FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo, la mâna justiției: Tribunalul a decis lupta DDB – Cortacero

Articol de - Publicat miercuri, 12 mai 2021 12:30 / Actualizat miercuri, 12 mai 2021 13:37

Dinamo a câștigat o altă bătălie în instanță cu Cortacero. Dinamoviștii speră că victoria îl va sili pe spaniol să cedeze pachetul majoritar de acțiuni.

UPDATE 12 mai, ora 12:30 - Instanța s-a pronunțat în speța Cortacero vs. Dinamo 

Pablo Cortacero, acționarul majoritar de la Dinamo, a pierdut o nouă acțiune deschisă în justiție împotriva clubului alb-roșu. Cererea de intervenție formulată de spaniol a fost anulată de instanță, ca netimbrată. Pablo Cortacero nu a achitat taxa de timbru iar avocații DDB au solicitat excepția netrimbrării, pe care instanța a admis-o.

Surse apropiate clubului afirmă pentru GSP.ro că avocatul lui Cortacero nu ar fi respectat niște pași logici în procedură. De exemplu, până și forma de adresare, aceea de „cerere de intervenție”, era greșită. Iar taxa de timbru, pe care Cortacero nu a plătit-o, costă între 100 și 300 de RON.

Tip solutie: Anulează cererea 
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării cererii de intervenție, invocată de instanţă din oficiu. Anulează cererea de intervenție formulată de intervenientul Cortacero Fernandez Pablo Manuel, ca netimbrată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI – Civilă.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)

- portal.just.ro

Știrea inițială

După ce a pierdut o bătălie importantă la jumătatea lunii martie, ibericul a deschis o nouă acțiune în justiție, iar la precedenta înfățișare nu s-a prezentat. Dinamoviștii consideră că Don Pablo ar aștepta finalul acestei luni, atunci când se va lămuri dacă echipa se salvează de la retrogradare și va intra următoarea tranșă din drepturile TV, pentru a pune din nou presiune pe club.

Cortacero a pierdut într-o altă speță

Cortacero a acționat-o pe Dinamo în judecată după ședința Consiliului de Administrație de la jumătatea lunii februarie, în care el și spaniolii aduși de el au fost înlăturați din CA al clubului din „Ștefan cel Mare”.

Pe 18 martie, a mai fost un alt proces, la Tribunalul București, unde au fost prezenți și reprezentanți ai suporterilor, doar că atunci spaniolul a pierdut, închizând acea speță. Acum, se judecă având un alt complet de judecată, motivând că trebuie să fie repus în drepturi ca președinte al Consiliului de Administrație, cu drepturi de semnătură la contracte și în relația cu băncile.

Dinamoviștii, dispuși la negocieri cu Pablo Cortacero

Astăzi, conform promisiunilor DDB, un salariu restant va fi plătit elevilor lui Uhrin. Concomitent, cei ce se ocupă acum de administrarea grupării caută investitori care să pună banii pe masă pentru a achiziționa acțiunile de la Cortacero. Până în acest moment, Don Pablo a negat orice posibilitate de a le ceda, însă roș-albii speră ca o altă înfrângere în instanță a ibericului, poate chiar astăzi, să-l silească să cedeze.

„Dacă pierde această speță, Cortacero poate că iese și ridică mâinile. El poate să solicite și 10 milioane de euro! O vrea să ceară mulți bani, dar vedem. Dacă vine cineva și-i oferă 500.000 sau 800.000 de euro, și-atunci o să accepte?! Deși el a fost consecvent în ideea că nu cedează, însă dacă pierde un nou proces, cine știe?!", a spus Alex Conovaru, unul dintre membrii importanți din DDB. 

200.000 de euroeste suma de care dinamoviștii trebuie să facă rost până la finele lunii pentru plata a diverse restanțe; până pe 15 mai, e obligatoriu să fie achitați către ANAF aproximativ 50.000 €

550.000 de euroeste suma creditată/investită de Cortacero și apropiații săi la Dinamo

VIDEO Sfatul revoluționar al lui Ion Țiriac pentru Dinamo: „Să facă asta! Mă doare ce e acolo”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Dezastru pentru Dinamo dacă ajunge în Liga 2! DDB face un anunț-șoc: „Clubul se va desființa! Sigla și palmaresul sunt doar pentru Liga 1”

Dinamo, aproape să piardă un jucător de bază! Vrea să plece în străinătate, dar e dorit și de CFR Cluj

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (30)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  12 Mai 2021, 23:37

imi aduc aminte, acu` 20 de ani, in Portul Constanta erau niste baieti destepti cu datorii la stat care au luat efectiv un *** de pe strazi, l-au spalat, calcat si facut presedintele firmei!dupa ce omul i-a scapat de datorii dand cu semnatura peste tot, ei au iesit curati si el s-a intors la viata de dinainte, avand satisfactia de a fi avut o viata decenta pentru cateva luni! probabil statul l-a cautat, dar ce sa ii ia? cortul din parc?banca pe care dormea?nu stiu de ce, dar cortacero asta imi aminteste tare de istoria aia! adica dai in judecata si tu nu ai una suta lei pentru timbru?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spartanul_1
spartanul_1  •  12 Mai 2021, 16:38

La fel ca fariseul ***, cortacero “n-a avut” bani pt taxa se timbru!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10154130683762634
Dan Dumitrescu  •  12 Mai 2021, 15:48
Postat de Andrei Ionescu pe 12 Mai 2021, 14:30

Cortacero din lipsă de bani si din lipsă de sinceritate, a abandonat pur si simplu echipa si clubul DINAMO. In acest fel el,Cortacero s-a autoexclus de la Dinamo. Să zică meci dacă ia 500 000 euro. Cei care cumpara un club( avem precedentul cu fabricile,uzinele,combinatele Romaniei) si îngroapă,baga in faliment trebuie arestați și condamnați pentru înșelătorie,ESCROCHERIE, jaf economic.

De acord cu tine. Dar cati dintre cei care au falimentat fabrici , uzine si combinate au ajuns si la puscarie ?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează