FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

Colaps financiar! Suma uriașă pe care o va pierde Dinamo, dacă retrogradează + Planul de reorganizare, în pericol

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2022 14:26 / Actualizat marti, 24 mai 2022 16:42

După ce a pierdut turul barajului de promovarea/menținere în Liga 1, 0-2 cu U Cluj, Dinamo este la un pas de retrogradare, ceea ce ar însemna un dezastru financiar. 

  • Dinamo – U Cluj, returul barajului, are loc duminică, 29 mai, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Prima Sport, Orange Sport și DigiSport 

Dacă Dinamo, club aflat în insolvență din cauza datoriilor, ar ajunge în Liga 2, va rata venituri importante, iar planul de reorganizare ar avea de suferit. 

FC Dinamo moare, trăiască CS Dinamo! Iată planul pregătit în „Ștefan cel Mare”, în cazul în care echipa din prima ligă retrogradează!
DINAMO
FC Dinamo moare, trăiască CS Dinamo! Iată planul pregătit în „Ștefan cel Mare”, în cazul în care echipa din prima ligă retrogradează!

Veniturile prognozate de Dinamo n-ar mai exista 

Ca să convingă tribunalul să aprobe planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat. El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în trei ani, cu o creștere a veniturilor cu 70 la sută față de precedenții trei ani. 

Societatea ar urma să primească 3,9 milioane de euro din drepturi TV. Retrogradarea face ca sursa aceasta să dispară, Dinamo ar mai primi în „B" doar 20.000 de euro pe sezon din drepturi TV. 

Ar mai fi 3 milioane de euro din transferuri, o sumă imposibil de atins, fiindcă niciun club din liga a doua nu a vândut vreodată fotbaliști cu atât de mulți bani. Încă 5 milioane de euro ar urma să vină ca urmare a aportului acționarilor. 

Acționar majoritar e Dorin Șerdean, care nici nu a susținut vreodată că ar dispune de 5 milioane de euro, în niciun caz că ar avea de gând să investească atâția bani

Dinamo, datorii de 7 milioane de euro

 Potrivit informațiilor interne, Dinamo are o datorie totală de 7 milioane de euro către creditori. Din această sumă, 2,5 milioane de euro (35% din suma totală) este datoria către Programul DDB, reprezentând suma pe care fanii au strâns-o pentru a ajuta financiar clubul.  

Șefii DDB le-au mai transmis fanilor cotizanți că suma a fost oferită către Dinamo ca împrumut, deoarece clubul nu poate primi donații, fiind o societate comercială, 

VIDEO Ionuț Popa nu exclude fuziunea cu FC Dinamo: „Am fi obligați să luăm o măsură”

Citește și: 

Mizerie pe străzi, pagube la stadion » Urmările meciului dintre U Cluj și Dinamo

Ultimele vești de la Dinamo: care e situația jucătorilor accidentați + ce șanse au să joace în returul cu U Cluj

Playtech: ȘOC! Putin, pus la pământ de SUA. Decizia istorică luată ACUM! E INCREDIBIL


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  24 Mai 2022, 22:39

Si in liga 2 exista investitori. Oricum nu se va ajunge acolo

dobrin
dobrin  •  24 Mai 2022, 18:56
Postat de tororosso pe 24 Mai 2022, 17:16

Dacă Dinamo, datorii de 7 milioane de euro se poate pune întrebarea de cum a luat licența ?

A scris Zavaleanu in raportul de insolventa: Ce-o sa fie, ce-o sa fie / O sa fie-o nebunie / Transferuri de milioane / Drepturi TV de campioana / Donatori DDB miliardari / Investitori orientali... si alte urari de Plugusor...

tororosso
tororosso  •  24 Mai 2022, 17:16

Dacă Dinamo, datorii de 7 milioane de euro se poate pune întrebarea de cum a luat licența ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează