FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo crede în calificarea cu Bilbao! Secretul: prima manșă de la București » Analiza unui duel infernal pentru "câini"

Articol de - Publicat sambata, 15 iulie 2017 09:37

Dinamo a revenit după 5 ani în cupele europene și va întâlni în turul 3 preliminar al Europa League tocmai pe Athletic Bilbao, locul 7 în ultimul sezon de LaLiga. Unul dintre cei mai grei adversari pe care-i putea aduce destinul, un club mândru și care pune accentul doar pe basci, de la juniori și până la board-ul director!

Primul meci va fi la București, pe 27 iulie, al doilea pe San Mames, "Catedrala", o arenă spectaculoasă de 53.000 de locuri. Suporterii dinamoviști se vor putea revedea cu cei ai bascilor, cu care au petrecut în 2012 când Bilbao a jucat pe Național Arena contra lui Atletico Madrid în finala Europa League. Tocmai de aceea ultrașii roș-albilor le-au sugerat șefilor clubului să facă echipamentul din acest an asemănător cu cel al prietenilor basci.

"Nu pornim cu teamă"

Contra s-a confruntat ca fotbalist și ca antrenor în LaLiga cu Athletic Club, va da din nou de "Los Leones" sau "Lehoiak", în bască, în primele confruntări europene pentru el ca tehnician al "câinilor".

"Sper să producem surpriza! Adversarul n-are trei picioare, ne vom bate cu el, am mare încredere în jucătorii noştri, ştiu ce pot.

Sper să avem dramul de noroc necesar în astfel de situații! Avem șansa noastră. Nu pornim cu teamă în meciurile cu ei. Eu sper ca suporterii să umple stadionul.

Am ales în vară să continuu, sunt mulțumit, s-au schimbat multe lucruri de când s-a încheiat campionatul, s-au făcut eforturi ca să fie aduși jucătorii pe care-i voiam, s-a investit.

Dacă va mai pleca un jucător-cheie pentru echipa noastră după meciurile europene, atunci ne gândim să mai aducem", a comentat Cosmin.

"Va fi greu de învins"

Juan Angel Albin a semnat ieri dimineață cu Dinamo, și el a mai întâlnit-o pe Bilbao, în perioada în care a jucat pentru Getafe și pentru Espanyol. Noul decar e echilibrat în declarații:

"Am jucat de multe ori contra bascilor. Va fi foarte, foarte greu, mai ales în Spania pentru că sunt foarte puternici acasă. Pe stadionul cel nou nu am jucat, dar pe cel vechi am făcut-o și fanii creează o atmosferă foarte frumoasă. Noi trebuie să avem încredere și să obținem un rezultat bun acasă". 

"Nu am avut noroc. Mie îmi place să jucăm primul meci acasă. Anul trecut au fost învinși când nu se așteptau în cupele europene"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Avem un mic avantaj, că jucăm două meciuri oficiale până la prima partidă cu bascii. Aduriz e fabulos, îşi doboară mereu propriile recorduri"
Cosmin Contra, antrenor Dinamo

"Bilbao era adversarul pe care nu voiam să-l întâlneam, dar e mai bine decât Milan. În cel mai rău caz, bascii vor avea mult de muncă pentru a ne elimina!"
Adrian Mutu, director general Dinamo

"Trebuie să alergăm mai mult decât bascii. Cu 40.000 de oameni pe Naţional Arena chiar vom avea forţă"
Adrian Mutu, director general Dinamo

96.000.000 € a fost bugetul bascilor în ultimul sezon

5.500.000 €este bugetul clubului din Ștefan cel Mare

40.000.000 €a costat cel mai scump jucător plecat vreodată de la Bilbao, Javi Martinez la Bayern (2012). Dinamo a luat 5,5 milioane de euro pe Ștefan Radu, vândut la Lazio (2008)

Athletic Bilbao
- Anul înființării: 1898
- Valoare: 172 de milioane de euro
- Antrenor: Jose Angel Ziganda (50 de ani)
- Vedete: Susaeta, Aduriz, Muniain, Iturraspe, Raul Garcia, San Jose
- Trofee: 8 titluri de campioană, 23 de Copa del Rey, 2 Supercupe ale Spaniei
- Performanțe europene: sferturi de finală CCE (1957), finala Cupei UEFA (1977), finala Europa League (2012)

Echipa probabilă
Arrizabalaga - De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Iturraxpe, San Jose - Raul Garcia, Etxebarria, Muniain - Aduriz

Cele mai recente dueluri între echipele românești și cele spaniole
'06/'07 Cupa UEFA FCSB- Sevilla 0-2/0-1
'08/'09 Champions League Sevilla - FCSB 2-1/2-0
'09/'10 Champions League Sevilla - Unirea Urziceni 2-0/0-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
rinist
rinist  •  15 Iulie 2017, 19:10
Postat de pantokrator pe 15 Iulie 2017, 18:58

Mereu superiori!

Aceste 2 conturi apartin aceluiasi personaj; rog moderatorii sa-l bage pe userul respectiv cu capul sub patrafir

pantokrator
pantokrator  •  15 Iulie 2017, 18:58
Postat de kingdom.of.jerusalem pe 15 Iulie 2017, 18:26

DINAMO BATE MEREU fcsbeaua !!

Mereu superiori!

bumix
bumix  •  15 Iulie 2017, 18:46

cind zboara porcul

Vezi toate comentariile (50)
Comentează