FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ 0-2

Dinamo - CFR Cluj, comentat de Florea, Udrea și Apostol: „Iordănescu i-a bătut pe «câini» à la Dan Petrescu”

Vocile Gazetei » Derby-ul Dinamo - CFR Cluj, comentat live pe GSP.ro de Florea, Udrea și Apostol +48   FOTO
Vocile Gazetei » Derby-ul Dinamo - CFR Cluj, comentat live pe GSP.ro de Florea, Udrea și Apostol

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 22:30 / Actualizat joi, 17 decembrie 2020 22:41

Derby-ul Dinamo - CFR Cluj 0-2 a fost comentat live pe GSP.ro de Adrian Florea (șeful departamentului Fotbal), Dan Udrea (reporter) și Eduard Apostol (reporter). Mai jos puteți citi opiniile lor înaintea meciului, la pauză și la final.

La final, Dinamo - CFR Cluj 0-2:

Adrian Florea: În primele 13 minute din partea a doua, Dinamo a dat firave semne de viață. Apoi, Edward s-a prins că juca în 9. I-a scos pe Soares și pe Carnat, i-a băgat pe Deac și pe Djokovici, iar roș-albii au fost definitiv decuplați de la aparate. Coma în Ștefan cel Mare nu e doar de natură financiară!

Dan Udrea: Ce rezultă dintr-o primă repriză slabă și o a doua și mai slabă? O dispută căreia cu greu îi poți spune meci mai ales că media faulturilor a fost de unul la două minute și jumătate, iar cel al șuturilor cadrate unul la 20 de minute! Cu alte cuvinte, jucătorii sunt preocupați să lovească adversarul, nu să joace mingea. Îi putem spune fotbal doar în măsura în care vrem să ne păcălim că mai avem parte de așa ceva în prima noastră ligă. Dacă rostim însă adevărul, atunci Dinamo-CFR a fost un simulacru de fotbal!

Eduard Apostol: Banii vorbesc! Nu cei de la Monopoly, ci ăia reali. Diferența a fost aceea între o echipă jucată la ruletă de cortacei, săpași, nevoiași, tremurând de frig din cauza unui management pseudo-iberic, și o formație care a făcut Sevilla să tremure la începutul anului! CFR Cluj a învins din experiență, așa cum a câștigat toate bătăliile importante pe tărâm românesc, Dinamo nu poate funcționa la nesfârșit trăind din câteva sclipiri, de pe o zi pe alta. Edward Iordănescu i-a bătut pe «câini» à la Dan Petrescu! SuperDan a plecat fizic de la CFR, dar stilul rămâne.

La pauză, Dinamo - CFR 0-2:

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+44 FOTO

Adrian Florea: Dinamo e atât de bezmetică, atât de lipsită de luciditate, atât de slabă în definitiv, încât zbuciumul său provoacă milă. Dacă le-ar fi permis, "câinii" ar trebui să nu mai iasă după pauză de la vestiare. Sau ar putea s-o facă. Dar numai ca să plece toți acasă!
PS: Știe cineva al câtelea e penalty-ul provocat de Puljici în acest sezon?

Dan Udrea: Puțin fotbal în prima repriză, ritm scăzut, nivel de play-out. Totuși, câteva concluzii: 
- E păcat că regula U21 dă posibilitate să joace unor pseudo-fotbaliști precum Itu și mai ales Ricardo Grigore. 
- Totuși, nu doar legea FRF aduce jucători de duzină în Liga 1, ci și scouting-ul CFR-ului. Ca Soares găsim închizători la toate echipele din prima ligă, poate chiar și la liga secundă. 
- Puljici a fost cândva fotbalist, acum fie nu mai poate, fie se răzbună cu bună știință pe spaniolii țepari din conducere

Eduard Apostol: CFR Cluj are ADN de echipă învingătoare în Liga 1, dovedind încă o dată de ce a luat trei titluri la rând, șase în ultimii 12 ani, și de ce, dacă va avea liniște în casă, e favorită și pentru 2021. La stilul pragmatic și pe poartă al ”feroviarilor”, Ștefan cel Mare poate fi doar o haltă spre finala finalului de an, cu U Craiova, ardelenii vor puncta și-n partea secundă. Dinamo nu e ajutată doar de suflet, miracolul de Crăciun poate fi o fază gen ”lungă și pe a doua”, ar fi noroc pur, sau un golazo, specialitatea casei. Momentan, după 45 de minute, CFR e la secțiunea ”dulăi”, Dinamo la ”cățeluși”.

Înainte de meci:

Adrian Florea: Dacă fotbalul românesc mai are vreo logică, Dinamo n-are cum s-o bată azi pe CFR. Oricât s-ar strădui Măgureanu și oricâte absențe ar invoca ardelenii, ecartul valoric rămâne. Iar Gane, oricât de "Jerry" ar fi devenit după ieșirea din scenă a lui Contra, nu-l poate transforma în "Tom" pe juniorul Iordănescu. Sigur, ipotezele își pierd valabilitatea în cazul unui arbitraj viciat, cum au tot fost în această stagiune. Inclusiv, sau mai ales, la partidele "câinilor".

Dan Udrea: Dinamo a încercat în vară să copieze modelul CFR din 2017: jucători liberi, cu nivel bun și CV interesant, dar și extrem de scumpi ca salarii. Nu doar că n-a ieșit ca la CFR, care a dominat campionatul încă din primul an, dar a fost pasul decisiv pentru a duce clubul aproape de faliment! Teoretic, cele două echipe ar trebui să producă o dispută echilibrată. Practic, pentru Dinamo nimic nu mai poate fi salvat prin rezultate sportive, în timp ce pentru CFR miza titlului e imensă: singura modalitate prin care poate spera să-și amortizeze investițiile mari în contractele fotbaliștilor!

Eduard Apostol: Dinamo joacă din adâncul inimii, trăiește clipa, dorind să uite că a trecut de la „Nevoiță” la „Cortazero”! CFR Cluj vrea să arate că a înlocuit drezina cu un accelerat ce vrea să fie IC. În seara în care noul patron al ”câinilor”, DDB, a anunțat o infuzie de capital de 200.000 de euro pentru un Crăciun mai rotund, Dinamo trebuie să arate că nu e doar o simplă stare de spirit. Deac și Djokovic rezerve sunt doar curse ale vicleanului Edward Iordănescu, pericolul major, Vinicius, stă la pândă!

Totul despre Dinamo - CFR Cluj AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
clujcampion
clujcampion  •  18 Decembrie 2020, 07:56

Pe Udrea ar fi bine sa il lasati sa scrie doar despre fecesebe. Nu ca ar intelege ceva din fotbal, sau ar scrie mai intelectual ca un elev de clasa a 3-a, dar macar acolo karma orgasmica l-ar face fericit.

andrei.f
andrei.f  •  18 Decembrie 2020, 03:33

Domnul Udrea, nu a fost un simulacru de fotbal, a fost un meci blătuit. Bă încă cfr și-și menajat titularii. Putea sa facă un fundaș de națională atâtea greșeli ? Nu, grigore a trântit meciul, nu se poate că mereu aluneci, pasezi la adversar tu fundaș de națională !

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  17 Decembrie 2020, 23:33

Comentarii pertinente, pline de substanta... Ce mai? Profesionisti de cea mai inalta clasa!!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close