FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Dinamo e 3 locuri sub cota de piață a lotului! Cum stau FCSB și CFR în clasament

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 09:00

”Câinii” sunt pe poziția a 4-a în ierarhia valorii de piață a lotului, dar pe 7 în clasamentul Ligii 1. FCSB, cel mai valoros lot, e în urma CFR-ului, dar au cântărit greu accidentările și implicarea roș-albaștrilor pe 3 fronturi.

Echipa lui Vasile Miriuță e, până acum, cea mai mare dezamăgire a sezonului 2017-2018. O confirmă nu doar faptul că a ajuns să tremure pentru accederea în play-off, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată de când campionatul se joacă în acest sistem.

Eșecul lui Contra și Miriuță

O comparație între poziția pe care o ocupă în clasament (7) și aceea din ierarhia Ligii 1 alcătuită în funcție de cota de piață a lotului (4) relevă faptul că gruparea din Ștefan cel Mare e printre puținele care au jucat mult sub valoarea efectivului. Semn că antrenorii Cosmin Contra și Vasile Miriuță n-au știut sau n-au putut să scoată ce e mai bun din jucătorii pe care i-au avut la dispoziție.

Program încărcat

FCSB, care posedă cel mai bun și mai echilibrat lot din Liga 1, se află în clasament în urma CFR-ului. Dar aici au atârnat greu și accidentările pe bandă rulantă intervenite în rândurile roș-albaștrilor (Benzar, Planici, Pintilii, Alibec, Bălașa), precum și faptul că, spre deosebire de ardeleni, implicați doar în campionat, echipa lui Dică a jucat pe 3 fronturi: Liga 1 - Cupa României - Europa League.

"Murim cu toţii. E clar că va fi o explozie dacă nu prindem play-off-ul. O să fie prăpăd, asta e părerea mea. E clar că nu ar fi momente plăcute, nici nu ştiu ce se poate întâmpla. Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom fi acolo"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

Timișoara și-a depășit condiția, dar Popa a plecat

Astra, Botoșaniul și Timișoara stau mai bine decât era de așteptat. Cu un efectiv mult schimbat față de sezonul trecut, cotat la 11,2 milioane € (poziția 6), Astra e două locuri mai sus în clasamentul Ligii 1, pe 4, grație unuia dintre antrenorii la modă din campionat, Edi Iordănescu. Și Botoșaniul a profitat de munca lui Costel Enache, iar Ionuț Popa a ridicat Timișoara. Cu un lot de 6,2 milioane € (poziția 12) și în condițiile unei instabilități financiare ce a afectat atmosfera în vestiar, el a dus echipa pe 9, însă imediat după eșecul în fața lui Sepsi, de vinerea trecută, și-a prezentat demisia.

Așa lot, așa performanță

Viitorul a pierdut numeroși jucători dintre aceia cu care a câștigat titlul, iar valoarea de piață a actualului lot (12,98 milioane, locul 5) e confirmată practic de clasamentul Ligii 1 (poziția a 6-a). În zona cotelor se mai mențin Craiova (3/3), Poli Iași (8/8), Chiajna (10/11) și Juventus (14/14). Voluntari (13/10) stă chiar mai bine, iar Sepsi (9/12) și Gaz Metan (11/13) sunt, ca și Dinamo, în extrema cealaltă. E însă adevărat că echipei din Sfântu Gheorghe i-a crescut cota după transferurile masive din această iarnă, iar investițiile par să dea roade: 1-0, vinerea trecută, cu ACS Poli.

17.500.000 €a fost valoarea de piață a titularilor aliniați de FCSB cu Botoșani în etapa a 8-a. Cea mai mare din acest campionat. O rundă mai târziu, Steaua a avut și cea mai valoroasă bancă: 7,65 milioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
908431252639885
Lucian Preda  •  08 Februarie 2018, 21:05

N-au mai tremurat niciodată, decât... anul trecut! Și ăștia cică sunt "ziariști"!

laluly_florin
laluly_florin  •  08 Februarie 2018, 18:16

ironia fata de " ***" se cenzureaza dar mimao nu... ce corectitudine din partea amatorilor de la fitzuica ***... vai de *** vostru...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laluly_florin
laluly_florin  •  08 Februarie 2018, 17:56
Postat de khal_37 pe 08 Februarie 2018, 12:30

mimmamo 15 milioane de ce? Va bateti joc de noi? Vi-ati pierdut complet mintile...tot lotul aia de adunati ratati adusi fara meciuri in picioare de ani ani de zile, cu niste mucosi batosi pe post de ,,viitoare'' cateluse talentate nu valoreaza cu Torje in frunte 5 milioane de euro!!!!!!

*** esti prost rau .... valoarea lotului e data de valoarea individuala a jucatorilor fiecarei echipe , care este evaluata de specialistii din fotbalul international nu a astora de la fitzuica *** , care ***... dar na.. ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează