FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CLINCENI 5-1

VIDEO + FOTO Dinamo - Academica Clinceni 5-1 » „Câinii” s-au desprins abia după ce au avut un om în plus pe teren

FOTO: Cristi Preda +9   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 14:29 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 14:44

Dinamo a obținut mai greu de cât o arată scorul victoria cu Academica Clinceni, 5-1, pe teren propriu. La pauză, tabela arăta 0-0, deși gazdele jucau cu un om în plus pe teren din minutul 37. 

Programul complet din play-out AICI!

Formația lui Dusan Uhrin, care se pregătește de barajul pentru menținerea în Liga 1, era favorită certă la victorie contra ilfovenilor, condamnați la retrogradare, dar „câinii” au avut un meci mai greu decât se așteptau.

Dinamo, primă repriză ștearsă cu cu Academica Clinceni

Ivanovski a marcat în minutul 6, dar reușita a fost anulată corect, pe motiv de ofsaid. După alte 15 minute fără ocazii, Steliano Filip a tras slab, de la 10 metri, deși era singur cu portarul advers. 

Minutul 37 a adus cel mai fierbinte moment al meciului. Fundașul croato-macedonian Agron Rufati a văzut direct cartonașul roșu din partea „centralului” Andrei Antonie, după un gest violent la adresa lui Steliano Filip, căpitanul lui Dinamo.  

Imediat după, oaspeții în inferioritate numerică au avut șansa reprizei. Alghoul a rămas singur cu Eșanu, dar portarul dinamovist a respins în corner. 

FOTO. Dinamo - Academica Clinceni în imagini

+5 FOTO

6 goluri în repriza a doua din Dinamo - Clinceni!

„Câinii” au rezolvat meciul în 3 minute, după ieșirea de la cabine. Mirko Ivanovski a deschis scorul în minutul 55, după ce a reluat spectaculos, din 6 metri, o centrare a lui Filip. În minutul 58, Andoni Ivanov a majorat scorul. Mijlocașul a marcat cu un șut de la 10 metri.

1.100de fani au fost prezenți pe stadionul din „Ștefan cel Mare”

Până la final, nou-intratul Vlad Morar a punctat de două ori. În minutul 76, a marcat din a doua încercare, după ce portarul Bolboașă i-a respins în prima fază lovitura de cap, iar după două minute a făcut „dubla”. Șutul lui Steliano Filip a ajuns la atacantul „câinilor”, care a punctat cu un șut plasat, de la 10 metri. 

În minutul 86, Azankpo a făcut 5-0, reluare în poarta goală, de la 6 metri. 

Scorul final l-a stabilit Davide Massaro. Atacantul ilfovenilor a înscris din 2 metri, fiind primul gol marcat de Academica după 9 partide.

După această victorie, a treia din play-out, Dinamo ajunge la 19 puncte. Este pe locul 8, care duce la baraj, la 4 puncte de Chindia. Academica Clinceni este pe 9, cu -3 puncte.

După 9 ani

Dinamoviștii au reușit pentru prima dată în ultimii 9 ani să dea cel puțin 5 goluri într-un meci din Liga 1. Ultima astfel de performanță s-a întâmplat în 2013, când Dinamo se impunea, 6-0, cu U Cluj.

Clasamentul din play-out-ul Ligii 1

FINAL » Dinamo - Academica Clinceni 5-1

Dinamo - Academica Clinceni, echipe de start: 

DINAMO: Eșanu - Grădinaru, Jovanovic, Patriche, St. Filip - Ivanov, J. Rodriguez - Bordușanu, Matei, Torje - Ivanovski
REZERVE: Figueiredo, Aloe, G. Crețu, Buleică, Răuță, Mihaiu, Morar, Azankpo, Măgureanu
ANTRENOR: Dusan Uhrin

CLINCENI: Bolboașă - C. Ion, Tsvetkov, I. Ștefan - Rufati, L. Florică, Vrdoljak, R. Ion, Holzmann - Alghoul, Dumitrache
REZERVE: Ureche, Gogov, Massaro, Jerdea, Obedeanu, Oprea, Iana, Cosmin Ion, Sterian
ANTRENOR: Daniel Popa

Stadion: Dinamo (Bucureşti)
Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti) / A1: Vodă Alexandru (Alba Iulia), A2: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj)

Un fost oficial al lui Dinamo dezvăluie: „Mi-am dat seama ce urmează după discuția cu fostul acționar. Credea că le știe pe toate”
DINAMO
Un fost oficial al lui Dinamo dezvăluie: „Mi-am dat seama ce urmează după discuția cu fostul acționar. Credea că le știe pe toate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (76)
paolo13
paolo13  •  01 Mai 2022, 05:57

Tot la matineu veți juca...

creeperno115
creeperno115  •  30 Aprilie 2022, 22:41

Bravo cainilor!

rocky5
rocky5  •  30 Aprilie 2022, 18:23
Postat de ando89 pe 30 Aprilie 2022, 14:16

Iată ce înseamnă fotbalul spectacol dar și eficient. O propagandă pentru sport, natură, sănătate. Componenții celor două echipe dau totul pe teren, desigur că echipa gazdă este clar prim solist. Cei care asistă în tribune se bucură de vremea frumoasă și virtuțile tehnico-tactice dovedite în special de către jucătorii dinamovisti. Încă o dată bravo, asta înseamnă fotbal adevărat, felicitări întregului colectiv tehnic, administrativ și jucătorilor, acum se culeg roadele unei munci organizate, temeinice și de înaltă seriozitate.

Bravo, ești cu adevărat urmașul maestrului Ion Cupen!;)

Vezi toate comentariile (76)
Comentează