcoprod  •  31 Octombrie 2010, 13:43

Vreau sa raportez un ABUZ. ABUZ E ARTICOLUL, IN SINE, O DEZINFORMARE SPRE A CREA SISTEMATIC IMPRESIA CA DINAMO FURA. SA VA FIE RUSINE.

marcoprod
marcoprod  •  31 Octombrie 2010, 13:40

Degeaba, "nea-omat" Oprisan, nu poate fi obiectiv. Ori nu se prishepe. Halal "ziarist". Am pus si acest cuvant intre ghilimele. E, de fapt, scrib(olog) ca cei din antichitate. Si aia stiau doar sa reproduca niste desene fara sa stie ce inseamna, cum se interpreteaza. Macar aceia faceau o munca extrem de utila. Toti cei ca oprisan sunt niste paraziti.

catalin.budu
catalin.budu  •  31 Octombrie 2010, 12:46

de ce nu semnezi articolul?.....ai spus furaciune la astra,pandurii si brasov?....esti p.r.r.o.s.t?....la astra nu a fost ofsaid ......la pandurii sa inventat un penalti pt pandurii....la brasov in min6 a pus mana pe minge intentionat pe linia portii deci penalti si cartonas rosu....cand scrii un articol semneazate asa cum ma semnez si eu pe kurul lui nevastata dupa sex......tot te gasesc analistule care dai nota mai mare lui ad cristea decat lui danciu....asa ai vz tu ?

Vezi toate comentariile (144)
Comentează
Close