FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Centrul de recuperare Dinamo » Rednic a transferat un jucător fără niciun meci în 2018, dar care a evoluat cândva în Liga Campionilor

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 12:43

În tentativa de a prinde top 6 în acest sezon, Rednic a mai adus doi ”belgieni” de-ai lui, Diarra și Kawaya, veniți la muncă și relansare în România.

Iau, iau, dar nu se vede nimic! Mircea Rednic a făcut deja cinci transferuri, Aliji, Atmane, Zenke, Tade, Montini, doar că fotbaliștii ori s-au accidentat, ori sunt în urmă cu pregătirea, astfel că aportul lor la remontada "câinilor" este zero momentan.

Antrenorul-manager a mai mutat ieri și-a adus doi jucători pe stilul lui, marcă înregistrată, fundașul central Abdel Diarra (23 de ani) și extrema stânga Andy Kawaya (22 de ani).

Cu meciuri în Belgia, liberi de contract, logic, care poate reprezenta un boom într-un viitor incert. Bineînțeles, se încadrează de minune în targetul clubului, contracte lunare de până în 4.000 de euro. Rednic îi va testa la niște antrenamente, dar i-a adus ca să-i semneze, are mână liberă din partea conducerii. De-abia după ce va da el "verde", vor efectua vizita medicală înainte de a iscăli contractul.

Are un assist cu Arsenal, dar mai poate?!

Kawaya poate fi o alternativă și la Popovici, pe care Rednic îl critică etapă de etapă, nu doar variantă de schimb la Salomao. Născut în Republica Democrată Congo, dar internațional belgian la toate selecționatele de juniori, Andy a crescut la juniorii lui Anderlecht, pentru această echipă având meciuri, două la număr, în grupele Champions League. Plus un assist cu Arsenal Londra (3-3)! Într-adevăr, acum 4 ani, pe 4 noiembrie.

Văzut ca o mare speranță a fotbalului belgian, Kawaya a stat jumătate de an pe bară, între august 2016 și februarie 2017 din cauza unei fracturi de peroneu. Sunt semnale că nu și-a revenit complet. N-a jucat deloc în 2018, niciun meci oficial, ultima sa prezență fiind pe 26 decembrie 2017, în tricoul lui Mechelen, echipă ce a retrogradat.

Apoi, a rupt contractul în vară cu belgienii ca să semneze cu Avellino, formație de liga a patra italiană! A jucat 17 minute într-un amical cu Roma (1-1), pe 20 iulie, după care s-a despărțit de peninsulari după nici o lună.

4 fotbaliști a concediat Rednic pentru a-și aduce propriii jucători, este vorba de Subotici, Mezague, Grozav și Delorge

20.000 €a făcut reducere "Puriul" la bugetul lunar de salarii al clubului, până când a sosit el acesta fiind de 135.000 de euro

90 de minute are Kawaya în grupele Champions League: 45 de minute cu Arsenal (3-3) și alte 45 de minute cu Galatasaray (2-0), ambele în noiembrie 2014

19 meciuri are Kawaya pentru Anderlecht în prima ligă, plus 8 în prima ligă batavă pentru Willem II

37 de minute a jucat în medie Kawaya ediția precedentă pentru Mechelen, dar numai în toamna lui 2017, în 13 meciuri

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
samertx
samertx  •  29 Noiembrie 2018, 20:40
Postat de 1745flo pe 29 Noiembrie 2018, 19:32

Tremurati ca piftiile de frica Puriului, ***!

Nea Vasile este dinamovist și are dreptate, politica asta, de a pune jucători talentați pe linia de plutire, și a le oferi un contract favorabil jucătorului, mi se pare o idioțenie sau o lucrătură împotriva clubului. David trebuie să negocieze măcar bazele de recuperare, numărul de jocuri ca titular și perioada contractului pe minim șase luni. :))

537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  29 Noiembrie 2018, 19:45
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

deja am aflat cine esti cu adevarat,uita-te in spate cand pleci de acasa .

gtn5
gtn5  •  29 Noiembrie 2018, 19:43

atentie,dinamomu se pregateste de liga samponlingi.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close