FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Miza revenirii lui Dorin Șerdean în peisajul de la Dinamo: „Se ascunde sub o aparență nevinovată”

Dorin Șerdean, în stânga, alături de Pablo Cortacero
Dorin Șerdean, în stânga, alături de Pablo Cortacero

Articol de - Publicat luni, 25 aprilie 2022 18:17 / Actualizat luni, 25 aprilie 2022 18:31

Dorin Șerdean „se vrea administrator special” la Dinamo. „Ăsta e substratul”, au comentat sursele GSP acțiunea prin care Șerdean încearcă să-i ia locul lui Iuliu Mureșan și să preia conducerea clubului.

Situația devine tulbure la nivel administrativ cu o lună înainte ca Dinamo să-și joace viitorul în Liga 1, în barajul împotriva echipei de pe locul 3 din Liga a 2-a. 

Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară
DINAMO
Șerdean revine în forță la Dinamo » A cerut OFICIAL ca Iuliu Mureșan să fie dat afară

Dorin Șerdean, cel care a preluat de curând de la Cortacero rolul de reprezentant al societății Lotus, deținătoarea a 72% dintre acțiunile lui Dinamo, a făcut primul pas pentru a prelua conducerea clubului.

Ce se află în spatele solicitărilor lui Dorin Șerdean 

Omul de afaceri din Alba Iulia, considerat de fanii-acționari din Programul DDB „unul dintre membrii găștii spaniole”, a trimis o notificare către administratorul judiciar al clubului, RTZ&Partners, prin care solicită două lucruri. 

Șerdean speră să atragă un investitor puternic, care să redreseze rapid situația financiară a clubului. Pentru asta, are nevoie să cunoască toate detaliile procesului de insolvență.

Potrivit playsport, Șerdean a solicitat să-i fie trimise toate actele oficiale din momentul demarării procedurii de insolvență, precum și ultimul statut al Dinamo 1948 SA. Miza, susțin sursele GSP, este să-l schimbe pe administratorul special Iuliu Mureșan, considerat principalul vinovat că Dinamo a ajuns cu un picior în „B”.

„Șerdean dorește să vadă condițiile legale în care îl poate elimina pe Mureșan”

„Șerdean nu a cerut înlăturarea lui Mureșan, însă solicitarea de a primi actul constitutiv actualizat cam în această direcție duce. Ăsta e substratul. Dar deocamdată îl ascunde sub aparența nevinovată a solicitării de acte, în calitate de «nou acționar». Dorește să vadă care sunt condițiile legale în care se poate elimina actualul administrator special”.

Rivalii lui Șerdean încearcă să-i anticipeze acestuia viitoarele mișcări: „Poate cere convocarea Adunării Generale a Acționarilor și să încerce să preia el funcția de administrator special, dar nu cred că s-ar băga, până să aibă ceva la mână, un investitor. 

Poate doar dacă e vreun masochist, pe relația cu suporterii. Oamenii ăștia au dorit să facă un business rapid pe spatele echipei. Și-au închipuit că dau un tun rapid, dau puțin pe ea, găsesc un investitor, încasează un profit și pleacă. Numai că nu le-a ieșit socoteala. 

Pe de altă parte, să zici că vrei să redresezi rapid și să ceri banii de salariu, tu, acționar, nu prea sună a acționariat”. 

GSP a încercat să ia legătura și cu Dorin Șerdean, dar acesta nu a răspuns. Mureșan a dat de înțeles că este dispus să plece din „Ștefan cel Mare” la finalul sezonului.

Șerdean ar vrea să-și recupereze cei 550.000 de euro investiți

Constantin Anghelache, unchiul lui Ionuț Negoiță, omul care i-a cedat lui Cortacero pachetul de acțiuni de la Lotus, a dezvăluit recent că prin preluarea acțiunilor de la Cortacero, Șerdean a vrut, de fapt, să devină acționar majoritar pentru a încerca să-și recupereze cei 550.000 de euro, pe care i-ar fi dat omului de afaceri spaniol pentru a finanța Dinamo, când a preluat clubul. 

„Cam asta i-a spus Șerdean: «Echipa a intrat în insolvență. Tu nu te-ai înscris la masa credală. Ca atare, la revedere cele 550.000 de euro. Vreau să-mi cesionezi mie acțiunile că-s banii mei, ca să mă lupt eu cu ei, să pot să-mi recuperez banii»”.

Dinamo are datorii de 7 milioane €

Dorin Șerdean a preluat în martie pachetul majoritar al acțiunilor, deținut de Cortacero, în urma unei tranzacții încheiate în Spania. Potrivit raportului de cauze întocmit de administratorii clubului din Ștefan cel Mare, Cortacero și fostul său asociat Alex Couto au fost găsiți responsabili pentru un managament defectuos, care a dus la intrarea lui Dinamo în insolvență, pe 28 iunie 2021. 

Firma ce se ocupă de reorganizarea clubului propune achitarea sumelor restante în procent de 100% până în 2024. Datoriile clubului sunt de 7 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro sunt față de DDB.

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo

  • Lotus (Dorin Șerdean) - 72,8758%
  • DDB - 20,0610%
  • CS FC Dinamo („Dinamo Badea”) - 7,031%
  • Cornel Dinu - 0,013

Citește și alte articole:

Ioan Andone, atac fără milă la adresa lui Șerdean: „Să aibă și tupeul ăsta!?”

Steaua și-a pregătit deja strategia anti-Becali » Cum vrea să blocheze stadionul pentru FCSB - CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
1948forever
1948forever  •  26 Aprilie 2022, 09:20

cel mai tare lucru posibil, dinamo adevarat este actionat la fc lotus coafor din liga 1. asta spune totul despre cine e dinamo

parintele.gamaliel
parintele.gamaliel  •  26 Aprilie 2022, 06:53

Dinamo nu se va desființa așa cum vor stelisto*** de la Digi sau din presa scrisa. Cu toate că arbitrii lui deaconu au martelat-o pe Dinamo în fiecare etapă, uite că Dinamo nu vrea să dispară!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parintele.gamaliel
parintele.gamaliel  •  26 Aprilie 2022, 06:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează