FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cum i-a cucerit Aleksander Mitrovic pe „câinii roșii”: „Mamă, tu îți dai seama că Dinamo a luat gol din cauza mea!”

Aleksander Mitrovic (al doilea din dreapta, pe rândul de sus), înainte de meciul cu Dinamo Kiev // foto: Facebook @ FC Dinamo Bucuresti
Aleksander Mitrovic (al doilea din dreapta, pe rândul de sus), înainte de meciul cu Dinamo Kiev // foto: Facebook @ FC Dinamo Bucuresti

Articol de - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 07:16 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 09:19

După ce l-au pierdut stupid, gratis, suporterii au aflat poveștile cu tânărul portar Aleksander Mitrovic, 17 ani, care și după ce a suferit o comoție cerebrală era supărat că a ieșit eronat pe o centrare. Puștiul a fost supărat și s-a consumat și după debutul în „meciul salvării” de la Kiev. 

Cazul lui Aleksandr Mitrovic a fost cunoscut suporterilor dinamoviști prin știrea de pe GSP.RO, vineri, care anunța despărțirea, șocantă, în mijlocul sezonului, a tânărului portar de 17 ani, talentat și lăudat în câteva rânduri la club, și de Gigi Mulțescu, și de Gabi Răduță, și de alți oameni de la Dinamo. 

Fiul lui Slavișa Mitrovic a devenit liber de contract pe 15 aprilie, la capătul a două săptămâni în care, nici după recurs, clubul nu i-a achitat restanțele salariale, care se cifrau, conform apropiaților jucătorului, la aproximativ 8.000 de lei!

Bălănescu încă lucrează: „V-ați întors la Dinamo?!”

De fapt, susțin surse din club, unul dintre oficialii grupării, George Trandafir, ar fi tergiversat situația, plata banilor și informarea exactă către ceilalți șefi ai lui Dinamo, iar când a fost întrebat de membrii familiei lui Sasha de eventualitatea achitării sumei, ar fi ripostat: „Dar ce vreți, să-i dau eu din buzunar?! Nu sunt bani!”. 

Dacă cei de la Dinamo s-au trezit târziu și-au făcut presing asupra familiei lui Mitrovic când era prea târziu, mai mult interes și-a dat Bogdan Bălănescu, fostul director general al „câinilor” și actual manager al Voluntariului. Apropiații familiei jucătorului au povestit că părinții lui Sasha au fost surprinși când au fost căutați de Bălănescu, care le-a recomandat să arate bunăvoință față de Dinamo! „Păi, v-ați întors la Dinamo?!”, au fost puși în încurcătură părinții.

L-au făcut socios, Mitrovic poate ajunge în străinătate la vară

După ce fotbalistul a fost căutat pentru un transfer fie de FCSB, fie de Voluntari, dar Sasha a transmis: „Eu sunt «câine roșu», nu vreau să merg la rivali”, cazul său a devenit cunoscut suporterilor. Mai întâi, oficialii clubului, apoi DDB Italia și board-ul DDB au început să pună presiune pe fotbalist și pe familia acestuia ca Sasha să se întoarcă la prima echipă, măgulindu-l, lăudându-l, oferindu-se să i se achite restanțele. 

Mai mult, sâmbătă seară, oficialii DDB, acționar minoritar, au anunțat că puștiul a devenit membru socios, dovedindu-și atașamentul față de societatea roș-albă și fanii s-au oferit să strângă bani atât pentru Sasha, cât și pentru alți tineri de viitor care se pregătesc să părăsească Dinamo, din postura de jucători liberi de contract. Totuși, Slavișa Mitrovic, fostul atacant al Naționalului și internațional bosniac, ar putea să-i găsească fiului un contract după teste în străinătate.

Dedicarea lui Aleksander Mitrovic: „Tu îți dai seama că am luat gol din cauza mea!”

Suflarea dinamovistă interesată să-l readucă pe Sasha la echipă cunosc atașamentul dus până la teribilism al puștiului. Două episoade sunt sugestive. Primul. „Anul trecut, la un amical cu Rapid, Sasha a fost lovit de trei ori de un atacant advers și-a ajuns cu comoție cerebrală la spital, la «Grigore Alexandrescu». Puștiul era KO, trei sferturi de oră nu a văzut aproape deloc, iar, când a venit mama lui la spital, femeia s-a speriat teribil. 

«Hai, mamă, să terminăm cu fotbalul, ne apucăm de învățat, te rog, dă-l încolo!», i-a spus doamna, care nu a fost niciodată un fan al acestui sport. A fost momentul când puștiul s-a trezit și prima lui reacție a fost: «Mamă, tu-ți dai seama că am luat gol din cauza mea! Dinamo a luat gol din cauza mea!»”, au povestit apropiații fotbalistului.

Episodul doi, relatat de un coleg: „Sasha a debutat la Dinamo în «meciul salvării» de la Kiev, a fost integralist la 0-3. Primul și singurul său meci la prima echipă. L-a sunat maică-sa după meci, să-l felicite, să-l întrebe cum se simte, iar Mitrovic era abătut și tremura de nervi: «Lasă-mă, mamă, a luat echipa gol din vina mea, ăla al treilea». Puștiul e foarte dedicat meseriei și e crescut în spirit dinamovist.

1,91 de metrieste înălțimea lui Sasha Mitrovici

E datoria noastră, Sasha e talentat, e "câine", e de-al nostru. E crescut de Dinamo ca fotbalist. E crescut în PCH ca suporter. Am vorbit cu el și ne-a spus că Dinamo contează pentru el mai mult decât toți banii din lume. Nu vrea să audă de nicio ofertă de la FCSB.

Trebuie să-l aducem înapoi pe Sasha și să avem grijă de el și de toți juniorii din curtea noastră. Sasha Mitrovic a avut restanțe pentru lunile în care clubul a fost condus de spanioli. Pentru acele luni a depus memoriu.
- Comunicat DDB

VIDEO. Mihai Eșanu le-a făcut o surpriză juniorilor lui Dinamo: „Mă bucur că cei din DDB m-au ales pe mine”

Mai multe știri despre Dinamo:

Academia dinamovistă se destramă: alți doi puști de perspectivă pleacă gratis, unul la FCSB!

Se retrage din fotbal după 21 de minute la Dinamo: „S-a accidentat azi” » Verdict CRUNT!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
creeperno290
creeperno290  •  18 Aprilie 2021, 22:37

Sa-l lase pe akpala cu restante si sa-l plateasca pe mitrovic

488968171251440
Vlad Preda  •  18 Aprilie 2021, 15:00

Pai si pana acum ce dreacu a facut conducerea? Nu se stia ca sunt fotbalisti cu memoriu depus?

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  18 Aprilie 2021, 14:41

sa nu uitam ca dinamo mai are 2 portari fff b in liga a doua !!! intradevar mitrovic ar fi o mare pierdere !!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează