FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo e la mâna Federației! În Comitetul Executiv de azi se poate decide totul

Articol de - Publicat marti, 18 august 2020 08:03 / Actualizat marti, 18 august 2020 09:43

Dinamo a solicitat înscrierea echipei a doua în Liga 3, doar că a trecut termenul de certificare. Acum, cei de la „Competiții” și FRF, pe care roș-albii i-au amenințat cu TAS, trebuie să fie de acord cu propunerea bucureștenilor.

Patronul Pablo Cortacero și directorul sportiv Rufo Collado, sfătuiți în special de Ioan Mărginean, care a intermediat vizita spaniolilor la LPF, au pus în practică ieri o decizie ce-a dat bine la publicul dinamovist.

Au reînființat echipa a doua, desființată de Ionuț Negoiță în 2017 pentru a reduce cheltuielile. Conform planurilor roș-albilor, Dinamo B va fi înscrisă în Liga 3 și s-ar putea duela în sezonul viitor cu CSA Steaua și FCSB II.

Ce acuză viitoarele adversare

Echipa alb-roșie a solicitat oficial FRF ca Dinamo B să joace în Liga 3, profitând de faptul că orice club din Liga 1 poate cere înscrierea formației secunde în al treilea eșalon. Rămâne de văzut și dacă federația va accepta acest detaliu! Întrucât termenul de înscriere a trecut, iar "câinii" vor trebui să-i convingă pe cei pe care îi acuzau luna trecută că au favorizat FCSB în privința "cazului Andrei Vlad"!

Deja mai multe cluburi de la nivelul eșalonului inferior, din L3 și L4, au sesizat faptul că data de înscriere s-a încheiat, pe 19 iunie 2020, conform anunțului făcut de FRF privind termenul de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga 3.

„Dinamo stă acum la mâna celor cu care s-a contrat luna trecută, e repriza secundă din meciul cu cei de la «Competiții». A expirat și termenul de depunere a garanției de 20.000 de lei pentru noile promovate. OK, poate să primească echipa secundă a lui Dinamo în funcție de disponibilitatea locurilor libere, dar trebuie o dispensă. De exemplu, Ripensia Timișoara, formație de liga secundă, a dorit să-și înscrie echipa secundă în divizia a treia, dar nu au primit niciun răspuns clar din partea FRF", au transmis oficialii unor cluburi din L3.

Azi e Comitet Executiv

„Nu știu nimic despre planul lui Dinamo, nu m-a anunțat nimeni nimic, dar eu sunt acum în vacanță", a explicat ieri Felix Grigore, șeful departamentului Competiții de la FRF. Astăzi, este o ședință a Comitetului Executiv al Federației - acolo unde Bogdan Bălănescu este membru -, iar unul dintre aspectele ce se vor discuta la întrunire va fi și subiectul Ligii 3.

În privința „cazului Andrei Vlad", Dinamo a rămas doar cu amenințarea la TAS, nu a mai făcut niciun demers în acest sens, mai ales după ce și-a menținut locul în prima divizie. 

Această echipă este foarte importantă în noul proiect, pariez pe carieră
- Pablo Cortacero, patron Dinamo

Această decizie este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă
- Rufo Collado, director sportiv Dinamo

VIDEO. Revine Liga 1; Totul despre meciul Dinamo - Hermannstadt

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Gigi Mulțescu, primele declarații după prelungirea contractului cu Dinamo: durata înțelegerii + ce spune despre transferuri

Au dat drumul la treabă! Dinamo s-a înțeles cu un jucător trecut pe la FCSB și cu un polonez experimentat + tatonări cu vedetele unei echipe de play-off

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
prolificul
prolificul  •  18 August 2020, 13:21

Cat tupeu pe p0tai..daca a trecut termenul limita ,GATA,la anul...astia in intreaga lor istorie doar au cerut sa fie favorizati,nu conteaza ca se incalca regulamentele ..pentru ei sunt unele speciale!

catalynn
catalynn  •  18 August 2020, 13:16

Personal nu am nimic împotriva, din cauza pandemiei cred ca multe cluburi din L3 se vor retrage. Singura treaba e ca exista niște reguli, regulamente, dacă ne batem joc de ele la nesfârșit se vor demonetiza și întreaga competiție va deveni o gluma proasta. Sa ne aducem aminte ca anul trecut FRF au refuzat Steaua, care ca și Dinamo acum, avea dreptul sa își înscrie echipa in L3 (in cazul nostru era cu Liga Elitelor). Înțeleg ca e pandemie și mai trebuie sa facem compromisuri, însă totuși nu putem vina pe CoViD pt orice, pana la urma faptul ca echipa a fost retrasa din campionat nu e vina FRF ci a fost un gest unilateral al clubului Dinamo. In mod normal FRF ar trebui sa refuze pt își păstra și putina credibilitate rămasă ...

1745flo
1745flo  •  18 August 2020, 13:08

Sa-i primească doar ca sa faca gigimea icter!÷)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează